Kotimaiset marjat ihonhoidossa

Erilaiset marjat kuuluvat vakituisesti omaan ruokavaliooni. Tällä dieetillä niitä on kolme kertaa päivässä, hieman enemmän kuin aikaisemmin söin, mutta nyt pitäydyn varmasti tässä määrässä. Ne ovat niin hyvänmakuisia ja terveellisiä. Talvella ei pidä unohtaa niiden syöntiä, sillä niistä saa paljon tärkeitä ravintoaineita, joita ei helposti muualta korvata.

Kesäisin Suomen luonnosta löytyy todella ravintorikkaita marjoja ja onneksemme niitä löytyy talven tullen myös ruokakauppojen pakastealtaista. ;) Nuo marjat ovat hyviä sekä terveyden että ihon puolesta. Tiesittekö, että villeissä marjoissa on keskimäärin 80 prosenttia enemmän antioksidantteja kuin kasvatetuissa marjoissa? En minäkään. Syynä on esimerkiksi mitä pohjoisempana marjat kerätään sitä enemmän niissä on antsoyaaneja ja flavonoideja. Tässä muutaman kotimaisen marjan hyötyjä ihon hyvinvointiin.

Lakka
Runsaasti C-vitamiinia sisältävän marjan siemenöljy ja nektari heleyttävät ja kirkastuttavat ihoa. Sen antioksidantit myös hidastavat ikääntymistä. Karotenoidit suojaavat ihoa esimerkiksi UV-säteilyltä, saasteilta ja stressiltä.
Olen oppinut enoltani upean ja yksinkertaisen yhdistelmän. Nimittäin vaniliajäätelö ja lakat. Todellista herkkua! ;)

Mustikka
Sisältää runsaasti A- ja E-vitamiineja sekä rasvahappoja, tärkeitä ihon uudistumisessa. Marjan sisältämät rasvahapot sekä ravintoaineet suojaavat ikääntymiseltä sekä ulkoisilta haittatekijöiltä kuten UV-säteiltä ja kuivalta sisäilmalta. Mustikan sisältämät flavonoidit myös edistävät solujen hapensaantia.
Mustikka on varmasti monen suosikki marja sen monikäyttöisyyden takia. Sitä on helppo yhdistää aterialle kuin aterialle. Äidin omatekemä mustikkapiirakka on yksi omista lemppareistani ja on aivan mahtavaa saada sitä myös talvella.

Karpalo
Sen siemenöljy sisältää karotenoideja sekä luonnonöljyistä eniten tocotrienolia. Suojaa ikääntymistä vastaan, ravitsee ihoa ja auttaa ihon kosteustasapainon kanssa. Tämäkin suomalainen marja antaa tehokasta suojaa UV-säteiltä. Karpaloita syön itse hyvin vähän, pitäisi hieman skarpata. Kirpeytensä takia niitä en ainakaan itse tykkää vain popsia suuhuni, mutta sopivat hyvin esimerkiksi smoothie-resepteihin.

kuvat

Marjoista löytyy toki muitakin hyviä puolia miksi niitä kannattaa syödä, tässä vain ihon hyvinvoinnin vaikutukset.
Onko teillä omia tippejä marjoista tai niiden käytöstä? Reseptejä? 

xxo,
Janina

4 ajatusta artikkelista “Kotimaiset marjat ihonhoidossa

  1. Bobby Jean sanoo:

    Hirveä kasa rahkan sekaan. Siinä mun reseptivinkkini. :’D

    Tykkää

  2. Anniina sanoo:

    Sulla on kiva ja innostava blogi! liityin lukijaksi :)http://little–joys–of–life.blogspot.fi/

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: