Lajikokeiluna HOT-JOOGA

Lämpö iskee vasten kasvoja. Rauhoittava musiikki humisee ympärillä. Lattialle on levitetty mattoja, joiden päällä miehet ja naiset ovat toinen toistaan eriskummallisemmissa asennoissa. Mihin mä oon tullut?

Oon astunut sisään saliin, jonka seinää koristaa intialaisen Shivan maalaus. Sali on koristeltu lyhdyillä, kynttilöillä ja intialaisten jumalten patsailla. Tämä sali on se, jossa kymmenien minuuttien sisällä alkaa Lempeä Hot Jooga-tunti – elämäni ensimmäinen joogaus. Päässä pyörii epäilyksiä omasta kyvystä seurata perässä. ”Enhän mä veny noin” ”Saati pysy tuossa asennossa!”
 
Salin eteen kävelee todella rauhallinen kolmikymppinen mies, toivottaa kaikille huomenet ja jooga alkaa. Ei isompia esipuheita vaan suoraan asiaan. Aloitamme lihasten tunnustelulla ja nivelten vetreyttämisellä. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja salin 35 -asteinen lämpötila hellii sisällä – ei mikään turhan huono olotila puoli yhdeksältä maanantai-aamuna. 90 minuuttia liikkeitä sisään- ja uloshengityksen tahtiin. ”Jokainen tekee omalla rytmillään, kiireitä ei ole” muistuttaa vetäjämme monesti. Jo hänen puheensa tuntuu saattavan mut rauhalliseen tilaan. 
 
Pelkäsin osaa liikkeistä polveni puolesta, enkä turhaan. Enhän sen kanssa pystynyt tekemään samalla tavalla kuin muut. Onneksi vetäjä oli auttamassa aina sellaisen liikkeen tultaessa, mutta niitäkään ei hirveästi ollut. Ylitin myös omia rajojani, en antanut mielen pelata pelejään mun onnistumisesta. Kuuntelin polveani ja tein sen mukaan. Pääsin jopa jonkinnäköiseen risti-istuntaan! :) Enpäs aikasemmin leikkauksen jälkeen ole, vaikka kokeiltu on. 
(Onko se edes hyväksi on sitten toinen kysymys, joka pitää varmistaa ensi viikon fyssari-tapaamisella.)
 
Loppumeditaation aikana olin oikein lötkönä. Todella rentoutuneena istuin jalat ristissä, peukalot etusormissa muodostaen ympyrät. Silmät kiinni ja olin valmis jäämään siihen, paikalleen. En enää epäile joogan rauhoittavaa vaikutusta, enkä ihmettele miksi ihmiset aloittavat ja lopettavat päiviään näin. IHANAA! Kummasti helpotti myös jalkojen lihaksia eilisen jalkatreenin jäljiltä. 
 
Meen varmasti uudestaan! Suunnittelin jo, että aamujoogasta tulisi kerran viikossa tapa. 
Ehdottoman onnistunut lajikokeilu, suosittelen kaikkia kokeilemaan! Varsinkin talvella, voiko olla mitään parempaa kuin extra-lämmin sali? Ei. :)
 
 
Näihin maisemiin joogaamaan, ei haittaisi yhtään!  (kuva)
(Yksi lisäys bucket-listiin? ;)
 
 
Reipasta alkanutta maanantaita!
 
xxo,
Janina

(Kävin Yoga Nordicin Espoon studiolla)

4 ajatusta artikkelista “Lajikokeiluna HOT-JOOGA

  1. Anonymous sanoo:

    Missä kävit joogaamassa ?

    Tykkää

  2. Reetta sanoo:

    Tää sun tarina oli vaan ihan ylisiististi kirjotettu! Voiskin käydä testaamassa ton sun studion kun seuraavan kerran liikun siellä hoodeilla iskän luona :)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: