Treeniohjelma muutos ja edistyskuvia

Eilen päästiin treenaamaan kaksi kertaa. Rauhallinen päivä starttasi selkä-hauis päivällä, tykisti! Selkää tehdessä sain parempaa tuntumaa jokaisella liikkeellä. Yhden käden souduissa rokataan jo 14kg! WOO. Mikään ei taida olla palkitsevampaa kuin huomata voimien kasvavan, kaikki oman työntuloksena. :) Hauikset saivat eilen kihlatultani kyytiä. Teimme drop-settejä eli samaa liikettä kolme settiä putkeen eri painoilla eri toistomäärillä. Oksat pois, hyvältä tuntuu tänään! :)

Yksi yksinkertaisimmista venytyksistä.

Muutama viikko sitten aloittamani treeniohjelma sai muutoksia heti joulun jälkeen. Olkapääni ovat alkaneet saamaan hyvin muotoa, koska olen keskittynyt niiden treenaukseen enemmän kuin aikaisemmin. Pyöreät olkapäät ovat aina olleet yksi omista himotuimmista kehityskohteista. Aikaisemmin olen treenannut kolmejakoisella ohjelmalla, nyt vaihdoimme sen nelijakoiseen (siirsimme olkapäät omaksi päiväkseen), jotta saamme keskityttyä myös ojentajien kehittämiseen. Tiesittekö muuten, että ojentajat ovat isompi lihas kuin hauis?

Uusi treeniohjelma näyttää jaoltaan tältä:
ma – jalat
ti – selkä+hauis
ke – rinta+ojentaja
to – lepo/aktiivinen lepo
pe – jalat
la – olkapäät+vatsat
su – lepo/aktiivinen lepo

Näillä haetaan nyt lihasmassaa, PALJON! Selkä on ainut, joka ei hirveästi ole kehittynyt lähiaikoina, joten sitä treenataan monipuolisemmin nyt. Ainahan pitäisi treenata monipuolisesti, mutta helposti sekin unohtuu kun rullaa treeniohjelmasta toiseen. Toivottavasti tammikuun venyttely- sekä muut lihashuoltosessiot auttavat avaamaan kroppaani. Uskotaan siihen.

Tänään oli vuorossa rinta-ojentaja -päivä joka kaipaa energiaa. Rinta taitaa olla inhokki treenipäiväni, mutta koskaan ei jätetä treenaamatta. Onhan rintalihastenkin voimat kasvaneet, jotain on siis tehty oikein – tykätty tai ei. Ensimmäistä kertaa treeniohjelmassani on avustetut dipit, olen penkkidippejä tehnyt mutta en laitteessa. Tänään otettiin laite haltuun ja kyllä tuntui! Hirveästi on tavotteita. Hyvä niin? :)

Peilikuva yllätti tänään, sieltä ne pilkottaa! 

Nyt joutaa taas kone kiinni, Miko tarvitsee spottailu-apua salilla. Hyvä syy itsellenikin lähteä hieman liikkumaan, extra-aerobinen ei ole koskaan huonoksi. Illalla vielä venytykset uutta lempi TV-sarjaa katsoessa Once Upon A Time! Suosittelen! ;)

Oletteko jo palanneet töihin vai nautitteko vapaista? :)

xxo,
Janina

2 ajatusta artikkelista “Treeniohjelma muutos ja edistyskuvia

 1. Daniela Maria sanoo:

  JEE! Sun blogi kyllä inspiroi! Varsinkin kun oon itte just vaihtamassa treenivaatteita. Nyt on ihan pakko kysyä, koska en jaksa googlettaa. Aktiivinen lepo? (ja once upon a time on IHAN LOISTAVA!)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   JEE! Kiitti Dani. :) Toivottavasti treeniohjelma alkaa tekee tehtäväänsä ;) Pidä mut ajantasalla edistyksestä! Aktiivinen lepo on lepopäivä lihaksia rasittavasta liikunnasta. Silloin tehdään esimerkiksi pitkiä rauhallisia kävelylenkkejä, pitkiä venytyssessioita (venytellään jokaista liikettä 1-1,5min).. Tarkoituksena auttaa kroppaa palautumaan ja valmistautumaan tuleviin treeneihin. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: