Virkistävä minttu

Yksi pitkäaikaisista maku sekä tuoksu suosikeistani on minttu. Sitä löytyy ainakin purukumistani, hammastahnastani ja kohta myös parvekkeemme ’yrttitarhasta’. :)

Tämä lääkekasvi rauhoittaa vatsaa ja sen sanotaan myös auttavan päänsäryissä. Olette varmasti huomanneet sen myös monissa raikastavissa lääkealantuotteissa kuten kurkkupastilleissa ja nenäsuihkeissa. Myös hyvinvointituotteet ovat löytäneet mintut yhdeksi kestosuosikeistaan. 
Lomalla shoppailessamme, törmäsimme BodyShopin uutuuteen, piparminttu jalkojen hoitosarjaan. Päätimme kokeilla sekä jalkojenkuorintavoidetta että paksua tehovoidetta. Jo ensimmäisen kerran jälkeen tuntui kuin kävelisin pehmeillä pilvillä. 
Hoitoja varten suosittelen hankkimaan leveän vadin, jotta jalat mahtuvat helposti rauhoittumaan lämpimään veteen. Itse emme tajunneet asiaa ja käytimmekin 10L ämpäriä, johon jalat eivät yhtäaikaa mahtuneet. :)
Tähän tuotesarjaan kuuluu myös viilentävä jalkarasva, -kylpy, -geeli sekä -spray. Itse aion vielä kokeilla jokaista tuotetta. 
Virkistävä kuorintavoide
Pelastava tehovoide

Kesän jälkeen, työrutiinien ja -kiireiden keskellä on tärkeää muistaa hemmotella itseään ja huolehtia vartalostaan. Tämä on asia mitä itse en ole muistanut ja loppuvuoden tavoitteenani onkin huolehtia kehostani muutenkin kuin urheilemalla. Aina ei tarvitse ostaa kalliita hoitotuotteita vaan voit esimerkiksi korvata suosittelemani tuotteet kotikonstein. Et tarvitse muutakuin kattilan, litran vettä, nipun minttua tai minttuöljyä ja yhden limen. Nopeaa, eikä haukkaa kukkarosta kuin muutaman euron. ;)

Laita mintut kattilaan ja anna olla liedellä kunnes vesi on kuumaa muttei kiehuvaa. Anna minttujen hautua n. 15 minuuttia. Siivilöi mintut vedestä, kaatamalla vesi vatiin. Lisää joukkoon 6-12 tippaa minttuöljyä tai keittämäsi mintut. Lime kannattaa leikata veden alla, jottei hedelmän eteeriset öljyt pääse karkaamaan. Purista lime-paloista mehut vatiin. Liota jalkojasi kylvyssä n. 10 minuutin ajan.
(lähde)


Muistakaa levätä ja huolehtia kropastanne, joka varmasti ansaitsee hieman ekstra-huomiota.

xxo,
J

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: