Q & A 2 – ravinto

Kysymyspostauksen vastauksia, osa kaksi, koskien ravintopuolta.

Mikä on sun lempiherkku?
Mikan (Suklaakeisari, klik!) raakasuklaat, joista olen teille aiemmin kertonutkin. Makukombinaatioita on erilaisia; chili, mulperinmarja, goji-marja.. Herkkuja kaikki! Myös uusimpana herkku tuttavuutena 3 kaverin jäätelöt – jäätelönrakastajan unelma.

Lempijäätelöni, 3 Kaverin mustikka-kardemumma.
Jos ette ole kokeilleet, tehkää se! 

Lemppari terveysherkkusi?
Pakko sanoa nuo Mikan raakasuklaat taas, mutta fakta on – ne on voittamattomia! Ensimmäinen herkku mitä söin tankkauspäivinä sekä Fitnessmalli -karsintojen jälkeen. Tarjoilimme niitä myös pikkuveljeni ylioppilas-juhlissa.

Miten usein syöt herkkuja tai sallit itsellesi rentoilu päivän?
Kerran viikossa, jos mieli tekee, ja nyt on tehnytkin. :) Täysin rentoilupäivää en ravinnon suhteen pidä. Voin esim. käydä ravintolassa syömässä hyvällä omalla tunnolla, mutta tiedän voivani paljon paremmin kun syön kunnolla. Rentoilupäivien sijaan kokeilen paljon uusia tuotteita, joista yleensä instagramin (minut löytää sieltä @msbottom) puolella postailenkin. Viimeksi toissapäivänä kokeilin suklaa-kookosmaito -juomaa, herkkua!

Yksi kokeiluistani, inkivääri-vichy. NAM! 

Lasketko kaloreita? Paljonko syöt kaloreita päivässä?
Joku joskus totesi: ”et syö kaloreita vaan ruokaa”. Jep, eli en tiedä tämänhetkistä kalorimäärääni enkä oikeastaan kaipaakkaan siitä tietoa. Voisin sen laskea, mutta en ole koskaan ollut kalorilaskureiden ystävä – en ole riittävän kärsivällinen taulukoiden tarkkaan täyttöön. Massakaudella syödään yleisesti noin 500 kcal päälle kulutuksen.

Toinen kokeilu; vihannesmehu. Toimi hyvin pitkällä automatkalla mökille.
Voisi toimia myös lämmitettynä, keittona raejuuston kanssa. :)

Kerro sun ruokavaliosta. Kuinka monta kaloria suurinpiirtein syöt ja mistä ne koostuu? Pidätkö herkkupäiviä, tai syötkö ylipäätään noita ”hiilihydraattipommeja”? Kerro tyypillinen ruokapäiväkirja yhdeltä päivältä?
Kaloreitani en tiedä enkä laskekkaan. Päivän ravintoni koostuu proteiineista, hiilihydraateista sekä hyvistä rasvoista. Eli peruskotiruokaa sekä paljon marjoja että vihanneksia. Ruokaohjelmaani ei ole kirjaimellisesti määritelty, vaan saan aterioilla syödä oman fiiliksen mukaan esim. rahkaa/raejuustoa/kananmunan valkuaisia/protskujuoman. Määrät ovat kuitenkin tarkkoja.
Hiilihydraattipommeja tulee välillä syötyä, en kuitenkaan pidä pizzan tai pikaruokaloiden hampurilaisten mausta, joten en niitä halua syödä. Herkuttelen kuitenkin esimerkiksi leivällä ja jäätelöllä. Kuten tänä aamuna, korvasin kaurapuuron muutamaan siivuun leipää meetvurstilla. Tuoretta leipää ei voita mikään. Viime perjantaina tuttaviemme baarin avajaisissa tuli otettua alkoholia enemmänkin kuin muutama lasi, mutta viimeisestä alkoholilasillisesta olikin aikaa kulunut parisen kuukautta. Enkä kadu pitkälle venynyttä ”yhdelle lähtöä”, näin rakkaita ystäviä ja nautin todella paljon. Yhden päivän ruokapäiväkirjan teen erillisenä postauksena, saan paneuduttua siihen enemmän. :)

Aamupala menee myös smoothien muodossa. 

Mitä ois hyvä syödä ja kuinka nopeasti treenin jälkeen?
Tämä riippuu treenistä, sen intensiivisyydestä sekä siitä kuinka usein treenaat. Lihaskuntotreenin jälkeen suosittelen juomaan palautusjuoman, joka sisältää sekä proteiinejä että hieman enemmän hiilareita. Jos et halua käyttää palautusjuomia, voit juoda esimerkiksi isohkon maitolasillisen ja syödä banaanin. Palautusjuoman jälkeen tulisi kuitenkin syödä myös kunnon lämmin ateria noin 1-1,5 tuntia treenistä. Jos kuitenkin tiedät pääseväsi nopeasti treenin jälkeen ruokapöytään, voit jättää palautusjuoman pois. Kunnon ruoka on parasta ravintoa treenin jälkeen (ja tietysti muutenkin)! 
Kevyiden aerobisten jälkeen ei tarvita palautusjuomaa.

Treenin jälkeinen ateria. Kotiruokaa parhaimmillaan. 

Mikä on mielestäsi hyvä päivittäinen kalorinsaanti 160 senttiselle melko aktiiviselle tytölle?
Nyt on hankala kysymys, sillä en tiedä perusfaktoja enkä ole alan ammattilainen. Mielestäni kaloreita tärkeämpää on:
a) ateriarytmi; aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala. Syö noin kolmen tunnin välein.
b) syödä monipuolisesti; sateenkaaren värit vihanneksissa, eri proteiinin lähteitä (kala/kana/liha/rahka/raejuusto/valkuaiset), pasta/riisi/peruna/bataatti
c) aamupala!; päiväsi tärkein ateria

Täydellinen, yksinkertainen ja maukas iltapala.

xxo,
Janina

2 ajatusta artikkelista “Q & A 2 – ravinto

  1. Enni sanoo:

    Heippahei, tulin vierailulle! Oli kiva tutustua :)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: