Puistojoogaa

Ihanaa, pilvistä, torstaita!

 
Herätyskello herätti upeaan pilvettömään säähän klo 05. Kahvi tippumaan, tavaroita kasaan. Kerkesin nauttimaan kupillisen kahvia parvekkeellamme auringon paisteessa. Joogamatto rullalle, vesipulloon vettä ja lämmintä päälle. Edessä olisi aamujoogatunti ihanan kollegani kanssa. Hän on joogannut pitempään ja olin ilmoittanut hänelle haluavani seuraavalle kerralle mukaan. Tänään oli tuo päivä. 
 
 
Kaupunki ei ollut vielä edes herännyt kun kävelin keskustan poikki tapaamaan kollegaani. Mannerheimintiellä ajoi muutama hassu auto ja ainoastaan muutama rakennusmies oli valmistautumassa alkavaan päivään. Oli uskomattoman hiljaista. Ympärillä kuului linnun laulua, jossain kolisi raitiovaunun kiskot ja ilma oli raitis. Heräämisen arvoisia hetkiä. 
 
Joogatunti pidettiin Ikuisen Tulen Kallioilla klo 0645 alkaen. Kyseessä oli siis ulkojoogatunti! Kuinka huikea ajatus ja toteutus! Aamu alkoi todella hyvin rauhoittumisella raittiissa ilmassa. Itselläni takana oli kolme todella tiukkaa salitreeniä, joiden jäljiltä jokainen lihas oli arkana. Tasapaino oli hieman haparoiva ja vain perusasennoissakin pysyminen vaati todellista keskittymistä. Olkapäät tuntuivat palavan ja etureidet irtoavan. Keskittyessä hengittämiseen ja tekemiseen, kaikkosi tietoisuus ympäriltä. En huomannut että aurinko oli mennyt pilveen ja taivas tummunut, mietin vain hengitä sisään nosta jalka, hengitä ulos vedä se kohti rintaa.. 
 
 
 
En ole koskaan pitänyt itseäni joogaajana tai sitä itselleni sopivana lajina, mutta alan pikkuhiljaa olemaan toista mieltä. Jooga ja kuntosali-treenaus kulkisivat varmasti hyvin käsikädessä, toisiaan tukien. Olisi myös hyvä löytää rauhallisempi laji intensiivisen lihasrääkin tasapainoksi. Olen ollut vasta kahdella joogatunnilla elämäni aikana, joten muutaman kerran pitää vielä käydä ennekuin saa kunnollisen käsityksen lajista.
Onko lukijoissa joogaajia? Tasapainottaako se hyvin elämää? 
 
Kaiken ihanuuden ja rauhoittumisen lisäksi tämä tunti oli ilmainen. Kyseessä on kolmen naisen aloittama Yoga Goes Outdoors -ryhmä. He haluavat jakaa joogan ilosanomaa kaikille ja tekevät sitä kesäisin ulkona. Kuten aikaisemminkin sanoin, mielestäni idea on upea ja kaikkien kannattaisi käyttää hyväkseen näitä mahdollisuuksia! Paikat vaihtelevat ja heille saa ehdottaa paikkoja sekä ajankohtia. Tämän päivän paikkana oli siis Ikuisen Tulen Kalliot, jotka löytyvät Kaivopuiston rannasta ravintola Carusellin vierestä. 
Yhtenä opettajista toimii yksi Suomen tunnetuimmista joogeista, Satu Tuomela. 

 
 
Jos kiinnostuitte, tuntiaikatauluja pääsee seuraamaan heidän facebook-sivuiltaan täältä (klik!) 
Nyt heillä alkaa muutaman viikon kesälomat, mutta heinäkuun puolella tuntien pito jatkuu. Suosittelen suuresti ja minut tulee varmasti löytämään noilta tunneilta vielä monesti. :) 
 
IHANAA JUHANNUSTA KAIKILLE!
Minkälaisia suunnitelmia teillä on? 
Itse lähden mökille rakkaiden ystävien kanssa nauttimaan saunomisesta, hyvästä ruuasta, kylmästä valkkarista sekä kiireettömästä elämästä. Nämä päivät tulevat todella tarpeeseen.
 
Kiitos, että pysytte mukana vaikka postaustahti on hiipunut kiireen ja auringon mukana. Muistakaa, että postaustoiveita ja mietittäviä asioita voi koska vain laittaa sähköpostiin tai kommenttiboksiin! :)
 
xxo,
Janina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: