Apua aknearpiin ja muuta ihonhoidosta

Heippa ihanaiset!

Yksi omista suurimmista epävarmuuksistani on ihoni kunto. Nuorempana kärsin välillä enemmän, välillä vähemmän finneistä ja näppylöistä. Tervellisen ja tasapainoisen ruokavalion sekä treenauksen löydettyä tiensä elämääni on ongelmat helpottuneet, mutten vieläkään nauti täysin puhtaasta ihosta. Parempaan suuntaan ollaan kuitenkin kokoajan menty ja vihdoin olen myös itse alkanut välittämään ihoni kunnosta enemmän.

Ensimmäisen & toisen hoitokerran jälkeen. Valo on eri, mutta arvet ovat selkeästi vaaleammat oikealla.

Yksi suurimmista panostuksistani on Suskin kanssa tehty hoitosuunnitelma hyödyntäen ultraääni- sekä LED-hoitoja. Olen nyt käynyt kahdessa LED-sessiossa sekä yhdessä ultraäänihoidossa. Eron ihoni virkeyteen ja kuntoon huomaa todella selvästi.
Mitä nämä hoidot sitten ovat? Miten ne vaikuttavat? 


ULTRAÄÄNI

Ultraäänihoito on tehokas, mutta hellävarainen hoito, jolla poistetaan kuollut solukko sekä epäpuhtauksia ihon pinnalta. Hoito elvyttää ja kirkastaa ihoa, eron huomaa jo yhden kerran jälkeen. Hoidon alkaessa laitettiin yläselkäni alle metallilevy, joka auttaa ultraäänen värähtelyä. Värähtelyn avulla aineenvaihdunta kiihtyy ja solujen uudistuminen nopeutuu >> auttaa tasoittamaan ihon pintakudosta sekä kirkastamaan ihonväriä.

Hoidon alussa iho puhdistetaan, jonka jälkeen aloitetaan itse ultraääniosuus. Ultraäänihoidon jälkeen ihohuokoset ovat auenneet ja epäpuhtauksia sekä mustapäitä poistetaan. Tuo poistaminen tapahtuu käsin ja nipistelee välillä ilkeästi, mutta kun punotus lakkasi oli ihoni kuin uusi. Lopuksi kasvoille levitetään viilentävä ja rauhoittava kasvonaamio.

Itselläni ei valitettavasti toimenpiteestä ole kuvia, joten löysin teille havainnollistavan kuvan.

Kuva lainattu
LED
(Light Emitting Diode)

Alunperin LED-teknologia kehitettiin NASA:ssa korjaamaan avatuuslennoista aiheutuvia mustelmia, ruhjeita ja haavautumia. Lääketieteellisestikkin tutkittu valohoito uudistaa ihoa luonnollisesti ja kivuttomasti. Hoitaa aknea (!!), ihon punoitusta ja nopeuttaa ihon paranemista. Hoito perustuu LED-valoille (ei ultraviolettia tai infrapunaa) altistettujen solujen aineenvaihdunnan lisäämiseen, joka auttaa ihoa uudistumaan tehokkaammin!
Aknea vastaan LED valohoidot toimivat todella hyvin. Aknen kehittymisen takana on bakteeri (Propionibacterium Acnes), joita laitteiden valo heikentää vaikuttamalla bakteerin valoherkkiin molekyyleihin. (Enpä olisi arvannut että bakteerit ovat valoherkkiä? :) 
Itselläni on nykyään enemmän vuosien takaisia aknearpia, joita näiden hoitojen avulla saamme vaalennettua >> ihon uudistuessa aknearvet siloittuvat ja hälvenevät.
Hoitoja räätälöidään henkilöiden mukaan; hoitojen pituudet vaihtelevat 15-45 minuuttia ja eri värisillä valoilla saadaan säädeltyä vaikutuksen vahvuutta. 
Hehkeänä LED-valoissa. 
LED-laite.
Ensimmäisellä hoitokerralla teimme vain LED-hoidon, jonka jälkeen iho näytti hieman freeshimmältä. Toisella kerralla yhdistimme sen ultraäänihoidon jälkeen, jolloin en pystynyt lakata hymyilemästä. Olen löytänyt itselleni keinon päästä vuosia häiritsevistä arvista eroon. Vaikka olenkin oppinut niiden kanssa jo elämään, ihon terveys vaikuttaa myös omaan hyvinvointiini. Sitä kuvastaa hyvin viime viikon keskiviikko, jolloin menin ensimmäistä kertaa elämässäni meikittä (ripsaria kyllä oli) töihin. En ikinä unelmoinut olevani niin itsevarmana menossa, mutta niin elämä kasvattaa. Olen erittäin ylpeä, pieni askel maailmalle – maailmani mullistava askel itselleni. 
 Meikittömänä lähdössä töihin. En olisi voinut hymyillä leveämmin. 
Oletteko te kärsineet iho-ongelmista? Miten olette niitä hoitaneet? Oletteko kokeilleet ultraääni- tai LED-hoitoja? 

Suosittelen todella kokeilemaan näitä hoitoja! Itse olen kiitollinen, että tieni on kuljettanut Suskin tykö – kiitos Emmin! Tekisi hieman kyllä mieli pitää Susbell’s Beauty omana tietonani, sillä pelkään että aikataulu täyttyy ja jään kohta itse ajatta! ;)
xxo,
Janina

11 ajatusta artikkelista “Apua aknearpiin ja muuta ihonhoidosta

 1. Emmi Lehtomaa sanoo:

  Suski on paras!! :) <3

  Tykkää

 2. Emmi Lehtomaa sanoo:

  Suski on paras!! :) <3

  Tykkää

 3. mea sanoo:

  Mulla oli aknea ”teininä” rintakehässä. Aivan hirveää ja se veti itsetunnon ihan nollaan. Elim poolopaidoissa. Söin roaccutan-kuurin ja käytin rasvoja päivittäin, ja poishan se lähti. Nyt on kyllä tulossa lievempänä takaisin kun hikoiltua tulee enemmän. Enää se ei niin haittaa, onneksi :-) oot upea myös ilman meikkiä! :)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Mä olen kuullut aikaisemminkin tuosta Roaccuta-kuurista, mutta myös sen tuomista ”sivuvaikutuksista”, joten en ole uskaltanut kokeilla sitä. :oHikoilu on kyllä pirulainen! En ole aikaisemmin juurikaan kärsinyt näpyistä muualla kuin kasvoilla, mutta nyt on muutamia alkanut ilmestymään yläselkään. Eivät ne kuitenkaan elämäniloa vie, mutta tietenkin olisi kivempi ilman. :)Kiitos mea! UPEA suoritus HCR:ssä! Oon ensi vuonna kanssa lineupissa varmasti! ;)

   Tykkää

  • mea sanoo:

   Oli kyllä hurjat sivuvaikutukset ja siksi mä kuurin lopetinkin :(Jee sielä nähään sit!! ;-)

   Tykkää

 4. Marja sanoo:

  Itse kärsin teini-ikäisenä pahasta aknesta. Apu tuli ehkäisypillerin muodossa ja onnekseni arpia ei jäänyt. Mutta mitä kävi kun lopetin pillereiden napsimisen? Jep, iho kukkii taas. Ei nyt läheskään yhtä pahana kuin teininä, mutta näppyjä kyllä löytyy. Iho on muutenkin todella epätasaisen värinen, enkä oikein tiedä mitä sen suhteen tekisin. Todella masentava vaiva. tuo LED saattaisi olla mietinnän arvoinen juttu, kiitos infopaketista. :)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Minullekkin yritettiin pillereistä apua, mutta lihoin niiden ”ansiosta” noin kymmenisen kiloa eikä niistä ollut kasvoille niin paljon apua että olisin halunnut jatkaa paisumista (tietenkin suurin syy oli varmasti ruokailu/liikunta, mutta eivät helpottaneet.) LED-valohoidot voisivat auttaa ihon värin kirkastamiseen ja sen tasoittamiseen. Kokeilemaan vain! :) Ja ole hyvä!

   Tykkää

 5. Anonymous sanoo:

  MoikkaHyvältä näyttää, katsoin nettisivuja mutten löytänyt mistään hintatietoja. Paljonkos tuollainen hoitojakso kustantaa? Näyttää hyvältä!

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Moi!Kiva kun oli apua. Hoitojaksot suunnitellaan jokaiselle henkilökohtaisesti, joten hinta ei pysy samana. Hintaan vaikuttaa hoitojen sisältö, pituus jne. Kannattaa ottaa yhteyttä suoraan esimerkiksi Suskiin, 040 771 4000. Itse maksan esimerkiksi sokeroinnit/kasvohoidot samassa, en valitettavasti muista hintoja erikseen.

   Tykkää

 6. Sarpukka sanoo:

  Mä aloitin e-pilsut pitkän tauon jälkeen uudelleen 7/2010 ja lopetin vuoden jälkeen, syynä aivan järkyttävä ihon kukkiminen! Etenkin kasvoissa. Nyt iho alkaa olemaan rauhoittumaan päin mutta arvet jäivät. Muuten ihoni on kohtuullisessa kunnossa, että voisin olla ilman meikkivoidetta mutta nuo arvet pakottavat vielä käyttämään. Eli kiitos tästä vinkistä, oon selvästi ollut liian laiska ottamaan selvää, että voiko näihin arpiin vaikuttaa. Tai sitten ne eivät oikeasti haittakaan elämää niin paljon :)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: