Fysioterapia -jännitykset

Tänään oli ensimmäinen fysioterapia käynti. En ollut ennen käynyt vaikka polvi leikattiinkin toistamiseen.
Ennakkoluulot olivat aika kamalat. Enkä edes tiedä miksi. Ainahan uudet jutut jännittävät, mutta ei yleensä näin paljon. Luulen, että kihlattuni fysioterapia tarinat sekoittivat pääni. Hän oli kaksi viikkoa oman leikkauksensa jälkeen joutunut tekemään hyppykyykkyjä. Taisin pelätä vain niitä.

Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt. Kävimme ensimmäisenä läpi polvimallin avulla mitä leikkauksessa oltiin tehty ja miltä terve polvi näyttää. Olin ajatellut rakenteen aivan eritavalla ! :) Sain kuntoutusohjelman, joka kertoo miten leikkauksen jälkeisten 52 viikon aikana polven tulisi vahvistua ja parantua. Kaikista tärkeimpänä on muistaa viikot 5-7 joiden aikana eturistiside on heikoimpana. Turhia hötkyilyjä ei suoda, pää kylmänä treeniä!

Suurimmat puheet oli tässä vaiheessa puhuttu ja keskityttiin polven tämänhetkiseen kuntoon. Fyssarini suoristi ja koukisteli polveani. Suoristuksessa joutuu vielä jonkin verran käyttämään voimaa painamalla sitä alaspäin. Suoristuksen jälkeen, koukistettiin polvi. Koukistuksen ajan koko kroppani läpi menivät kylmät väreet ja kivut. Itku oli lähellä. Polvitaipeeni on aivan jumissa Sen suoraksi saaminen on nyt tärkeintä, jottei minkäänlaisia liikerajoituksia tulisi. On vain purtava hammasta ja jatkaa kivuista huolimatta.

Tältä näytti pikkusali.

Sain mukaani kotiohjelman, jossa on kahdeksan erilaista liikettä.  Kävimme liikkeet läpi fysioterapian omalla salilla! Tuntui hyvältä, kunhan uskallan taas luottaa lihaksiini. Lantionnostoja, kyykkyjä, polven ojennusta… Joudun jopa seisomaan leikatun jalan päällä koko painollani. Pelottaa, mutta yritän olla psyykkisesti valmiina treeneihin! Tsemppi kaikilta on todella tarpeen! 

Tuolla ollaan tulevaisuudessa monesti.

Kepeistä pääsen eroon ensi maanantaina ja sitä varten pitää harjoitella astumista. Tästä päivästä perjantaihin täytyy astua noin 15 kilolla ja perjantaista maanantaihin 30 kilolla jalan päälle. Herätellään lihaksia toimimaan.

Tämän ja ensi viikon tavoitteina on 
  • kepit pois
  • jalan täysi ojennus
  • rauhallinen kävely ilman ontumista
  • turvotus pidetäävä minimissä.
Luottavaisin mielin kohti treenejä ! Psyykkinen puoli on kovilla koetuksilla tällä hetkellä, tämä pelkkä oleminen ja polven kuntoutus vaativat paljon, todella paljon kärsivällisyyttä. 
Yritetään pitää fiilis korkealla ja hymy huulilla ! :)
xxo,
J


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: