Rentoutumista näkyvissä

Pienten teknisten ongelmien jälkeen, sain vihdoin postauksen näkymään oikein :)

Alkuvuosi on ollut todella haipakkaa. Tammi- sekä helmikuu ovat remonttien, muuton, sairaslomien ja muiden hidasteiden täytteisiä, silti pää kovana on painettu töitä sekä treenejä vielä päälle. Aikaisilta aamuherätyksiltä ei ole voinut välttyä kun ennen 08:45 alkavaa työvuoroa on tehty tuplatreenejä puntin sekä aerobisen merkeissä. Viikon ainoat vapaapäivät menevät asunnon asioita hoitaessa, joten kunnon rentoutuminen ei ole ollut maisemissa viikkoihin. Vaikka treeni kulkeekin ja motivaatio on pilvissä, omat paukut alkavat olemaan vähissä.

Aikaisemmin tällä viikolla kirjoitin kodista rauhoittumispaikkana ja sitä se onkin. Itselleni totaalinen rentoutuminen kuitenkin tapahtuu pois tutusta ympäristöstä. Karkumatka uuteen ja ihmeelliseen on vuosittainen tavoitteemme.
Vuonna 2011 lähdimme tammikuun viimeisenä päivänä pienelle ”maailmanympärimatkalle”. Reissu kesti hieman päälle 3 kuukautta, joiden aikana reissasimme Australiassa kaksi kuukautta ja loput 1,5 kuukautta ympäri Yhdysvaltoja. Tuo matka velotti matkakassaamme todenteolla, jonka takia viime vuoden matkat olivat vähissä. Muutaman ilmaisen risteilyreissun lisäksi kerkesin käydä Roomassa moikkaamassa siellä asuvaa ystävääni. Ihania hetkiä, mutta kunnon rentoutumismatka jäi uupumaan.

Rooma.

Olen aina ollut matkustelija, lapsena reissasimme vuosittain niin lämpimään kuin laskettelemaankin. Sieltä varmasti kumpuaakin tuo jokavuotinen reissutraditio. Loppu- sekä alkuvuosi ovat itselleni aikoja, jolloin suurin matkakuume iskee päälle. Vaikka rakastan talvea, lunta ja kirpsakoita päiviä, puuttuvan auringon metsästys houkuttaa. Huomasin jo syyskuussa surffaavani matkasivustolta toiselle, unelmoiden valkoisista hiekkarannoista ja Keski-Euroopan rauhallisista pikkukaduista. Matkakohteeni kriteerit eivät ole suuret: paikka jossa en ole aikaisemmin käynyt. Tuostakin tietenkin poikkeuksen tekee ulkomailla asuvien ystävien ja perheen luona käynti.
Kuinka te teette matkakohde päätöksenne? Onko teillä tiettyjä kriteereitä? Pidättekö kaupunki- vai rantalomista? Hyviä ideoita kohteista löytää ainakin täältä, kuinka hyvältä keväinen reissu uuteen Euroopaan kaupunkiin kuulostaakaan? ;)

Itse pidän molemmista. Rakastuin Roomaan, mutta niin myös Australian pitkiin hiekkarantoihinkin. Tällä hetkellä mieli sekä kroppa kaipaavat rantaloman rentoa menoa ja se tuleekin onnistumaan! En ole täällä blogin puolella tainnutkaan muistaa tai keretä mainitsemaan tulevasta matkastamme. Olemme lähdössä rakkaiden ystäviemme kanssa todelliselle relaxation-lomalle muutaman viikon päästä. Kohteena eksoottinen Kap Verde – ensimmäinen Afrikan reissu! :) Hiukan jännittää.

Hiekkarantaa löytyy kilometri-kaupalla!

Miten tämä reissu sitten osuu Fitnessmalli-kilpailu valmisteluihin? Vaikka kyseessä on rentoutumisloma, ei siitä omalta osaltani tule liikuntaa tai terveellistä ruokaa puuttumaan. Olen selvitellyt asioita etukäteen, tehnyt suunnitelmia ja valmisteluja matkaa varten. Hotelliltamme löytyy kuntosali, josta (kuvailujen mukaan) löytyy perustarpeet. Niillä pääsee jo varsin pitkälle. Hotellillamme on myös 18 kilometriä OMAA hiekkarantaa, joten tilaa juosta ja treenata varmasti löytyy. Oman kehon painoilla saa ihmeitä aikaan ja onhan mulla kolme erikokoista ystävää mukana hyppäämään esimerkiksi selkään jos lisäpainoa kaivataan. ;) Pakko muuten mainita, että olenkin jo hieman harjoitellut portaiden nousua Miko reppuselässä.

Ennen rentoutumisloma olisi tarkoittanut itselleni vain makaamista ja hyvää (lue: ei aina niin terveellistä) ruokaa, omnom. Odotan innolla miten pääsen toteuttamaan treenejäni, vain omiani. En tietenkään velvoita matkakumppaneita tekemään mitään, muutakuin heidän lupaamiaan tsemppi-karaokelauluja. :D Myönnän tosin, että vaikka ruokavaliosta tulen pitämään mahdollisuuksien mukaan kiinni, tulen varmasti nauttimaan paikallista ruokaa. En kulhokaupalla, mutta maistelen varmasti.

Tässä vielä muutama unelmointikuva tulevasta kohteestani:

Meidän hotelli! 

Minkälaisia matkatraditioita, -suunnitelmia & -unelmia teillä on? :)

xxo,
Janina

2 ajatusta artikkelista “Rentoutumista näkyvissä

  1. Sarpukka sanoo:

    Juuri kirjoittelin omista matkahaaveista/suunnitelmista ennen kuin avasin blogisi :) Kap Verde on selvästi noussut suosituksi kohteeksi ja miksipä ei, sillä varma aurinkohan siellä on! Ja upean näköiset hiekkarannat!!!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: