Mitä vastaisit, jos sinulta kysyttäisiin mikä elämässä on tärkeintä? 

Monelle meistä ensimmäinen ajatus on rakkaus. Rakkaus. Millään maallisella asialla ei ole niin suurta merkitystä, niin suurta voimaa. Voimaa rikkoa ja korjata, satuttaa ja parantaa.

Olen viimeisten kuukausien aikana kuunnellut monia minulle tärkeitä ihmisiä. Etsimässä itselleen kumppania. Miettien mikä minussa on vikana? Miksi en kelpaa kellekkään? Moni on sanonut, että suhteessa olevilla on paljon helpompaa. Totuus on kuitenkin toinen. Samalla kun sinkku miettii (olemattomia) vikojaan, varattu miettii kelpaako vielä kymmenen vuoden päästä?

IMG_20150727_215005

Mikään suhde ei ole itsestäänselvyys, sen olen oppinut. Melkein sen pahimman kautta. Harvalle sitä kerroin kun kesäkuussa muutin mieheni luota, yhteisestä kodistamme, vanhempieni luokse. Olin hyvin sekaisin ajatusteni sekä tunteideni kanssa. Silmieni hajataitto heijastui koko elämääni. En nähnyt enkä ajatellut suoraan. Pääni täyttyi kysymyksistä, joihin en löytänyt vastausta.

Puhuimme mieheni kanssa paljon. Itkimme enemmän. Aikamoiseen kuoppaan olimme tippuneet. Eikä se ollut yksinään kummankaan syytä. Useampiin keskusteluihin sisältyi pohdintaa onko meillä yhteistä tulevaisuutta? Vai olemmeko vain tottuneet toisen läsnäoloon. Onhan se niin helppoa ja mukavaa jakaa asuntolaina sekä laskut. Ilot sekä surut.

Jos toista rakastaa, päästää hänet vapaaksi. Näin olen kuullut. Pitäisikö minun nyt toimia samoin? Rakastan koko kehollani, sydämmelläni. Mutta olenko enää rakastunut? Tuhlaanko toisen elämää olemalla näin hankala, kyseenalaistamalla suhdettamme ja tulevaisuuttamme? Kuinka paljon toista loukkaan, kun totean että saatamme olla liian erilaisia. Liian erilaisia täydentääksemme toisiamme.

Tulevaisuudessa ei näkynyt valoa. En osannut kuvitella sitä. Mitä tekisimme asunnolle? Miten hoitaisimme lainat? Miten pärjäisin yksin? Tarvitsin omaa aikaa. Todellisesti. Totesin miehelleni, että kun lähden niin älä kysele perään. Älä viestitä, älä soita – ellei ole hätä. Halusin olla itsekseni, käydä ajatuksiani läpi. Viime postauksessa kirjotin, että olisin halunnut ostaa lentolipun ja lähteä yksin. Muutto vanhempieni luokse oli se pakomatka. Matka etsimään itseäni.

Minun täytyi mennä kauas, nähdäkseni lähelle. Ymmärtääkseni, että parempaa miestä en rinnalleni tule koskaan löytämään. Miestä, joka nousee aamuyöstä valittamatta auttamaan minua toteuttamaan unelmiani, joka ei ikinä satuttaisi minua, joka asettaa minun onnellisuuteni omansa edelle. Miestä, jota minun täytyy arvostaa enemmän, jota minun täytyy tukea paremmin.

IMG_20150731_184012

Erillään asumisen aikana kävimme treffeillä, palasimme alkuun. Tunteet olivat voimakkaampia ja keskustelut tiiviimpiä. Toisen näkeminen kutkutti vatsanpohjassa. Kokeilimme uusia lajeja, teimme uusia asioita. Mieheni yllätti minut viemällä minut toteuttamaan yhden hulluimmista unelmistani, benji-hypyn. Nauroimme ja itkimme. Tuijotimme toisiamme silmiin ja hymyilimme.

Yhdessä sytyimme taas elämään.

xxo,
Janina

Janina Pohja avatar

Published by

23 vastausta artikkeliin “Onko meillä yhteistä tulevaisuutta?”

  1. siiri avatar
    siiri

    <3 ei mulla muuta

    Tykkää

  2. nina avatar
    nina

    Voi että.. meinasi itku päästä. <3

    Tykkää

  3. Aippe avatar
    Aippe

    <3<3 ihanat! Ja tosi kaunis kirjotus, wou.

    Tykkää

    1. Janina avatar

      Istuin ruokapöydän ääreen ja olin kirjottamassa ihan toisesta aiheesta, mut jotenkin jotain tapahtu ja teksti tuli jostain syvältä. Nyt helpottaa. <3

      Tykkää

  4. Kipa avatar
    Kipa

    Parisuhteista erotaan nykyisin aivan liian helposti ja melkein heti aloitetaan uusi parisuhde. Ja siinä uudessa parisuhteessa toistetaan ne samat virheet kuin edellisessä ja taas erotaan…

    Loistavaa, että otitte aikalisän. Näette asiat varmasti nyt eri valossa. Onnea ja ihanaa yhteistä elämää <3

    Tykkää

    1. Janina avatar

      Allekirjoitan täysin kaiken sanomasi. Joku joskus myös sanoi, ettei parisuhde ole hyvä ilman vastoinkäymisiä. Se on nimittäin parempi niiden kanssa. Opimme paljon ja olemme vahvempia kuin aikaisemmin. Tuo aikalisä saattaa myös jäädä vuosittaiseksi tavaksemme, ehkä hieman eri tavalla, mutta se antoi meille molemmille paljon.

      Kiitos Kipa. <3

      Tykkää

  5. Elina avatar

    Kaunista, viisasta, koskettavaa.

    Mulla tuli itku.

    ❤️

    Tykkää

  6. Minttu avatar
    Minttu

    En ole tainnut aiemmin lukeakaan blogiasi mutta onneksi törmäsin tähän kirjoitukseesi. Tuli kuin tilauksesta. Silmät koostuivat kyynelistä. Ihan kuin olisit kirjoittanut minun elämästäni. Kiitos ♡

    Tykkää

    1. Janina avatar

      Toivottavasti sunkin elämässä paistaa aurinko. <3

      Tykkää

  7. anna avatar

    Hieno teksti, Janina <3 Kaikkea parasta teille jatkoon – yksi iso koetinkivi on takana ja ette voi olla kuin vahvempia yhdessä tästä eteenpäin!

    Tykkää

    1. Janina avatar

      Juurikin näin. Vahvempina yhdessä! <3

      Tykkää

  8. Sofia avatar

    Ihana teksti! Ja komppaan tuohon aiempaan kommentointiin, että tuollaisissa (voitetuissa) vastoinkäymisissä on todellakin omat hyvät puolensa. Jos suhde käy liian tasaiseksi, se ei kehity mihinkään eikä silloin välttämättä tule ajatelleeksi vaikka tuollaista aikalisää. Jotenkin tosi lohdullista lukea, että tuollainen ratkaisu voi päättyä noin hyvin :)

    Tykkää

    1. Janina avatar

      Tulemme varmasti käyttämään aikalisää uudestaankin, vaikka suunnitellusti. :) Katsotaan onko siitä myös silloin apua.

      Tykkää

  9. Outi Karita avatar
    Outi Karita

    Mulle tuli ihan itku…
    Ihana kirjoitus ja on hienoa lukea tällaisia tarinoita! Tuo varmasti vahvisti suhdettanne!
    Paljon onnellisia vuosia teille <3

    Tykkää

  10. Jullellson avatar
    Jullellson

    Kiitos että uskalsit jakaa myös omaa elämää ravisuttavankin kokemuksen julkisesti. Myös minä sain kirjoituksesta lohtua.

    Tykkää

    1. Janina avatar

      Ole hyvä ja kiitos. Teksti tuli itsellenikin hieman puskista, mutta kun sanat vain ”ilmestyivät” ruudulle – hyväksytin tekstin miehelläni ja tässä ollaan. Moni on kiittänyt ja saanut tekstistä jotain, se on yksi mahtavimmista tunteista. Kiitos.

      Tykkää

  11. MEIJÄN KOMBO | Fit Times avatar

    […] pieni epäkohta avasi Pandoran lippaan, joka tyhjeni kerralla. Tuijotimme silmät kyynelissä onko meillä yhteistä tulevaisuutta -kysymystä eikä kukaan olisi osannut siihen vastata varmana. Suhteen eteen on tehtävä töitä […]

    Tykkää

Jätä kommentti