Tikkien poisto & kipeitä liikkeitä

Huh. Olipahan kontrollikäynti.
Käytiin ensimmäiseksi läpi hieman leikkauskertomusta, eli raporttia mitä polvelle tehtiin leikkauksen aikana mm. ruuvien kokoa ja mistä eturistisiteen korvaava jänne otettiin. Hirveästi lääketieteen termejä mitä ei tavallinen tallaaja ymmärrä. Haha. Samalla katosimme myös leikkauskuvat, joissa näkyi risaksi mennyt eturistiside sekä uudestaan rakennettu. Jänniä juttuja.

Puheiden jälkeen tsekkailtiin polven kuntoa sekä poistettiin tikit. Kahden viikon tavoitteena oli 0-90 astetta. Suoraksi en vielä polvea ihan saa ilman ”painoapua”, niin että joku painaa säärestä tai etureidestä polvea suoraksi. Tämän jälkeen ortopedini pyysi rentouttamaan jalan ja päätti kokeilla kuinka se koukistuu. Polvitaipeeni on ollut aika kipeä treenatessa ja nytkin kun sitä koukistettiin sattui aikalailla. Eipä se kuitenkaan estänyt koukistusta vaan pitäisi kotonakin vain purra kivun läpi, jotta liikkuvuus helpottuisi.

Tikit poissa.

Kontrollikäynnin jälkeen pääsin vielä käymään röntgen-kuvauksissa, jotta nähdään varmasti että parantuminen on alkanut hyvin ja eturistisidesiirros on kunnolla, oikealla paikallaan.

Röntgenin jälkeen.

Hieman pelottaa huominen, ensimmäinen fysioterapia käyntini. Toivottavasti saan jättää kepit pois käytöstä, arki helpottuisi kummasti. Ei tarvitsisi enää potkia ruokakippoja lattiaa pitkin, kantaa vesipulloja suussa tai istua kaikkia päiviä sohvalla.

Toivottavasti saan otettua muutaman kuvan huomenna liikkeistä ja harjoituksista mitä tehdään.

Tästä lähtee suunta, joka helpottuu päivä päivältä. :)

xxo,
J

Yksi ajatus artikkelista “Tikkien poisto & kipeitä liikkeitä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: