Linkkivinkki – ällöttäviä paljastuksia!

Löysin tuossa muutama päivä taaksepäin aikamoisen artikkelin.
Kyseessä on pikaruokaloiden kuten McDonaldsin, KFC:n… ja jopa Subwayn tuotteet. Näiden ja monen muun ravintolan työntekijät kertovat totuuden tuotteista ja niiden terveellisyydestä.
Itse en ole moneen, moneen vuoteen syönyt pikaravintoloissa – en vain pidä niistä – joten tämä ei syömisen kantilta hetkauttanut mua. Ällöttää silti. Toisaalta, Subway on poikkeus tähänkin. Se on jopa yksi jonka tuotteita olen pitänyt terveellisenä ja tasapainoisena.

Muutamana esimerkkinä voisin poimia:

 1. Subwayn kananrinta
  Päivän alussa kanat otetaan pakkasesta ja laitetaan lämpimään veteen sulamaan. Koko päiväksi. Päivän lopuksi jäljelläolevista kanoista puristetaan nesteet ulos ja laitetaan takaisin muoviastiaan odottamaan seuraavaan päivään, jolloin tehdään sama uudestaan. Olen näitä itsekin katsonut, enkä kertaakaan ole syönyt juurikin sen takia, että ne näyttävätkin jo siltä että ne on seissyt pitkään.
 2. McDonaldsin kananuggetit
  Työntekijä kertoo: ”Yhtenä kertana jätin vahingossa täyden sadan nuggetin pussin tiskille liian pitkäksi aikaa. Ne sulivat, lammikoksi! En ikinä ymmärtänyt miksi, mutta niitä ei millään olisi tunnistanut nuggeteiksi.” Ei yllätä yhtään, ainakaan itseäni! Toisaalta on pakko myöntää, että kyllähän nää aikaisemmin, silloin kuin vielä mäkissä kävin, on maistunut itselleni…
 3. Burger Kingin kalahampurilaiset
  Öljy, jossa kala paistetaan on parhaimmat päivänsä nähnyt. Ensin siinä paistetaan ranskalaisia, parin päivän jälkeen tuosta öljystä tulee liian tummaa niille, joten käytetään sitä kanan paistamiseen. Viikon kanan paistamisen jälkeen öljystä tulee yhtä tummaa kuin moottoriöljy, jonka jälkeen paistetaan siinä vielä kalaa. Ei kuulosta hirveän herkulta?

Tässä vain muutama, niitä on 20 yhteensä. Aikamoisia paljastuksia, saa miettimään todellakin mitä sitä oikein syö, vaikka tuntuisi ”terveellisemmältä.”

TÄÄLTÄ pääset lukemaan koko artikkelin.

16 ajatusta artikkelista “Linkkivinkki – ällöttäviä paljastuksia!

 1. Anonymous sanoo:

  Huh! Kiitos tästä postauksesta. Harmi vaan että pidin subwayta pikaruokaloista laadukkaimpana. Eh, ja sitä kanaa on tullut syötyä.

  Tykkää

 2. Anonymous sanoo:

  Itse subissa töissä olleena voi sanoa, että ei kyllä ainakaan meillä minnekään veteen niitä laitettu lillumaan:D kananrinta otetaan pakkasesta jääkaappiin illalla sulamaan ja seuraavana päivänä ne laitetaan sieltä esille sitten kun on tarvetta.

  Tykkää

  • msbottom sanoo:

   Tää on hyvä esimerkki artikkelien täydestä luotettavuudesta.. Veikkailen myös, että Suomessa ja Jenkeissä voi olla tasoeroja. En tiedä, arvelen. Mutta hyvä kuulla näinkin. :D

   Tykkää

 3. Elisa sanoo:

  Tieto lisää tuskaa! Melkein skippasin tän sen takia :D mutta uteliaisuus vei voiton. Onneksi ei ilmeisesti suomessa tehdä näin Subissa, luin ton ylemmän kommentin. Mutta yksi ystävistäni on ollut picnicissä töissä, ja kuulin sieltä kauhutarinoita. Joillain brändeillä vain on sellanen ”terveellinen” imago, vaikla totuus olisi todella kaukana siitä.

  Tykkää

  • msbottom sanoo:

   Oon miettiny ihan samaa, että näitä pitäisi varmaan skipata. Toisaalta, ihan hyvä silmien avaus – kaikki ei tosiaan oo miltä näyttää pikarafloissa. Kunnon raflathan on sitten asia taas erikseen! :)Tuula tossa alempana laittokin, että Eviralla tiukat määräykset – toivottavaa on että niitä tarkistellaan yhtä tiuhaan! :)

   Tykkää

 4. EmAn sanoo:

  Taas yksi hyvä syy lisää pysyä jatkossakin kasvissyöjänä. :)

  Tykkää

  • msbottom sanoo:

   Aivan! Mutta kannattaa myös huomioida myös kasvisruoka esimerkit artikkelista. Pavut eivät ole papuja, ja kuinka puhtaassa karvisruokia valmistetaan. Mutta suurimmaksi taidat tässä olla oikeassa, vaikka en itse siihen koskaan pystyisikään! :)

   Tykkää

 5. Tuula sanoo:

  Terveellisyyshän suurimmassa osassa pikaruokaloita onkin ihan huuhaata, mutta kyllä noi tollaset ruuan hygieenisuuteen/säilytykseen liittyvät ällötykset voidaan Suomessa unohtaa. Eviralla on täällä hyvin tiukat määräykset (välillä tuntuu , että liiankin tiukat , kun katsoo ja kuulee miten ruokaa heitetään roskiin ennen pilaantumista ) ja noita isoimpia ketjuja ne syynää tarkimmin. Kaiken maailman piilo paskaa noi pikaruoka-annokset sisältää, mutta tollaset päivän kanan sulatusjutut voidaan varmasti unohtaa. Noita hygieeniasäädöksiä kierretään enemmänkin jossain Kebu-paikoissa ja muissa yksityisomisteisissa pikku mestoissa. Paitsi tietenkään ei meidän ravintolassa! ;)

  Tykkää

  • msbottom sanoo:

   Ihana Tuula! Pikaruokaloissa saa juuri sitä mitä hakee, pikaisesti väsättyä ruokaa, välittämättä niin tarkasti pikkusäännöistä. Hyvä tietopaketti tuli kyllä! Toivottavaa vaan on, että Eviralta löytyy myös tarkastajia riittävästi. Itsehän en asiasta juurikaan tiedä, oli vaan mielenkiintonen artikkeli. :DMutta Mammaan mä luotan, täysin!! ;) Ei epäilystäkään siitä.

   Tykkää

  • Tuula sanoo:

   Onhan noi mielenkiintosia artikkeleita ja hyvä niitä on jakaa ja herätellä ihmisiä. Musta ainakin on hyvä, että ihmiset miettii mitä suuhunsa pistää ja kyseenalaistaa asioita sen sijaan, että luottais vaan sokkona. Tietty hysteerisuus on sitten asia erikseen. Itse olen työskennellyt suomalaisissa ravintoloissa ja baareissa nyt vähän vajaat kymmenen vuotta ja aikoinaan kun tein keikkaduunia niin noita paikkoja tuli nähtyä aika kiitettävästi. Sen perusteella voin ainakin vähän rauhotella jengiä, että koskaan en ole nähnyt missään näistä paikoista mitään järkyttäviä hygieeniarikkeitä. Eviran supertarkkoja sääntöjä varmasti useassa paikassa kierretään pikkasen, mutta tässä tietotekniikan ja kännyköiden valloittamassa perähikiässä, jossa palautetta tulvii samantien jokaisesta mokasta, niin harva ravintola ottaa riskiä myydä pilaantunutta ruokaa. Vahinkoja varmasti sattuu silloin tällöin kaikille ja onhan se nyt vaan ikävä fakta, että siellä missä menekki ja käviämäärät ovat suurimmat niin sattuu myös todennäköisesti eniten mokia.

   Tykkää

 6. Tahra sanoo:

  Olen kyllä ihmetellyt aina miksi Subway mainostaa tuotteitaan kevyinä ja terveellisinä kun ne eivät sitä ole, mutta en kyllä olisi uskonut että tuon valheellisen mainonnan ja huonon palvelun lisäksi rikottaisi vielä hygienialainsäädäntöäkin. Suomessa se on kieltämättä hieman riskialtista tuo sääntöjen kiertäminen ja suurimmassa osassa ravintoloita on varmasti kaikki ihan tarpeeksi kunnossa, mutta ikävä kyllä niitä mustia lampaita löytyy täältä lintukodostakin.

  Tykkää

 7. Anonymous sanoo:

  Työpaikallani on noita samoja nugetteja mitä mäkkärissä, ja voin kertoa että ei ne mikskään lammikoks sula :D jos yks nugetti sulaa niin sitten se on sula nugetti that’s it. Mielestäni on hieman provosoivaa ja ehkä jopa typerää kirjoittaa postaus tällaisesta aiheesta, mistä itse et tiedä mitään. Pikaruoka on pikaruokaa jep, mutta tämmönen yleistäminen sun muu vouhotus että rasvakeittimissä on moottoriöljyn tapaista paskaa, niin on oikeesti Suomessa hyvin harvinaista. Olen itse hampurilaisravintolassa ravintolapäällikkönä ja hygienisyydestä pidetään huolta päivittäin, tunneittan ja rasvojen laatua tarkkaillaan päivittäin. Tämä postaus tuntuu mustamaalaukselta ja vaan ihan hirveeltä yleistämiseltä.

  Tykkää

  • msbottom sanoo:

   Niinkuin sanoinkin, en tiedä asiasta enempää. En ole ollut pikaruokaloissa töissä. Miksi sitten kirjoittaa tällaista? Koska artikkeli oli mielestäni mielenkiintoinen ja antoi oman näkemyksensä asiaan. Kirjoitin postauksen, joka sanoo että linkkivinkki. En väitä mitään postauksessa sanottavaa, vaan ne on kaikki lainauksia artikkelista ja siihen haastatelluilta työntekijöiltä. En tietenkään menisi väittämään asioita todeksi, joista en tiedä. kritiikkiä pitää jokaisen päässä olla. Mielestäni artikkeli oli hyvä herätys mitä voi olla ja tuossahan on kyseessä ymmärtääkseni Yhdysvaltojen ravintolat – ei Suomen. Siitäkin ollaan muutama kommentti ylempänä keskusteltu.

   Tykkää

 8. NewNews.fi sanoo:

  UUTISET, TALOUS, KULTTUURI, VIIHDE, URHEILU, HARRASTUKSET, BLOGITNEWNEWS.FI – OPEN TO THE WORLDAina ilmainen uutisportaali.Kaikki tuoreimmat uutiset aina ensimmäisenä kellonympäri.Minuutti minuutilta, hetki hetkeltä, se nopein uutisvirta ympäri maailmaa.Uudenlainen tapa seurata uutisia internetissä 24 tuntia päivässä, 365 päivää vuodessa.Eri medioiden uutislinkkejä kokoava sivusto on yksi suosituimmista.http://www.newnews.fi/UUTISET, TALOUS, KULTTUURI, VIIHDE, URHEILU, HARRASTUKSET, BLOGIT

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: