Pienellä rahalla

Tässä sairaslomalla makoillessa ei lompakko pullistu. Menoja on, mutta tulot hipovat lattiantasoa. Kitkutella pitäisi vielä marraskuun palkkapäivään asti, sillä vasta sitten olen pääsyt takaisin täyspäiväiseksi duunariksi. Toisaalta neljän seinän vankina on helppoa olla. Ei tule ostettua sitä tuttua töihinmeno-kahvia, ihania pitsisiä vaatteita tai käydä ulkona syömässä. Pää on puhki ”tuhlarin taltuttaja” -ideoista, ”miten pärjäämme tällä?” Tässä omia vinkkejäni, toivottavasti auttavat teitäkin! Eikä aina edes tarvitse olla tiukalla budjetilla, jotta voisi säästää kuluissa. :)

> Syö jonkun toisen laskuun.
Mitä jos kävisit moikkaamassa vanhempiasi useammin? Sattumalta päivällisaikaan. ;)
Äiti on myös käynyt kylässä, ihmetellyt jääkaapin tyhjyyttä ja rynnännyt kauppaan. Ja kappas, ruokaa olikin taas muutamaksi päiväksi. Olemme myös käyneet syömässä kihlattuni vanhempien luona.

> Valmista enemmän kerralla. Säästä rahaa ja aikaa!
Toissapäivänä teimme 2 kilon lihaköntin, josta varmasti riittää vielä viikon loppuun. Viime viikolla teimme jauhelihakastiketta, johon emme ostaneet valmiskastiketta purkissa (kallista ja sokerista!) vaan alle eurolla tomaattipurskaa ja yhden tomaattipyreen. Sekaan papuja ja vihanneksia. Koko satsi maksoi arviolta alle 10€ ja söimme siitä, muistaakseni, viisi päivää.

Pussissa 10 kanantissiä, paljon salaattia ja vielä paistettiin vihanneksia! 

> Käy TÄÄLLÄ
Supercook.com – Tämä sivusto on ainakin itselleni melkein jopa unelmien täyttymys! Syötät vain ohjelmaan kaapistasi löytyvät raaka-aineet ja ”virtuaalikokki” etsii valmiiksi reseptit. Mikä olisi helpompaa?

> Osta termosmuki!
Kahvit ja latet jatkavat hintanousuaan. Keskihinta on noin 3,50€. Mitä jos ostaisit kotiin termosmukin (esimerkiksi täältä) ja täytät sen töihin tai kouluun lähtiessäsi kotona keitetyllä kahvilla tai teellä? Halvemmaksi tulee ja voit olla varma ettei kahvi ole seissyt tuntia pannussaan. Säästöt ovat isot: kuukaudessa 70€ enemmän ihaniin vaatteisiin tai kolmessa kuukaudessa 210€ eli rahat lentolippuun! Kannatan!

Termosmuki tyylillä!

> Säästä kuntosalimaksuista!
Kuntosalimaksut hipovat nykyään taivaita! Ymmärrettävästi kaikki eivät pysty niitä maksamaan, mutta EI HÄTÄÄ! Hieman mielikuvitusta ja treenaat kotonasi ja ulkona kuin kuntosalilla.
Käsipainot – kaikille meille kerääntyy kotiin pulloja ja muita esineitä jotka voi täyttää vedellä. Entäs paksut ja painavat koulukirjat? Niistä löytyy muutakin hyötyä kuin teksti niiden sisällä!
Oman kropan paino – ojentajadipit, punnerrukset, vatsalihasliikkeitten sekä kyykkyjen eri versiot..
Ulos ! – Eikö kotona ole tilaa? Vie treenisi ulos! Lenkkeile lähiympäristössäsi ja käytä mielikuvitusta. Olen hyvin onnellinen, että meidän lähellä on metsässä kuntorata, jonne juosta kunnon jalkoja polttaville treeneille. Tai ”ulkosali” josta löytyy muutama eri painoinen tanko ja muita laitteita.
Portaat – portaita on kaikkialla! Muutama kierros ylös-alas ja syke on korkealla! Kävele, juokse tai pompi – eri tyyleillä uusiin lihaksiin tuntoa!
Koulujen pihat – koulujen pihoilla on yleensä kaikenmaailman leikkitelineitä. Käytä niitä hyödyksi.

Tänä kesänä aloin oikeasti tykkäämään juoksusta – vein sen monena aamuna ulos!

Laitan tällä viikolla vielä Plyometrics -treenin millä aloitin kotitreenaamiseni 2,5 vuotta sitten. Tämä ohjelma matkaa edelleen mukanani minne menenkin ja kropan oma paino riittää! PARASTA !


xxo,
J

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: