Etkö edisty tavoitteissasi?

Käytkö salilla viisi kertaa viikossa? Syötkö mielestäsi tarkasti mm. vihanneksia ja proteiinia? Junnaatko silti tulosten kanssa paikoillasi? Monesti kuulen alakuloisia toteamuksia kuinka treeni ei tunnu tehoavan. Jaan teidän kanssanne muutaman neuvon, joita olen omassa treenaamisessani käyttänyt.

1. Tsekkaa ruokavaliosi. Ensimmäinen asia, jonka jokainen ammattilainen toteaa. Minkäänlainen treeni ei tuo tavoitteitasi, jos ruokavaliosi ei ole kunnossa. Oletko varma, että proteiinin saantisuosituksesi täyttyy? Syötkö riittävästi? Onko ruokarytmisi kunnossa? Näitkä kysymyksiä on paljon, yritä parantaa yksi asia kerrallaan.

home made, food lover, sweet potato2. Tsekkaa tekniikkasi. Jokapäiväinen näky kuntosaleilla. Miehet penkkaamassa selkä käyränä, antaen jaloilla apuvoimaa. Naiset kyykkäämässä vajaita kyykkyjä. Maastaveto tehdään kissan selän pyöreydellä. Keskity tekniikan hallussa pitoon, älä painojen määrään. Silloin liikkeen hyöty kohdistuu haluttuun lihakseen eikä minne sattuu. Näin myös pidät huolen vartalostasi ja ehkäiset vammoja.

3. Treenaa intensiivisesti. Viime perjantaina otin ystäväni mukaan jalkatreeniini. Ensimmäisten liikkeiden jälkeen hänen jalat tutisivat ja suusta kuului moneen otteeseen ”on hiukka ikävä omia treenejä..”. Hän on hyvää vauhtia tekemässä parannusta ruokatavoissa sekä treenaamisessa ja tämä sai hänelle ainakin lisää puhtia omiin treeneihin. Pistäkää itsenne koville, järkevissä määrin. Kun hauista polttaa, tee muutama lisätoisto. Menkää pois mukavuusalueilta, sieltä löytyy kehitys.

train like a pig to look like a fox, janina pohja, train hard, fitness

4. Tee sitä missä olet huono. Kuulostaako oudolta? Tämä on itselleni ollut aikaisemmin iso kompastuskivi ja vieläkin saan välillä taistella pääni sisällä. Jos olet hyvä prässäämään, mutta askelkyykky ei suju – mitä tekisit? Jatkaisit prässäämistä, mutta kannattaisi askelkyykätä. Tekemällä useita liikkeitä, eri järjestyksessä ja eri variaatioilla kehityt enemmän, sillä näin lihaksesi saavat erilaisia ärsykkeitä.

5. Nuku enemmän! Tämä on itselläni tällä hetkellä parannuksen alla. En kerkeä nukkumaan enempää. En tykkää tekosyistä, enkä myöskään itseltäni niitä hyväksy. Lihas kasvaa nukkuessa. Mieli lepää nukkuessa. Nukkuminen on todella aliarvostettua ja sen tulisi olla viimeinen asia mistä kutistat tarvittavia lisätunteja.workout, be happy

Vaikka treenaisit kuinka paljon, jos et nuku riittävästi, syö monipuolisesti tai keskity treeneihin, et tule kehittymään niin nopeasti kuin pystyisit.

Haastetaan itseämme! Tehokasta tiistaita!

xxo,
Janina

Viimeinen kuva pinterestistä.

9 ajatusta artikkelista “Etkö edisty tavoitteissasi?

 1. Anonymous sanoo:

  Harrastatko powernap:eja

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Hyvin harvoin. En valitettavasti ole sellaisissa paikoissa kesken päivän jossa voisin nukahdella rauhassa. Powernapit kannattaa yhdistää kupilliseen kahvia, silloin nukkumisen aikana kofeiini alkaa vaikuttamaan ja herätessä olet pirteämpi :)

   Tykkää

 2. Anonymous sanoo:

  Oon samaa mieltä tosta, että pitää keskittyä treenattavaan lihakseen, mutta kokonaan en allekirjoita tuota kohtaa. Monilla ei riitä kehontuntemus niin pitkälle, että voisi syväkyykkyä tehdä. Todella monella pyöristyy selkä siinä kohtaa kun mennään lattiaan asti, eikä sitä välttämättä itse tunne kuin vasta kun on liian myöhäistä. Toki kun tekniikat on kattonu joku ammattilainen läpi, voi turvallisesti tehdä liikkeen äärimmäisyyksiin asti, mutta perustreenajien en suosittele niin tekevän. Turvallista on usein tehdä siihen 90 asteen kulmaan ja sekin ajaa kyykyn asian. Sinuna en siis kannustaisi tuolla tavoin kaikkia kyykkäämään perse lattiaan asti.

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Moikka!Hyviä pointteja kirjoitat ja olen täysin samaa mieltä kanssasi. Ennenkuin 90-asteen kyykky on kunnossa ei kannata lähteä ahnehtimaan. Mutta, en missään vaiheessa viittaa syviin kyykkyihin. Näen usein naisia jotka kyykkäävät liian isot painot tangolla 45astetta. Pahoittelen, jos olet saanut tekstistä väärän kuvan.

   Tykkää

 3. Annika Laine sanoo:

  Haluan oman kevyen viikon kunniaksi jakaa sulle tän kommentin, kun olen nautiskellut levosta + erilaisista treeneistä ;-) Eli lisäisin listaan riittävän levon myös muutenkin, kun unien muodossa. Kukaan ei kehity loputtomiin, jos aina vetää täysillä ja ei siinä mittää järkee ookkaan.

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Hei!Tosi tärkeä pointti, jonka oon ite joutunut valitettavasti opettelemaan kantapään kautta. Itsekin nautin palautteluviikosta, joten lepoa on kropalle annettu. Tässä postauksessa oli nyt vain viisi vinkkiä, mutta toki niitä löytyisi enemmänkin. :)

   Tykkää

 4. Hyviä juttuja :) Itseäni koskettaa juuri tuo ”tee sitä, missä olet huono”! Ja nimenomaan askelkyykyssä :D kaikki vinkit otetaan vastaan ;)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Moikka Rouva Insinööri!Ensinnäkin, aivan mahtava nimimerkki. :) Voisin tehdä askelkyykyistä ja sen variaatioista ihan oman postauksenkin, siitä saisit mahdollisesti lisävinkkejä. :)Harjoittelu tekee mestarin, ei se ihan hölmö sanonta ole!Tsemppiä treeneihin! :)

   Tykkää

 5. :DJoo, odotan innolla kyykytystä ;)Kiitosta samoin!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: