Sokereista

Muistan ajat, jolloin olen kammonnut hedelmiä niissä olevien sokereiden vuoksi. Olen onneksi päässyt kammostani eroon ja alkanut syömään tuoreita hedelmiä – päivittäin ! Tässä pieni vertaus hedelmien ja karkkien sokereista.

100 grammassa karkkeja on noin 50g sokereita, joista sakkaroosia melkein 40g. Sakkaroosi on puhdasta sokeria, jossa ei ole mitään suojaravintoaineita. Huonolaatuisen sokerin lisäksi karkeissa on tietysti erilaisia väri-, aromi- ja täyteaineita.

Kun taas 100 grammassa tuoreita hedelmiä on 15g sokereita, joista sakkaroosia on vain 0,1g ja fruktoosia 8g. Fruktoosi eli hedelmäsokeri imeytyy vähän sakkaroosia hitaammin ja luovuttaa energiaansa tasaisemmin. Hedelmistä löytyy myös ravintokuituja ja elimistön tarvitsemia suojaravintoaineita.

xxo,
J

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: