Kerroinkin teille pienehköstä ruokaongelmastani aikaisemmin. Eli uudessa työpaikassani työvuoroni ovat usein sen pituisia, että saan pidettyä vain yhden tauon. Tuo tauko menee useimmiten kunnon aterian syömiseen, joten välipala jää nautittavaksi hieman omalla tavalla. Joudun siksi turvautumaan melkein päivittäin protskupatukoihin. Mieluummin söisin maitorahka purkin pelkiltään suoraan rasiasta, mutta rahka kun ei säily lämpimässä.
Tämän takia yritän löytää protskupatukoista uusia, parempia vaihtoehtoja kokoajan. Tässä kuitenkin tämän hetkiset suosikkini. Kertokaa toki jos tiedätte parempi ravintoarvoisia! :)

FAST:n Pro-Fx.
Patukasta on kahta makua Caramel &  Peanut Nougat. Peanut Nougat ei itselleni uppoa muutakuin hätätilanteessa, mutta caramel on aika herkku. Varsinkin kahvin kanssa!

Ravintoarvot näyttävät myös hyviltä:
Proteiini  51g
Hiilari 27g, josta sokeria 2,5g
Rasvaa 7,3 g
Nämä siis per 100g. Patukka painaa 60g.

Leader:n So Lo-Carb!
Tämä on varmasti suurimmalle osalle tutumpi tuote. Uusien makujen mainostus on ollut suurempaa kuin aikaisemmin. (Tai sitten olen vain kiinnittänyt huomiota enemmän..)
Nää on aivan kuin herkkua söisi, ilman niin isoa omatunnon kolotusta. :) Ennen en syönyt näitäkään, mutta voin kertoa kyllästyneisyysprosentin nousseen aika korkealle. Näissä on hieman enemmän sokeria kun yläpuolella olevassa vaihtoehdossa, mutta dieetin ulkopuolella ei se ole niin tarkkaa. Kunhan saan syötyä kun aika on! :)

Ravintoarvot:
Proteiini 41g
Hiilari 33g, josta sokeria 5g
Rasvaa 8g

Maku herkkuina itselläni ainakin tuo kanelipulla! Aivan törkeen hyvää ja siis kahvin kanssa – NAMNAM! :) Ensimmäistä kertaa ostin piparkakun makuistakin, saa nähdä miltä maistuu. Kuulemma melkoisen hyvältä!
Onko teillä parempia patukoita vinkattavana? :) Entäs teidän makusuosikit!

xxo,
Janina
Janina Pohja avatar

Published by

25 vastausta artikkeliin “Toivepostaus: Lemppari protskupatukat!”

  1. Johki avatar

    Nämä kummatkin on munkin listalla olleet. Mutta vähän sama vika, tökkii jo eikä oikein vastaavia hyviä ole löytynyt. Fastin caramel on ihan ok, ei mitään suuren suurinta herkkua mutta siinä kun on proteiini-hiilarisuhde hyvä.Nykyisellään yritän välttää patukoita, koska se ainesosalista hirvittää (ei näytä kauhean luonnolliselta), mutta tottakai joskus. Ne on helppoja kun on lennossa. Mulla myös nyt yksi pipariversio kaapissa odottamassa. Lakritsi-salmiakki oli hyvää.Quest Bareja moni on kehunut, mutta tällä viikolla vasta sain tilattua. Ja tilasin nimenomaan noita stevialla makeutettuja. Raportoin heti kun saan paketin käsiini :)http://www.questproteinbar.com/

    Tykkää

    1. Janina avatar

      Mitääkin kokeilla noita, alempana moni kehuu juurikin niitä! :)Mulla tosiaan tuo tauko-ongelma, en tykkää yhtään mussuttaa päivästä toiseen mutta parempi kai sekin jos jotain? Alkaa ideat olemaan vähissä.. Pitäisi olla helppo kuljettaa mukana (taskussa) tai kassan alla piilossa. Tietenkin kuivamuonaa.

      Tykkää

  2. Essi avatar

    Ite ootin tosi kovaa noita leaderin uusia patukoita! Maistoin sitä päärynä-vanilja…, mutta petyin todella… En tienny et niitä on piparin makusinakin!! Täytyy ehkä joulun odotuksen kunniaks maistaa, jos vaikka se oliski hyvää:) Ite tykkää tosta profx caramelista kans, mutta lemppari on leaderin low-carb exotic fruit with nuts! Ihan parasta:)

    Tykkää

    1. Janina avatar

      Joo, kannattaa kokeilla! :)

      Tykkää

  3. Mirimë avatar

    Itselle mieluisimmat on juurikin nuo So Lo-Carbin patukat. Niistä Banaanitoffee, Piparkakku ja Tuplasukaa. Tuota lakritsaa pitää päästä pian maistamaan! Ja kaikki minttu-suklaat on hyviä :)

    Tykkää

  4. Reetta avatar

    Questbarit on hyviä maulta ja ravintoaineiltaan kans:) Goodlifen minttusuklaa on superhyvä, saman firman piparkakku on menossa tilaukseen kans. Näissä vaan sokeria on per patukka 20g, niin kerran viikossa tahdilla mielummin kun kerran päivässä:)

    Tykkää

    1. Janina avatar

      Questbar on selkeästi tuote, joka on itseltä jäänyt aivan ymmärryksen ulkopuolelle. Kiitos! :) Päivästä toiseen yritän keksiä jotain parempaa versiota nopealle snackille. Tai yrittää saada syötyä juuri ennen töitä, harvemmin toimii. Työpäivät sen 7 tuntia eli juuri alle kahen tauon rajan. :/

      Tykkää

  5. Outi avatar

    Mä löysin vastikään Fastin F Sports protein patukat – varsinkin mansikan makuinen on tosi nannaa. Patukka painaa 50 g, mutta on aika iso silti, sillä täyte on sellaista vaahtoa. Prodea yhdessä patukassa 13 g ja hiilareita 25 g. Kaloreita tossa patukassa on 180. Mulla toimii herkkuna tämä. Samoin Dietmixin locarb minttusuklaa on ihan hirmuisen hyvää. Mä käytän protskupatukoita vaan oikeastaan palkitsemiseen tai silloin tällöin välipalana, kun ei mitään muuta ole mahdollista haukata – pitkät automatkat, työpäivät, jne. Tuota piparin ja lakritsan makuista täytyy minunkin kokeilla ehdottomasti. :)

    Tykkää

    1. Janina avatar

      Itse tein aikaisemmin samaa, kaapissa oli vain yksi tai kaksi patukkaa pahojen hetkien varalle. Nyt niitä on siellä läjä jokapäiväiseen syömiseen. En tykkää. Päivittäin yritän myös miettiä vaihtoehtoja. Toinen ongelma on, etten töihin mentäessä vielä tiedä monelta pääsen tauolle. Senkin takia patukka on helppo, ”paras” vaihtoehto mitä keksin. Pystyn sen syömään tuli mitä tuli. Hmph. :(

      Tykkää

  6. Tahra avatar

    Kaupassa oli noita mainoslauseella sallittu herkku tjtn. Vilkaisin pakkauksen dataa ja kauhistuin. Jäi ostamatta. Tottakai ehkä pienempi paha kuin suklaapatukka mutta kaloreilta ei yleensä kamalan kaukana siitä. Voi olla täyttävämpää kuin suklaapatukka, joskus olen niitä pieniä (jotain 30g? saa harvoista paikoista, yleensä ei isoista marketeista) profxpatukoita syönyt herkuttelumielessä, olivat jopa ihan hyviä ne jotku toffee tai carameljutskat mutta en oikein koe noita siinä määrin ravinnonlähteeksi kuin jotkut. Herkuttelen mieluiten niin etten huijaa itseäni luulemaan että syömäni herkut ovat jotenkin terveellisiä. Käteviä mukana erityistilanteissa, juuri Outin mainitsemat pitkät automatkat yms. Mutta surullista ettei työpaikallasi ole mahdollisuutta muihin välipaloihin. Ihmiset luulevat nykyisin elävänsä hirveässä proteiininpuutteessa. Enkä tässä tarkoita erityisesti sinua vaan ihan yleisellä tasolla kun rahkaankin pitää lisätä proteiinia…

    Tykkää

    1. Johki avatar

      Mä en silleen protskupatukoissa laske kaloreita kun joka tapauksessa mun välipala ois se n. 200-250 kcal. Mutta samaa mieltä ainesosalistasta – ei tykkää :( Siksi olen luopunut säännöllisemmästä käytöstä. Herkuksi noita harvoin tulee ostettua, kyllä silloin ostan jotain oikein syntistä herkkua – ei noi Leaderitkaan nyt NIIN hyviä ole ;) Lisäksi melko ällömakeita, tänään vedin tuon pipariversion ennen aikaista aamutreeniä ja mietinpä taas, että huh, ei näitä makeudenkaan vuoksi viitsi usein syödä. Tulee ällötys. Tosin ainesosalistassa luki sukraloosi, se ei sovi mun suuhun muutenkaan yhtään. Toivottavasti Guest Barit ovat vähän parempia. Nuo on käteviä matkallakin, lähden ’kesälomalle’ pikapuoliin paikkaan jossa ei tosiaan ole mitään maitorahkoja tms. eikä lihaankaan päivässä viitsi sitä määrää syödä, joten laukkuun kyllä pakataan heraa ja patukoita…

      Tykkää

    2. Janina avatar

      Ainesosalistaa en edes uskalla katsoa, tiedän mikä siellä odottaa. Proteiini-hiilari-sokerimäärät ovat itselleni tärkeämmät. Ei ne kyllä niin hyviä ole, että herkkuna pitäisin minäkään. Mutta mielelläni vähentäisin määriä! Ennen ne olivat mukana jos lähti vaikka leffaan tai juurikin matkalle. Vaihtoehdot ovat itselläni vähissä.. Jos ehdotuksia paremmista, helposti mukana kulkevista välipaloista on niin kertokaa! Olen erittäin suuressa avun tarpeessa, kuten molemmat huomaatte. :)Johki, hyvää matkaa! ;)

      Tykkää

  7. Bobby Jean avatar

    Questin patukoita parempia ei ole vielä vastaan tullut. Hemmetin hyviä, eikä mitään karkkipatukoita, eli ravintoarvot ei voisi paremmat olla.

    Tykkää

    1. Janina avatar

      Kiitos! Moni suositteli yläpuollakin niitä, tilaukseen lähtee kohta. Oliko makusuosistuksia? :)

      Tykkää

    2. Bobby Jean avatar

      Apple Pie & Cinnamon Roll! ;)

      Tykkää

    3. Bobby Jean avatar

      Ja täältä kokonainen postaus kyseisistä patukoista :’)http://eioorakettitiedetta.blogspot.de/2012/11/quest-protein-bars.html

      Tykkää

    4. Janina avatar

      Olet MAHTAVA! Kiitos, iso ja kaunis! :) Eiköhän laiteta tilaukseen kun veronpalautukset kilahtaa tilile! Sitten pääsen mäkin hehkuttamaan niitä täällä! ;)

      Tykkää

  8. Anonymous avatar
    Anonymous

    Toi piparin makunen on niin ihanaa! <3 Myös se jugurttipäällysteinen on nannaa. Tykkään noista kun niissä on niin paljon protskua ja ne pitää pitkään kylläsenä :) Oon jo vähän koukussa…Mut aika jännä kun omalla listalla ihan samat mitä sulla, noissa vaan on musta parhaat arvot.Myös näitä on tullu joskus ostettua, ja ihan kelpo kamaa! +edullisia

    Tykkää

    1. Janina avatar

      Nam sanon mäkin! Nyt kovan vastuksen luo nuo ylemmissä kommenteissa hehkutetut Quest Barit. Itse ainakin lähden testailemaan, erittäin hyvät ravintosisällöt sun muut. Ja mautkin näyttävät olevan kohdallaan! :) Katsotaan miten käy. Siihen asti syön näitä, herkkuja tai ei. ;)

      Tykkää

  9. Anonymous avatar
    Anonymous

    Fitnesstukun Fibre Pro patukkaa ei vielä ollut mainittu, siitä oon itse kuidun takia tykännyt. Hintakin on mahtava 1,1 € patukka kun ostaa 15kpl paketin. Patukan kuitu pitää tosiaan mukavasti näläntunteen poissa, tosin sokeria vois olla vähemmän ja proteiinia vielä enemmän. Myös maussa vois olla parannettavaa, mutta itse tykkään kun ei oo liian makea. Ravintoarvot per 60g patukka198 kcal19,8 g proteiini11,4 g hiilarit, josta 4,2g sokeria6 g rasvaa9,6 g kuituaLeadereita oon pari nyt kokeillu, kun itsekin rupesin näkyvään mainontaan kiinnittää huomiota. Ravintoarvot on ihan kohillaan, niistäkin löytyy edes vähän tuota kuitua ja proteiinia on melko hyvin kun taas sokeria vähän. Ruokakaupasta jos joutuu ostaa niin mukaan taitaa vast edes ainakin tarttua noita.Mutta nuo Questit vaikuttaa kyllä olevan ihan omassa luokassaan!!! Saispa niitä jostain suomalaisesta nettikaupasta niin ei tarvis maksaa niin paljon postikuluja!-EndorphinAddict

    Tykkää

    1. Janina avatar

      Kannattaa hei vielä tsekata Bobby Jeanin kirjotus http://eioorakettitiedetta.blogspot.de/2012/11/quest-protein-bars.htmlAivan mahtavan kuulosia! Itsekin tosiaan laitan tilausta menemään, kerron sitten täällä miltä maistuivat!

      Tykkää

    2. Anonymous avatar
      Anonymous

      Täytyy tutustua tuohon iHerbiin paremmin, jospa sieltä sais vastedes kaikki haluttavat niin tulis nuo patukat siinä samalla! :) -EndorphinAddict

      Tykkää

  10. ESSUU avatar

    Just vetäsin kanelipullan tänään! Ihan jees.Sen verran inspiroivaa matskua että pitää liittyä lukijaksi :-)

    Tykkää

    1. Janina avatar

      Kanelipulla on varmaankin oma lemppari, eilen jouduin myöhästelevien junien takia vetämään, onneksi, laukussani olleen piparkakun makuisen. En päädy sitä ostamaan enää. Ja hei, kiitos! Klikkailin sunki sivuille, ihania kuvia! :)

      Tykkää

Jätä kommentti