Kävellen Ouluun

Kuntoa Kansalle -kävelyhaastetta on kulunut nyt kuukauden päivät. Hieman päälle samanlainen pätkä on jäljellä. Tavoitteenahan oli ottaa 650 000 askelta, 65 päivän aikana. Itselläni tuo tavoite meni rikki 23. tai 24. päivänä.
Nyt päiviä haasteen alusta on kulunut 31, askeleita itselläni on kerääntynyt 781897. Tästä kaksi viikkoa olin matkalla, jolloin en askelmittaria kantanut altaalla mukanani mutta arvioin askelia 8000-10000 väliin päivästä riippuen.

Mittari laskee askelia heilumisen sekä tärähdyksen mukaan. Kap Verden matkalla lähdimme Jeep:n kyydissä kiertämään tuota Boa Vistan saarta. Heidän autotiensä eivät ole asvalttisia vaan mukulakivikkoa. Tuon reissun aikana kävelin mittarin mukaan monia kymmeniä tuhansia askelia vain istumalla autossa. :D Ei siis ihme, etten laskenut niitä mukaan.

Haasteessa lasketaan myös päivän liikunnat mukaan kääntämällä ne nettisivujen askeltaulukon mukaan askeliksi. Juurikin sen takia tuo omakin askelmäärä on noin iso. Päivässä pääsen pelkällä paikasta A paikkaan B kävelemällä tuon 10 000 askeleen yli, mutta monesti yhden päivän askeleet liikunnat mukaan luettuna ovat 25 000-30 000.

Haasteessa on mukana 11 blogia, joista olen tällä hetkellä kolmantena. Kärjessä reilulla etumatkalla on haasteen asettanut Hanna (a ka Sports Lady). Liikunnanohjaajana hän liikkuu muutenkin paljon ja sen näkee myös askelista. Hyvää kiritystä meille muille!

Askelten keruu on ollut itselleni melko helppoa. Muutoksia tosin olen myös tehnyt, jotta niitä saisin kerättyä. Starttailin aamulenkkien teon sekä aikaisemmin bussilla kulkemani koti-sali välin aloitin myös kävelemään. Helppoja askelten lisääjiä.
Kävelen työssäni myös paljon mikä helpottaa huomattavasti. Kovasti haluaisinkin tietää saisinko tavoitteen kasaan jos olisin toimistotyössä? Jos muuta liikuntaa ei laskettaisi. En tiedä.
Onko teitä lukijoita toimistotyössä? Tuleeko teillä paljon käveltyä päivän aikana? 

Boa Vistan rannat kävivät aamulenkki reittinä.


Vielä on siis 34 päivää aikaa kerätä askelia. Katsotaan pääsisikö toiselle puolelle Suomea! Tällä hetkellä ”olen” Oulun kohdalla kävelemässä. ;)

xxo,
Janina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: