Kahvihetki joka hetki

Aloitan jokaisen päiväni kupillisella kahvia. On hankala kuvitellakkaan aamuja ilman. Muutenkin sitä tulee tavallisesti juotua 1-3 kupillista päivässä. Onneksi sen päivittäisestä juonnista on myös hyötyä. 

 • Kolme kupillista päivässä vähentää astman esiintymistä.
 • Vähintään 2-3 kupillista päivässä vähentää maksasyövän riskiä.
 • Päivittäinen juonti pienentää myös munuaiskiven muodostumista.
 • Lisää myönteistä mielialatuntemuksia !
 • Parantaa perusaineenvaihduntaa ja lisää peruskulutusta

Tiesittekö, että Suomessa juodaan kahvia maailman eniten? Vuonna 2011 kulutus oli 9,7kg kahvia per suomalainen eli 4-5 kupillista päivässä. Se on todella paljon ! Itse ainakin ajattelin, että suurimpana kuluttujamaana olisi jokin kahvia eniten tuottavista maista kuten Brasilia. Toisaalta, heillä ei taida tulla täyspimeitä talvipäiviä jolloin ainoana piristyskeinona tuntuu olevan kahvi. 
Voin antaa hyvän vinkin hetkiin, jolloin tarvitset kovasti piristymistä. Juo kupillinen kahvia ja mene heti nukkumaan 15-20 minuutiksi. Kofeiini ottaa n. 20 minuuttia ennenkuin se alkaa kunnolla vaikuttamaan ja lyhyet päiväunethan piristävät aina – yhdistä nämä kaksi ja kappas, olet todella pirteänä! ;)

Meillä ei tosin ole kahvinkeitintä, mikä on monesta outoa. Muuttaessamme nykyiseen asuntoomme päätimme ettemme osta keitintä. Olimme juuri tulleet matkaltamme, jonka aikana kävimme ystävämme luona Baltimoressa ja hän jauhoi joka aamu omat kahvipavut ja teki mielettömän hyvää kahvia ! Parempaa kuin juomani suodatinkahvit. Ymmärrettävästi halusimme meillekkin samaa. :)

4 ajatusta artikkelista “Kahvihetki joka hetki

 1. Olli Eterma sanoo:

  Pitääkin joku kerta maistaa tota teidän kahvia!

  Tykkää

 2. Monna sanoo:

  Ihana kahvipostaus! Slurps! <3Nykyään en juo enää kuin aamukahvin ja iltapäiväkahvin, nyt kun on täytynyt jättää sokeri pois kahvista, niin se ei oo enää niin hyvää! :DMutta kyllä mä silti rakastan rauhallisia aamuja kun saa juoda kahvia ja lueskella blogeja. :)

  Tykkää

  • msbottom sanoo:

   Kahvi on kyllä niin iso osa mun päiviä! Tää on ihanaa kun oppii samalla lisää kun tutkii näitten hyviä ja huonojakin puolia. :) En oo kahvin kanssa koskaan käyttäny muuta kuin maitoa, mutta muistan kun opettelin juomaan teetä ilman sokeria ! PHYIH. Ei kyllä napannut, mutta sekin opittiin! :)Oon kanssa aivan jääny koukkuun blogeihin! Tosin juon nykyään teetä, hulluna! :)Niin ja kiitos vielä, ihana kommentti!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: