Q & A 3 – treenaus

Viimeistä osaa viedään, aiheena treenaus. 

Lempparitreeni?
Ehdottomasti jalat.

Kuinka usein treenaat viikossa?
Tällä hetkellä ohjelmassani on neljä salitreeniä viikossa. Kevyinä viikkoina on vain aerobisia. Fitnessmalli-kilpailuihin tähdätessäni treenikertoja kertyi 10-12 viikossa.

Anteeksi kuvassa käytetty kieli.

Paras liike pepulle?
Omasta mielestäni lantion nostot lisäpainolla, eri variaatioilla. Esim. nojaamalla yläselkää penkillä liikerata kasvaa ja rutistuksen saa tuntumaan paremmin. Tämän hetkinen lempi liikeyhdistelmäni on sumomave + lantionnostot lisäpainolla. Pakarat saavat todellakin tuntea pumpin!

Sumomave. Jalat todella leveällä, selkä suorana. Rauhallisesti alas
ja pakarat tiukasti rutistuksessa ylös. Voi tehdä käsipainoilla tai tangolla. 

Mikä saa aina menemään reeneihin? Vai jätätkö hyvällä omatunnolla reenit välistä, jos ei inspaa?
Rakkaus lajia kohtaan. Halu kehittyä. Halu haastaa itseään. Tietenkin se treenin jälkeinen olotila on uskomaton. Olen satavarmana löytänyt oman urheilumuotoni. Treeneistä pitää nauttia, lajista jota harrastaa pitää tykätä. Miksi käydä salilla vain ”koska muutkin käy” jos siitä ei itse pidä? Tärkeintä on löytää itselleen sopivin treenimuoto, silloin myös treeneihin lähtö helpottuu.
Motivaatiopulaa ei ole ollut pitkään aikoihin (toivottavasti ei tulekkaan), mutta yrittäisin olla antamatta sen vaikuttaa treeneihin. Asia, jonka takia jättäisin treenit väliin on, väsymys ja tukkoinen kroppa. Tässä pitää kuitenkin osata kertoa laiskuuden ja väsymyksen ero, raja on nimittäin häilyvä ja sen takia suurimmaksi osaksi lähdenkin hakemaan salilta energiaa.

Onko missään vaiheessa ollut sellaista tilannetta ettet ole meinannut jaksaa lähteä treenaamaan? Miten tsemppaat itseäsi tällaisessa tilanteessa?
Toki eteeni tulee päiviä, jolloin tekisi vain maata sohvalla. Kuten yläpuolella vastasin, motivaatiopulasta ei ole kohdallani kuitenkaan kyse. Jaksamattomuus on väsyneisyyttä. Elämä on tällä hetkellä todella hektistä, joka on varmasti huomattu bloginkin puolella. En kerkeä postailemaan haluaamani tahtiin.
Treenaamisesta on tullut itselleni tapa. Olen muutamaankin otteeseen miettinyt itsekseni, etten edes kyseenalaista salille lähtöä. Enää ei synny ajatusta ”nyt pitäisi jo mennä” vaan olen jo ulkona ovesta ja matkalla. Kuitenkin, noina väsyneinä hetkinä se ensimmäinen kysymys jonka itselleni esitän on: mitä saat sohvalla makaamisesta? tsemppaa nyt ja treeni on takana nopeammin kuin huomaatkaan.

Paras treenimotivaatiovinkki?
Hyvä kysymys esittää itselleen: ”Viekö treenien skippaus itsesi kohti tavoitteitasi?”
Itselläni on jääkaapin ovessa Nicole Wilkinsin kuva, hän on yksi esikuvistani ja jokaisella ruokailulla muistan tavoitteeni. Tavoitteet ovat omassa mielessäni kokoajan läsnä, joka auttaa itseäni toimimaan niitä kohti.
Useimmiten ennen salille lähtöäni laitan hyvää musiikkia soimaan. Saan päälle tunnetilan, josta nautin. Tanssin ja laulan lempibiisien tahdissa. Tuo fiilis kantaa todella pitkälle ja salilla painaa aivan eri mimmi kuin ilman musiikkia.
Kirjoitin viime kuussa postauksen omista motivaatiovinkeistäni, tuon postauksen löydät tästä!

Treenimotivaatio pysyy kuosissa kun vaihtelee lajeja sekä treenimuotoja.


Paljonko juokset cooperissa?
En tiedä, koska en ole koskaan kokeillut. Yläasteella mimmit juoksivat 1500m mahdollisimman nopeasti kun jätkät juoksivat cooperin. Tällä hetkellä en usko vauhtini olevan millään tavalla hyvä, sillä massakaudella aerobisia ei juurikaan tehdä, joten kestävyyteni ei luultavasti ole hurjan hyvä. Tämän haluan kuitenkin kokeilla vielä ja tulen kertomaan teille tuloksen.

Kerro, mitä kuuluu saliohjelmaan, jota olet mieluiten harjoittanut/harjoitat? Jos niitä on monia, tai peräti kaikki, niin kerro lempilaitteesi tai liikkeesi salilla.
Oikeaan osuit, jokainen treeniohjelma on erilainen, mikä tekee niistä upeita. Kerron siis lempiliikkeistäni.
Jalkoja treenatessa rakastan jalkaprässiä leveällä asennolla, saa treenattua todella kovaa ja koko kroppa tuntuu tekevän töitä. Selkäliikkeistä lempiliikkeeni on yhden käden soutu. Polttelu on omaa luokkaansa.

Voisitko kerto venytykset, joita teet saliohjelman jälkeen? Koska niin monelta jää venytykset väliin, että se toimi tavallaan muistutuksenakin.
Venyttely on itsellänikin asia, joka valitettavasti tuppaa unohtumaan. Aina on mukamas kiire. Venyttelypostauksia siis tulossa syksyn hämärtyviin iltoihin, olkaahan kuulolla.
Joitain venyttelyitä teen kuitenkin treenin ohessa kohdelihaksen mukaan, todella lyhyitä (noin viisi sekuntia) ja kevyitä venytyksiä. Etureisitreenissä venytän etureisiä, rintatreenissä rintalihaksia jne. En tiedä tieteellisiä faktoja, mutta itseäni ainakin nuo sarjojen väliset venytykset helpottavat. Tuntuu kuin lihas saisi hieman enemmän tilaa ja verenkierto parantuisi. Osaako teistä joku pureutua tähän tarkemmin?

Aamulenkeillä venyttelin jalat aina näissä maisemissa, ei valittamisen varaa!

Oletko koskaan harkinnut maratonin juoksemista?
En, mutta puolimaratonin kyllä.

Missä muussa urheilulajissa voisit kilpailla jos body- ja bikini fitnessiä ei lasketa?
Sanoisin, uinnissa. Äitini vei minut vauvauintiin ollessani noin kuusi kuukautta. Harrastin uintia noin 13-vuotiaaksi ja olin siinä todella hyvä. Uiminen on edelleen rakas laji, jota valitettavasti en ole saanut aikaiseksi jatkaa.

Kuinka pitkä lämmittely ennen salitreeniä on mielestäsi hyvä?
Tämä riippuu henkilöstä. Sopivan pituisen lämmittelyn huomaat pienestä hikoilusta. Kroppa on lämmennyt ja valmiina kovaan treeniin. On kuitenkin hyvä muistaa tehdä jokaisesta liikkeestä lämmittelysarja, eli jos ensimmäisenä liikkeenä on kyykky – tee yksi tai kaksi lämmittelysarjaa noin 50%-80% ”työsarjan” painoista. Itse teen esim. ennen kyykkyjä sekä prässiä kahdet lämmittelysarjat, jotta saan kohdelihakset aktivoitua täysin.

Meinaatko vielä pyrkiä kisalavoille?
Kyllä. Tavoitteenani on Bodyfitness -kilpailut.

Fitnessmalli -hakukuvien ottopäivä. 

Mitä tavoitteita sulla on nyt?
Olemme valmentajani kanssa merkanneet tavoitteeksi Bodyfitness -kilpailut 2015. Haluan kehittyä vielä paljon; muokata lihasta, harjoitella poseerauksia, esiintymistä ja olla valmiina taistelemaan kärkisijoista. Ennen aikojaan en lähde hakemaan edes ”kisakokemusta”. Jokainen lavalle nousija tavoittelee voittoa ja niin myös minä, aikanani. Nyt on aika kasvaa ja vuoden päästä voi olla ensimmäisen kisadieetin alku käsillä. Tavoitteenani on myös suoriutua koulusta kunnialla, hyvillä arvosanoilla, sekä saada venyttelystä tapa.

Missä näkisit itsesi 5 vuoden päästä?
Valmistuneena Haaga-Heliasta, toivottavasti saanut töitä liikunnan ja oman alani parista. Treeni kulkisi kovempaa kuin koskaan ja motivaatio kasvaisi kasvamistaan. Olisin naimissa ja nauttisin matkustelusta. Myös kilpaileminen jatkuisi, enemmän tai vähemmän.

Kiitos kaikille kiperistä kysymyksistä! Ei ollut mitenkään läpihuuto tehtävä vastata näihin. Kuulisin mielelläni mielipiteitä toteutuksestani ja miltä nämä teidän mielestä vaikuttivat. Tästä jatkankin viikon viimeisen treenin pariin. Tiedossa takareidet ja vatsat, tiedän jo nyt että kovaa tulee menemään ja tiukka setti edessä! 


UPEAA VIIKONLOPPUA IHANAT LUKIJANI !! 

Muistakaa, että jokainen meistä on oman elämänsä ihmenainen (myös supermies ;) ! 

xxo,
Janina

2 ajatusta artikkelista “Q & A 3 – treenaus

  1. Marilii sanoo:

    Mahtavia vastauksia <3 Jos seuraava postausidea on vielä kadoksissa, niin täältä voit etsiä inspiraatiota: http://palanenonnea.blogspot.fi/2013/09/kurkistus-vaatekaappiin.html Sua odottelee siis pieni haaste ;)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: