Satsaa sesonkiin

Ennen juhannusta kävin rakkaan kolleegani kanssa joogaamassa, jonka jälkeen menimme hänen luokseen aamupalalle. Kolleegani on hyvin tarkka syömästään ruuasta; luomua ja kausivihanneksia. Hän on kova ruuanlaittaja, joten hänen luonaan saa nauttia mitä parhaimmista antimista. Kaikki ruuat kokataan itse, vihannesmehuista lähtien.

Puhdas ravinto on meille yhteinen kiinnostuksen kohde. Syömme molemmat tuoreita vihanneksia, käytämme hyvin vähän pakastetuotteita. Tuoreiden vihannesten maut ovat raikkaammat ja voimakkaammat sekä tietenkin kaikista tärkeimmät vitamiinit ja ravintoarvot ovat vielä tallessa. Yksi asia missä itse saisin parantaa on juurikin vihannesten ja hedelmien kausittain syömisessä. Tällöin nuo herkut ovat varmasti tuoreita!

Sain ystävältäni omalla pihalla kasvatettuja luumuja, nam! Omenat ovat valitettavasti kaupasta, mutta sesonkihedelmiä! 

Opettelen alati enemmän ravinnosta ja seuraan monia eri portaaleja. Imen itseeni tietoa mistä sitä saankin. Esimerkiksi rakas kokki ystäväni saa välillä kärsiä kysymysryöpyistä, kiitos kärsivällisyydestä! Olen tuon juhannusta edeltävän aamun jälkeen tuijottanut enenemissä määrin hevi-osaston kilohintoja, sillä se on ollut itselleni ainoa tapa yrittää sesonkisyödä.

Eilen postiluukusta kolahti vastaus rukouksiini. Nimittäin Pohjoismainen Satokausikalenteri 2014! Vaikka kalenteriosuus on ensi vuoden, tulee tuo meillä heti käyttöön. Lautaselle päätyy tästä edes varmasti vielä monipuolisempi vihannesten kirjo!

Oman kalenterin pystyt tilaamaan täältä.

Olen instagramin puolella seurannut @kausikalenteri :a jo pitkän tovin, hyvännäköisiä ruokia & hyviä vinkkejä! Kukapa olisi ennen kuullut esimerkiksi kalahuutokaupoista? En ainakaan minä. Kausikalenterilta löytyy myös omat Facebook-sivut (KLIK!), jossa pääset esimerkiksi vaikuttamaan viikon vihannes/hedelmä valintaan sekä lukemaan mielenkiintoisia juttuja puhtaan ruuan saralta.

Minun aloittaessa opiskelut, tienestimme pienenivät jonkun verran, joten ruokamenot yritetään pitää kontrollissa tarkkojen valintojen kautta. Olemme käyneet tukusta hakemassa isompia paketteja halvemmalla sekä tästä lähtien panostamme vielä enemmän vihannesten valinnassa. Kausittainen vihannesten ja hedelmien syönti helpottaa myös opiskelijan budjettia sillä kilohinnat pysyvät edullisina.
Tästä tulee maukkain talvi aikoihin!

xxo,
Janina

PS. En kykene odottamaan – yksi lempihedelmistäni, granaattiomena, on iihan kohta sesongissa! NAM.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: