200 kaloria

Terveellistä ruokavaliota voi noudattaa monella eri tapaa. Yksi syö mielensä mukaan. Toinen syö jonkun ”dieetin” mukaan. Toinen noudattaa Paleota, joka muuten on todella pinnalla tällähetkellä. Joku saattaa laskea kaloreita.. Mikään tapa ei ole väärä, kaikille löytyy omat tapansa pitää terveyttänsä yllä.

Itse en kaloreita laskeskele, mutta numeroita silti pyörittelen päässäni – nimittäin grammoja. Harvoin on päiviä, jolloin en ruokaani punnitsisi. Tämä johtuu tietenkin siitä, että noudatan tarkkaa – kilpailuihin valmistavaa – ruokavaliota. Olen siltikin kiinnostunut ravintotieteestä ja välillä vertailenkin ruokien kaloreita.

Tässä esimerkiksi muutama hyvä vertauskuva. Jokaista ravintoainetta/ruokaa on 200 kalorin edestä. Aikamoisia määräeroja.

385 grammaa omenaa – puolikas normaali hampurilainen

588 grammaa parsakaalia – 34 grammaa pekonia

328 grammaa kiiwiä – 10 karkkia.

 Lisää vertailukuvia löydätte täältä.

Mitäs mieltä olette?

xxo,
Janina

6 ajatusta artikkelista “200 kaloria

 1. Inna sanoo:

  Minusta tämän tyyppisissä vertailuissa on aina rasvan demonisoinnin vaara. Koska tottakai se on energiatiheää. En ihan tiedä, mitä näillä haetaan.

  Tykkää

 2. Siiri sanoo:

  Mä en laske kaloreita, enkä punnitse ruokaa :) mutta pyrin silti terveellisyyteen ja jos on esim. noi kaksi vaihtoehtoa aina, niin luonnollisesti suuhun menee tuo vasemman puoleinen

  Tykkää

 3. Maria sanoo:

  Moikka JaninaKuule, tämä kysymys ei liity postaukseen, mutta aloitin juuri työt Leppävaarassa ja mietin Evoa. Tykkäätkö käydä siellä? Onko siellä kaikki suihkut ja sauna jne? Jos mulla on ohjlema en tarvitse mitään Elixian hömppää, ja mietin että jos Evo on hyvä sulle, niin se riittää munkin tarpeisiin vallan mainiosti :)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Moikka Maria!Kaikkiin postauksiin saa toki kommentoida mitä mieli tekee. :) Olen ollut Evoon melko tyytyväinen, juurikin sen takia etten tarvitse mitään erikoislisukkeita. Suihkutilat ovat siistit, mutta saunaa ei valitettavasti ole. Sali on melko pieni, en tiedä miten se toimii ruuhka-aikoina, mutta itse käyn useimmiten 06-12 välillä, jolloin ruuhkista ei ole tietoa. :) Tykkään kyllä kovasti. Mitään erikoislaitteita ei juurikaan ole, mutta perus salitarpeet löytyvät. :) Jos lähetät tekstiviestillä ”EVO TREENIKERTA” numeroon 18200, pääset kokeilemaan ilmaiseksi ;)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: