Supersankari – vihreä tee

Vihreä tee, yksi omista ”parhaista ystävistäni” ja mun omista lemppareista! Voisin juoda sitä litroittain päivässä ja tällä hetkellä sitä taitaakin helposti mennä 1,5 l. Juon sitä sekä maun että sen terveysvaikutteiden takia. Paljon hyvin tärkeitä ainesosia ! Tee on varmasti yksi helpommista ”terveyskikoista” ja ansaitsee oman parrasvalonsa!
Katsotaanpas mikä tekee siitä yhden fitnessmaailman suosikeista ja eniten tutkituista luonnontuotteista.

Ikivihreä teepuu Camelia sinensis on alun perin kotoisin Kiinan, Intian ja Burman rajaseutujen vuoristometsistä. Tee mainittiin lääkekirjoissa jo v. 600 eKr. Kauan se oli vain munkkien ja aatelisten juoma, tavallinen kansa sai nauttia siitä vasta paljon myöhemmin. Teetä nautittiin pääasiassa sen sisältämän kofeiinin (tai teiinin) keskushermostoa piristävän ja virkistävän vaikutuksen vuoksi. Sanotaan, että se myös rauhoitti ja kirkasti meditoivien buddhalaismunkkien ajatusta ja edisti sisäistä seestymistä.”

Okei. Suurin osa meistä ei ole munkkeja. Miten vihreä tee vaikuttaa tavallisten pulliaisten terveyteen?

1) LAIHDUTTAA
Vihreä tee on termogeenista eli kaloreiden polttoa nopeuttavaa. Se hapettaa rasvoja energiaksi ja näin nopeuttaa rasvan palamista. Vihreän teen sisältämä EGCG (epigallokatekiinigallatti) parantaa insuliiniherkkyyttä, mikä taas vaikuttaa paljon ylipainon ja diabeteksen ehkäisyssä sekä hoidoissa.

2) SUOJAA SYDÄNTÄ JA VERISUONIA
Hollantilainen Zutphen -tutkimus osoittaa, että ravinnon flavonoidit suojaavat sydäninfarkteilta sekä sepelvaltimotaudilta. Uuden analyysi vahvistaa käsityksen, jonka mukaan suojaavat yhdisteet ovat teen EGCG.

3) ALENTAA KOHONNEITA ARVOJA
Vihreä tee alkaa olemaan jo ihme tuote! Tutkimusten mukaan se alentaa kohonnutta kolesterolia sekä verenpainetta. Aikamoista. Lyhyesti kerrottuna..
Vihreän teen ainesosat estävät kolesterolin hapettumista ja hapettuneen kolesterolin kiinnittymistä valtimoihin.
Japanilainen tutkija/tohtori Hara on osoittanut, että vihreän teen sisältämä katekiini laskee verenpainetta sekä estää verenpaineen nousua – verenpainelääkkeen tavoin! 

4) ESTÄÄ SYÖPÄÄ
Vihreän teen sisältämä EGCG pitäisi kruunata supersankariksi ! Monet tutkimukset osoittaat, että vihreä tee ehkäisee rintasyövän etäpesäkkeitä, vähentää keuhko-, maha- ja ihosyöpien vaaraa.

5) PLUSSANA

 • Suojaa haitallisilta UV-säteiltä
 • Alentaa kohonnutta verensokeria
 • Hidastaa muistin heikkenimistä
 • Ehkäisee Parkinsonin tautia
 • Estää ruokamyrkytystä
 • Estää hammasmätää ja pahanhajuista hengitystä
 • Estää viruksia
 • Rauhoittaa mieltä 

Mitä muuta sitä rauhalliseen hetkeen tarvitsis kuin kannullisen lemppariteetä ja lemppari lehden eli Oxygenin! Ihanaa.

Eipä odotella enään vaan napataan vihreästä teestä viikottainen juoma! :)
lähde

xxo,
J

2 ajatusta artikkelista “Supersankari – vihreä tee

 1. Asta sanoo:

  Hei ihana blogi sinulla. Kiitos vinkkauksesta! Jään ehdottomasti seuraamaan :) Ihana, että joku muukin treenailee, mutta ei ole millään hullulla dietillä, vaan syö ihan normaalisti. Tai sellaisen käsityksen nyt ainakin tässä hieman selailleena olen sain :)

  Tykkää

  • msbottom sanoo:

   Kiitos paljon! Tällähetkellä on ”normaalit” ruokavaliot kyseessä, mutta ensi vuonna olisi tarkotus kiristellä ihan kilpailukuntoon. Senkin näkee vasta kun polvileikkauksesta pääsen täysin kuntoutumaan. :) xxo

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: