Toivepostaus: Nilkkojen vahvistus

Sain muutama päivä sitten ystävältäni toiveen, että kirjottaisin nilkkojen vahvistamisesta. Nilkat ovat koetuksella päivittäin ja niiden harjoittaminen on tärkeää vammojen ehkäisemiseksi. Varsinkin aktiivisesti liikkuvien olisi hyvä treeanata nilkkojen ja jalkaterien lihaksia, esimerkiksi alkulämmittelyn aikana.

täältä

Tutkin asiaa ja löysin tällaisia vinkkejä.

1) VIIVAHYPPELY

Tehdään sekä yhdellä että kahdella jalalla. Hypitään viivan molemmin puolin, eteen- ja taaksepäin sekä molemmille sivuille. Kannattaa tehdä ilman kenkiä hieman pehmeällä alustalla esimerkiksi kuntosalin venyttelymatolla.
Toistoja 2×20/ per liike tai oman kunnon mukaan.

2) TASAPAINOILU

Tätäkin harjoitetaan sekä yhdellä että kahdella jalalla. Seiso tasapainolaudan, bosu-pallon tai vaikka tyynyn päällä ja siirrä painoa eteen ja taakse sekä molemmille sivuille.
Myös askelkyykyt ovat hyviä tasapainon harjoittajia ja helposti vaikeutettavissa. Jos tavallinen askelkyykky tuntuu jo liian helpolta voit vaikeuttaa sitä laittamalla etummaisen jalan bosu-pallon päälle, jolloin tasapainoilu hankaloituu. Tämän jälkeen voit laittaa takajalankin bosu-pallon päälle.. Liikkeiden vaikeuttaminen on tärkeää, jotta lihakset pysyvät kokoajan varpaillaan eivätkä totu liikkeisiin, koska silloin kehitys loppuu.

täältä

3) KÄVELYT

Tämä kuulosti itsestäni ensin todella oudolta, mutta kyllähän näiden harjoittelu käy järkeen.
Kävele varpailla, kantapäillä sekä ulko- että sisäsyrjillä. Kannattaa treenata paljain jaloin.

Näistä on helppo alottaa. Et tarvitse minkäänlaisia välineitä joten voit treenata milloin vaan, missä vaan, kuten katsoessasi televisiota. Treenata voit päivittäin ja päätavoitteena on lihasväsymys harjoittamallesi alueelle. Nämä ovat kaikille tärkeitä liikkeitä eli ei muutakuin treenaamaan!

Lähde

xxo,
J

2 ajatusta artikkelista “Toivepostaus: Nilkkojen vahvistus

 1. hannamari sanoo:

  Kiitokset nilkan vahvistusvinkeistä!! Ovat itselleni olleet ainut apu, fysiotetapeutti ei saanut nilkkaani kuntoon, mutta viikon sivuttais-kanta ja varvaskävelyt toivat avun. Iso kiitos!

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Moikka Hannamari!
   Olipahan yllättävä kommentti näin vanhaan postaukseen – mahtavaa että niistäkin on vielä hyötyä ja apua! :) Onpas outoa, ettei fysioterapeutilla ollut riittäviä keinoja, mutta siitä huolimatta todella hienoa että olet jaksanut nilkkaasi vahvistaa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: