Lentokonejumppaa

Lentokoneessa matkustaminen saattaa olla hieman uuvuttavaa ja puuduttavaa. Samassa asennossa istuminen monen tunnin ajan ei ole kaikista mukavinta. Jokainen on varmasti jossain vaiheessa elämäänsä kuullut että lentokoneessa kannattaa jumpata, jotta kroppa pysyy virkeänä.

Vaikka olen elämäni aikana matkustellut paljon, olen ainoastaan yhden kerran venytellyt lennolla – kyseessä oli todella pitkä lento Australiaan. Tuossa kaksikerroksisessa lentokoneessa oli melko paljon ”takatilaa”, jossa kävelin portaita ylös ja alas, venyttelin jalkoja sekä tein pohjenousuja. Lennon jälkeen jalat eivät olleet yhtä turvonneet ja olotila muutenkin virkeämpi.

Tuota lentoa muistellen, päätin kokeilla miten venyttely ja jumppaaminen paikoillaan istuen sujuisi.
Tässä teille parhaat palat.

1. Sormien verryttely
Laita kädet nyrkkiin ja auki, tuiki tuiki tähtösen -tyyliin. 

2. Ranteiden verryttely
Pyöritä molempia ranteita, ensin hitaammin sitten nopeammin. Muista pyörittää molempiin suuntiin! 
3. Kädet – ojentajat
Ojentajat on helppo venyttää paikallaan. Nosta kyynärpää kattoon ja kurota kämmenellä lapaluiden väliin. Avita toisella kädellä vetämällä kyynärpäätä takaraivoon. 
4. Kädet – olkapäät
Kädet eivät mahdu koneessa olemaan suoraan sivuilla, joten kurota kädellä selkäsi taakse. Avita vapaalla kädellä vetämällä kyynärpäätä itseesi. 

5. Kyljet
Nosta kädet ylös ja taivuta ylävartaloasi molemmille sivuille. Itse sain tarrattua katosta kiinni ja venytys ilmeestä päätellen meni oikeaan paikkaan. :) Tämä oli kyllä yksi lemppareistani! 
6. Niska
Tämä on varmasti jokaiselle tuttu liike. Tuntuma liikkeessä on helppo saada ja helpotus tuntuu heti. 
Pyörittele päätäsi ensin sivuilta toiselle, puoliympyrän tavoin. 
Kallista pääsi ja laita leuka rintaan. Voit nostaa kädet pään taakse painoksi auttamaan venytyksessä, mutta älä paina päätäsi voimalla alas.

Kallista sen jälkeen pääsi sivulle, pidä katse eteen – ei alas. Tässäkin liikkeessä voit nostaa käden pääsi päälle. Muista molemmat puolet.
7. Olankohautukset & -pyöritykset
Pyöritä hartioitasi eteen- sekä taaksepäin. 
Nosta olkapääsi korviin, niin korkealle kuin pystyt. 
Päästä kädet rennoksi ja ”työnnä” olkapäitä alaspäin. 


Näiden liikkeiden lisäksi kannattaa hyödyntää lentokoneen etu- sekä takatilaa, jotta jalkoja pääsee verryttelemään kunnolla. Vessareissun aikana voi helposti tehdä muutama kyykky, pohkeille nousuja ja hieman venytyksiä.

Oletteko te tehneet lentokoneessa jumppaa ja venyttelyjä? Minkälaisia liikkeitä te käytätte?

xxo,
Janina

4 ajatusta artikkelista “Lentokonejumppaa

 1. Anonymous sanoo:

  Moikka Janina!Aivan mahtava blogi! Kiitos vinkeistä. En ole ikinä tehnyt mitään venyttelyä lentokoneessa, vaikka olen matkustellut paljon, varsinkin pitkät lennot. Taidanpa kokeilla kahden viikon päästä.Aurinkoista kevättä sinulle!Tuikku :)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Ihana Tuikku! Kiitos. :)Kannattaa kokeilla, hieman kummastelevia katseita saattaa kanssamatkustajat antaa, mutta meijän lennolla yks mies vessajonossa alkoi venyttelemään kun katsoi mun venyttelykuvauksia! ;) Eli hyvä kiertämään!Nautithan lomasta!

   Tykkää

 2. Eija sanoo:

  Hahah, tämäpä postaus sattui hyvin. Olen lähdössä Thaimaaseen neljän tunnin päästä lähtevällä lennolla, kiitos! :DEn ole aikaisemmin kokeillut venyttelemistä lentokoneessa. :)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: