Lataus- & palautusjuomat treenaamisen tukena

Kaikilla on omat mielipiteensä lisäravinteiden käytöstä, mutta omakohtainen kokemukseni tukee niiden käyttöä. Olen jonkunverran lukenut niiden vaikutuksista ja vakuuttunut niiden hyödystä. Tässä pienehkö tietopaketti ja omat suosikkini. 

Latausjuoma

Latausjuoma, tehonlisääjä, latari… Rakkaalla lapsella on monta nimeä. 

Latari on juoma, joka juodaan n. 30 minuuttia ennen treeniä. Sen avulla nostatat treenitehoasi ja vähennät lihasproteiinin hajoamista treenin aikana. Juoman hyvät puolet eivät lopu siihen kun lopetat treenisi. Se helpottaa ja nopeuttaa palautumista sekä parhaimmassa tapauksessa tehostaa jälkipolttoa. 
Mitä sitten ovat ne aineet jotka muodostavat näinkin tehokkaan juoman? 
Latarit sisältävät hiilihydraatteja, kofeiinia sekä kreatiinia, joka auttaa varastoimaan energiaa lihassoluihin. Juomissa on myös aminohappoja, kuten beta-alaniinia, joka vaikuttaa kehon energiatasoihin ja lihaskestävyyteen.  
(lisää kreatiinista & beta-alaniinista)

Omat suosikkini:

Lisätiedot
Lisätiedot

Molemmista tuotteista lempimakuni on Blue Rasberry. 

Joskus käy niin, ettei lataria ole mahdollista ottaa, jolloin tukeudun kupilliseen kahvia. Sekä jos viimeisestä ruokailustani on kulunut kauan niin nappaan banaanin kahvin kaverina, jolloin saan nopeasti energiaa. 

Palautusjuoma

Palautusjuoma eli palkkari on jokaisen aktiivisesti kuntosalilla käyvän ystävä. Se auttaa voiman ja lihasmassan kasvussa sekä vähentää rankan treenin jälkeen ilmenevää lihaskipua. Palkkari tulisi nauttia heti treenin jälkeen, sillä kehosi tarvitsee hiilihydraattia ja proteiinia palautumiseen. Tärkeä osa palautumista on hiilihydraattivarastojesi täydennys ja parhaiten se onnistuu heti treenin jälkeen, jolloin kehosi varastoi hiilarit erityisen tehokkaasti. Proteiinin kehosi käyttää tehostamaan kudosten korjaamista. 

Milloin sitä sitten pitäisi juoda?
Palautusjuoma on kaikista tärkein juoda kuntosalitreenin jälkeen, sillä se nopeuttaa lihastesi palautumista sekä auttaa niitä kehittymään. Kevyemmän, esimerkiksi lenkin, jälkeen kannattaa suosia kunnon ruokaa sillä aerobinen harjoittelu ei riko lihaskudosta.

Muistakaa kuitenkin ettei palkkari ole ruuan korvike vaan monipuolinen ateria tulisi syödä noin 1,5 tuntia treenin jälkeen. 


Palkkari on itselleni juoma, jota en missään nimessä tule unohtamaan enkä jättämään pois treenaamisestani. Mikään ei ole ihanampaa kuin rankan treenin jälkeen napata salikassista protskusheikkeri ja nauttia. On myös vapauttavaa, ettei salin jälkeen tarvitse kiirehtiä kotiin, jotta saa syötyä elimistön tarvitsevat hiilarit ja protskut. Jos et ole aikaisemmin kokeillut, suosittelen heti kokeilemaan. Treenin jälkeen olo on kuin eri maailmasta! ;)

Omat suosikkini:


Lisätiedot
Lisätiedot

Gaspari Nutritionin MyoFusion (makuna suklaa) on oma nro 1, mutta BSN:n Syntha-6 (makuna mansikka) tulee todella vahvana kakkosena. Suurin ero näiden kahden välillä on hiilihydraattien määrä. MyoFusionissa on noin puolet vähemmän hiilareita, mutta enemmän proteiinia.

Miksi sitten suosikkini on vähähiilihydraattisempi ?
Syön noin 1-1,5 tuntia kuntosalitreenin jälkeen todella monipuolisen aterian sisältäen kaikkea proteiinista rasvoihin. Olen huomannut tämän toimivaksi itselleni. Riippuen treenistä saatan syödä palkkarin lisäksi banaanin, jonka hiilihydraatit imeytyvät nopeasti lihaksiin.


Muistakaa tutustua eri valmistajien tuotteisiin ja makuihin, sillä jokainen tuote on omanlaisensa. Monien juomien maut ovat todella kirpeitä ja omituisia. Itse olenkin kokeillut esimerkiksi BSN No-Xplodea kolmella eri maulla, mutta mistään en pitänyt joten siirryin toisiin valmistajiin ja löysin omani. 


Tsemppiä ja puhtia tuleviin treeneihin !

xxo,
J


P.S. Syyskuun toisena viikonloppuna järjestetään jokavuotinen FitnessExpo, josta vuosi sitten kokosin isot arsenaalit eri valmistajien näytteitä, erilaisista tuotteista. Kannattaa ehdottomasti käyttää tilaisuus hyväksi ja suunnata 7.-9.9 Lahden Messukeskukseen tutustumaan ! ;) Teen messuista kirjoituksen, jos toisenkin. Lisää messuista täältä.

Yksi ajatus artikkelista “Lataus- & palautusjuomat treenaamisen tukena

  1. Anonymous sanoo:

    Mutta mistä tietää illoin treenaa ns. tarpeeksi että noita voi nauttia? Sillä eikö siinö voi käydä niin että jos käy salilla muutaman kerran viikossa ja juo noita ennen ja jälkeen treenin on tulos esim. laitumisen kannalta plusmiinusnolla?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: