Elämän narut hallussa

Koulu. Työ. Treenit. Bloggaus. Lepo. Ystävät. Monta rautaa tulessa, meno huimaa päätä mutta mimmi nauttii.

Näin viikonloppuna pitkästä aikaa ystävääni. Hänen työnsä vie miestä ympäri maailmaa, joten yhteiset hetket ovat harvassa. Hän on usein huolissaan menostani, miten pystyn tasapainottelemaan kaikki asiat ja silti nappaamaan koulusta kiitettäviä arvosanoja.
Löydän ratkaisun laukustani. Paperikalenteri. Tuo A5 -kokoinen, tunneittain jaettu päivänäkymä. Sivut täynnä tekstiä. Muistiinpanoja, blogi-ideoita, numeroita ja rakkaita ystäviä. Neljällä yliviivaustussilla merkattuja neliöitä, jokaiselle menolle omansa. Riittää että kurkkaan päiväsuunnitelmaa ja tiedän missä mennään. Koulu & deadlinet keltaisella, työt vihreällä, treenit sinisellä ja vapaa-ajalla tehtävät koulutyöt/menot punaisella. 

kalenteri, aikataulutus, järjestyskalenteri, aikataulutus, järjestys
Tässä kaksi esimerkkiä, jotka ovat yllättävän siistejä. Kuten huomaatte, koulutyöt vievät paljon ”vapaa-ajastani” eikä koulun ja työvuoron välille jää kuin tunti aikaa. 

Itselleni on helppoa pitää menotahtia yllä niin kauan kun se pysyy samana. Jos en pitäisi itseäni menossa, omisin sohvan ja kaukosäätimen yhteyden liian heppoisesti. Nyt salille lähtö ei tee vaikeuksia, tarkka ruokavalio kulkee mukana kipoissa ja töissä rakastan olla. Elämäni on todella mallillaan jokaisella osa-alueella, joka myös helpottaa tässä tahdissa pysymistä. Koulutöidenkin parissa melkein viihdyn, sillä teen ne ajoissa. En siis kerää itselleni turhaa stressiä jättämällä kaikkea viime tinkaan.

Hyvänä esimerkkinä on tehtäviä, joiden deadline on muutaman viikon päässä. Minulla on kaksi tuntia ennen töiden alkua, istun alas ja teen ne pois alta. Näin pystyn takaamaan itselleni melkein kouluvapaita viikonloppuja ja helpompia tulevia päiviä. Tämäkin asia on pitänyt opetella kantapään kautta, lukioaikana tehtäviä väännettiin tunti ennen deadlinen umpeutumista. Ei se ollut kivaa.

Aikatauluttamalla muut menot on myös aikaa viedä oma pikkusisko shoppailemaan.
Hän on minulle maailman tärkein. 

Uskaltaisin jopa hieman kärjistäen väittää, että suurin osa ihmisistä, joilla on stressaava, inhottava ja kiireinen elämä, eivät osaa aikatauluttaa menojansa. Kun pakka on sekasin, ei ole ihme että stressaa koska ei pysty olemaan kolmessa paikassa samaan aikaan. Satsatkaa siis kalenteriin, kirjottakaa puhelimeen ylös, löytäkää itsellenne se oma tapa jolla pysytte kärryillä tehtävistä ja menoista. Silloin on myös helpompi treenata, koska aikaa löytyy varmasti ja tämä tekosyy on pois käytöstä!

Madagaskar koira, Janina Pohja, söpöin koira
Kerkeää myös nauttimaan tälläisistä pörröisistä, maailman söpöimmistä. 
Tehokasta keskiviikkoa!

xxo,

Janina

5 ajatusta artikkelista “Elämän narut hallussa

 1. Kia sanoo:

  Sä oot kyllä niin ihanan järjestelmällinen ja huh, kyllähän mäkin mietin että miten sä mimmi handlaat kaiken tuon :) Opetathan jooko muakin pitämään noin selkeää kalenteria ,etten aina unohtaisi jotain?! :D

  Tykkää

 2. Siiri sanoo:

  voi vitsit kun sun kalenteri näyttää mahtavan selkeältä ! mullakin on koulu, työt, treenit ja vaa’an kautta menevä ruokavalio joten todellakin kiirettä pitää. mutta onneksi kaikki tekeminen on (ainakin suurimman osan ajasta) mieluista niin se on semmosta hyvää kiirettä :-) toki välillä on niitä päiviä että ei vaan jaksais, ei vaan kiinnostais mutta niitä tulee kaikille :-) mun on pakko ostaa heti huomanna värikkäitä tusseja ja tehä samanlaiset värikoodaukset mun kalenteriin !

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Kannatan! Toi helpottaa niin paljon kun ei vaan listaa kaikkia epämääräsessä järjestyksessä vaan siinä miten ne pitää myös tehdä päivän aikana! :) Sä kerkeet vielä kaiken päälle reissaamaan. Sen mä haluun ens vuodeks lisätä itelleni!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: