Flu, go away !!

Olen maanantaista lähtien tullut päivä päivältä kipeämmäksi. Nenä on tukossa, kurkkua kuivaa, päätä särkee ja tuntuu ettei ajatus kulje. En ole sairastanut kohta vuoteen, kiitos aktiivisen liikunnan, Uskon täysin, että liikunnalla on suuri merkitys immuniteetin toiminnassa. Tässä muutamia kikkoja mitä käytän itse flunssan kitkemiseksi.

1) JUO PALJON 
Nesteytys on tärkeää limakalvoille, varsinkin kuumien juomien juominen. 
2) KÄYTÄ HUNAJAA
Kuten varmaan monen muunkin, äiti oli taas oikeassa. 
Hunaja rauhoittaa kurkkua ja tuhoaa mikrobeja, sen makeuden ja siirappimaisuuden ansiosta. Toimii myös helppona yskänlääkkeenä. Hunaja sisältää terveellisiä hedelmäsokereita, entsyymejä, proteiinia, kivennäisaineita ja antioksidantteja. 
Eli hunajaa kaikkien juomiin! :)

3) KIETOUDU LÄMPIMÄÄN
Kipeenä ei oo mitään ihanempaa kuin kääriytyä lämpimään huopaan sohvan nurkkaan. Lisäksi halaan aina tyynyä. Kuvassa oleva pitkä, värikäs ”nakki” on yksi parhaista heräteostoksistani. Ikeaan lastenosastolta mukaan napattu tyymy on superperhmeä ! :) 
4) SUIHKU

Kuuma suihku helpottaa oloa. Varsinkin vedestä nouseva höyry kosteuttaa limakalvoja ja on tärkeä flunssan parannuskeino.

5) KAMOMILLA
Vuosikymmenien ajan kamomillaa on käytetty hoitona moniin vaivoihin. Se sisältää salisyylihappoa, joka alentaa kuumetta ja lieventää kipuja. Kamomillateetä voi myös hyödyntää höyryhengitykseen, joka auttaa hengitysteiden tulehdusten hoidossa. Auttaa myös unentuloon, eli muutama kupillinen iltateenä ja nukut yösi hyvin. 6) SYÖ HYVIN
Syö paljon, jotta kehosi saa riittävästi energiaa flunssaa vastaan taistelussa. Varsinkin kuumeessa kannattaa syödä hieman enemmän kuin yleensä, sillä kuume nopeuttaa aineenvaihduntaasi ja kulutat enemmän kaloreita. Kuulostaa oudolta, eikö? 
Keittoja on helppo sekä kannattavaa syödä. Kuvassa olen juuri keittänyt itselleni tomaattikeittoa, seassa raejuustoa. Toimii! 


Toivottavasti ette sairastu!

xxo,
J

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: