HOME BOUND

Miten monesti oonkaan sitä kerennyt ajattelemaan? Piirtämään kuvia omasta kodista, ikkunalautoineen. Ah. Ikkunalaudat. Mä rakastan niitä. Kun kysytään asunnon kriteereitä, muut vastaavat säilytystilan riittävyyden tai ison olkkarin – ja onhan ne mahtavia asioita – mutta mä vastaisin .. taidattekin arvata .. ikkunalaudat.

Ne antaa asunnolle luonnetta. Niillä mä istuisin pitkät tovit, just kuten lapsuudenkodissa oli tapana. Saatoin repiä sängystä untuvapeiton, vetää verhot ikkunan eteen ja istua omassa rauhassa ulos katsellen. Ehkä vähän pöhköä, mutta mulle luontevaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Töölö, Helsinki, Visit Helsinki, koti-ikävä, kotona, home bound, Janina Pohja, Fit Times, satama, laituri, auringonlasku, Kaisaniemi

Ollaan nyt mennyt kuukausi asuttu parkettiremonttia evakossa mun lapsuudenkodissa Töölössä. Alueella, jossa oon niin kotonani. Tykkään Espoon rauhasta, mutta rakastan Stadin hulinaa. Ihmisiä kadulla, spåran kolinaa raiteilla ja kadun toisella puolella olevaa pikkukauppaa, jossa musiikki soi ja jonka työntekijä moikkaa aina kuuluvasti. Keskustelua saattaa nousta toisen asiakkaan kanawokin reseptistä tai kaupan Hugs & kisses –spelttisämpylöistä. Siinä kohdalla on aina ollut kauppa, se on vähän kuin mun kotikauppa, kauppias on vain muuttunut.

Töölö, Helsinki, Visit Helsinki, koti-ikävä, kotona, home bound, Janina Pohja, Fit Times, satama, laituri, auringonlasku, Kaisaniemi, Tuomiokirkko

Mä kaipaan tänne niin paljon. En kadu muuttoa Espooseen, vaikka se olikin Stadin tytölle suurempi kulttuurishokki. Pitääks mun käyttää julkisia ja olla jopa niiden varassa? Liikkumisrajoitteisuus on ottanut koville. Ei sieltä vaan ole niin spontaania lähteä. Tai jäädä Stadiin myöhemmäksi – koska juna sitä ja dösä tätä. Harvemmin mä Stadissa edes spåraa käytin. Jalat vei ja niin oli hyvä. Espooseen muuttaessa soitin Mikolle ensimmäisten kuukausien aikana joka kerta juna-asemalta: oonko menossa oikeeseen suuntaan, mikä tää juna on ja viekö tää mut perille?

Töölö, Helsinki, Visit Helsinki, koti-ikävä, kotona, home bound, Janina Pohja, Fit Times, satama, laituri, auringonlasku, Kaisaniemi

Koti-ikävä. Se on kamala tunne. Mun ystävät on Stadissa, mitä mä edes Espoossa teen? Kuten yksi läheisimmistä frendeistä kommentoi kun vuosia sitten kerroin löytäneemme kämpän Espoosta: ”etsä voi Espooseen muuttaa, sä kuulut Stadiin.” Joskus frendit vaan tietää paremmin.

Jos siis tiedätte myynnissä olevaa kaksiota, Stadista, ikkunalaudoilla, järkevään hintaan – hit me up ! Sähköpostiin (janinapohja@hotmail.com), kommenttikenttään tai Facebookiin – kaikki vinkit otetaan vastaan ja kauppoihin johtavan vinkin antajalle on luvassa palkinto!

xxo,
Janina

KOMMENTOI TÄSTÄ

Avainsanat: , , ,

2 ajatusta artikkelista “HOME BOUND

 1. Kati sanoo:

  Espoo ja Stadi on niin lähekkäin et pystyy sieltä edestakasin menee kuin vaan. Itsellä ollu koti-ikävä sanan laajemmassa merkityksessä. Valintoja voi tehdä ja pitää tehdä jos siltä tuntuu! Itse kun voisin itsekkäästi päättää asuinpaikkamme mut kyseessä jo nyt neljä henkeä ja tuntuu ettei koti-ikävä koskaan häviä mutta reippaasti vain eteenpäin! Tykkään Adelaidesta ja rakastan kotiani Suomessa! Joku päivä ehkä se kääntyy toisin päin. Kuka tietää! Ootteko tosissanne vaihtamassa maisemaa? :) Sisko

  Tykkää

  • Janina Pohja sanoo:

   Ollaan me aika tiukasti tähän päätökseen tultu, Miko myös, koska hänelki on kaikki kaverit täällä. :) Yhdessä toki päätetään, eikä toisen tarvitse hakata päätä seinään. Kiire meillä ei ole, koska omistusasunnon ostaminen ei ole hirveän nopeaa hommaa – ja jos me muutetaan niin kyllä se omistusasunto on. Ei jotenkin haluta vuokra-asuntoon palata.

   Onhan tuo toki hieman eri tilanne, olla perheen kanssa siellä, mutta kuten sanoit – kuka tietää mitä tapahtuu tulevaisuudessa! Ehkä se meijän asunto muuttuukin teijän asunnoks.. ;)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: