Fittest in Finland

Lauantai-aamuna kello herätti brutaalisti 04:40. Toisaalta saan tästä syyttää vain itseäni, sillä olimme päättäneet lähteä katsomaan Winter War -kisoja Tampereelle. Matkaan mukaan lähti ihana Aino

DSC_0355

Winter War on Crossfitin Suomen mestaruus -kilpailut. Siellä punnitaan kenellä kunto sekä kantti kestää. Kuka on Suomein kovakuntoisin mimmi ja jätkä. Meno oli myös sen mukaista heti alusta lähtien. 

Minua instagramissa (@msbottom) seuraavat varmasti huomasivatkin jo kuvat #heikottaajokatsomossa tägin alla. Pelkästään lajien kuuleminen sai minut haukkomaan henkeä – ei jäänyt epäselväksi, crossfit on heittämällä yksi maailman vaativimmista, ellei vaativin, laji. 

DSC_0194 DSC_0196 DSC_0229

Lajin monipuolisuus yllätti. Lajit koostuivat hyvin erilaisista liikkeistä eikä suvereenikaan johtoasema välttämättä pysynyt loppuun asti kun eteen tuli liike, jossa takaa-ajajat loistivat. Mielenkiinto pysyi yllä pitkään juuri sen takia, vaikka heateja oli yhteensä kymmenen. Missään vaiheessa et voinut olla varma kuinka käy. Crossfitissä et pysty ulkonäön perusteella sanomaan onko tietty henkilö hyvä ketteryydessä vai painonnostossa. Pienimmätkin mimmit nostivat useita kymmeniä kiloja päänsä päälle. 

DSC_0322DSC_0245 DSC_0310

Yhteishenki. Motivaatio. Inspiraatio. Halu puskea itseänsä pitemmälle. Kovempaa, enemmän, tarkemmin. Sain lepoviikolleni arvoisen päätöksen, kun motivaatiolataukset nousivat korviin. Crossfit on lajikokeilu-listallani entistä korkeammalla. Rakkaudesta lajiin kuvastaa täysin viikonloppuna rehkineitä urheilijoita. He eivät luovuttaneet vaikka muut olivat suoriutuneet nopeammin. Jokainen urheilija sai itselleen kuuluneet tsempit, aploodit ja kannustukset. 

DSC_0331

Tampere areenalla oli upea meininki. Yli 2200 ihmistä tiiviissä paketissa. Katsomoissa seisottiin ja taputettiin tahtia. Kannustushuudot täyttivät tilan. Tiedän jo ensi vuoden helmikuun alun suunnitelmani – haen kisadieettini loppusilaukselle lisäpotkua näistä kisoista. 

xxo,
Janina

Avainsanat: , , , ,

2 ajatusta artikkelista “Fittest in Finland

  1. Kiva kisaraportti ja oli kiva nähdä! Sulla on hienoja kuvia, saanko lainata joitakin, joissa esiinnyyn? (mainitsen lähteen tottakai)

    x Steffi

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: