The Bucket List

Viikonloppuna telkkarista tuli elokuva, jonka näin vaihto-oppilasvuotenani Jenkeissä. Tykkäsin siitä sillon jo kovasti ja nyt vanhempana sen sanoman ymmärtää vielä paremmin. Kyseessä on Jack Nicholsonin ja Morgan Freemanin The Bucket List. He näyttelevät kahta syöpää sairastavaa miestä, jotka karkaavat sairaalasta toteuttamaan toiveensa ja elämään viimeiset kuukautensa täysillä.


Mikä sitten on ’Bucket List’? Se on amerikkalainen termi listalle, johon listaat asioita jotka haluaisit tehdä before kicking the bucket eli ennen kuolemaasi.

Kuten edellisessä postauksessa kerroinkin, rakastan listojen tekemistä. En ole tehnyt bucket listaa, enkä sitä varmaan muutamaan vuoteen teekkään. Yksi lista minkä olen kuitenkin muutamia vuosiasi sitten tehny on ”haluan tehdä ennen 30-vuotis syntymäpäivää.” Listalla oli esimerkiksi Australian matka ja oma asunto. Australiassa olin 2011 muutaman kuukauden sillä kihlattuni ihana sisko asuu siellä, pääsimme viettämään kauniimpia häitä missä olen koskaan ollut! Oma asunto on loppu- ja alkuvuoden suunnitelmassa. Eli kaksi check-merkkiä ainakin jo. :)
Lista on tällähetkellä jossain muistolaatikossa, josta sen varmasti tulen vielä kaivamaan, mutta tähän hätään en pystynyt kaikkea listamaan.

Onko teillä omaa bucket listaa? Tai muuta listaa johon olet toiveita listannut?

xxo,
Janina

8 ajatusta artikkelista “The Bucket List

 1. EmAn sanoo:

  Kohta kuulostaa siltä, että käyn täällä aina vaan mainostamassa blogiani, mutta oman listani olen julkaissutkin siellä. :DAiemmasta listasta kun olin jo kaikki toteuttanut, niin piti tehdä jo uusi. Paljon on kyllä tullut uusia juttuja mieleen, joita voisi lisäillä ja jotkut näistä suunnitelmista ovatkin ruvenneet toteutumaan.Esim. jo samalla viikolla kun julkaisin tekstin, jossa yhtenä kohtana mm. ”päästä toisen kerran vierailemaan Emmerdalessa”, niin sainkin jo tiedon, että pääsen tänä vuonna taas mukaan. :DEhkä vähän höpsöä laittaa listalle tuollaisia juttuja, että ”toiseen kertaan”, mutta näyttää toimivan hyvin kun niitä kirjaa ylös. :)Tee sinäkin kaikista asioista lista ja postaus. Olisi mukavaa lukea.

  Tykkää

  • msbottom sanoo:

   Älä huoli! :)Toi onkin ihana kuulla ja varmasti kokeilen samaa, nyt pitääkin sitten alkaa sitä listaa tekemään. Eli kumoamaan oman lauseen ”en sitä varmaan muutamaan vuoteen teekkään.” :)

   Tykkää

 2. Tahra sanoo:

  En ole koskaan listaksi kirjoittanut noita asioita, mutta onhan niitä mielessä pyörinyt. Olisi ilmiselvästi pitänyt kirjoittaa ne listaksi, koska en nyt pysty varmaankaan kaikkia muistamaan. Käy Australiassa ja Brasiliassa (samiksii :D), lisäänny (mutta älä täytä maata), valmistu (hehe… ei ole itsestäänselvää että saan tuon alta pois elinaikanani), kirjoita kirja (väliäkö sillä julkaistaanko se vai ei kunhan kirjoitat)… Tuossa muutamia joita olen ajatellut. Ainoa minkä olen tehnyt noista, on että olen käynyt Brasiliassa, kahdesti.Jotenkin kyllä tuollaisen listan konkreettinen tekeminen, kirjoittaminen jonnekin talteen, on hiukan ristiriitaista. Sehän sisältää ajatuksen siitä että joskus kuolla kupsahdan. Enkä halua ajatella koko asiaa vaikka tiedänkin niin käyvän.

  Tykkää

  • msbottom sanoo:

   Ihania juttuja muistat ainakin! :) Alan nyt itsekkin miettimään tätä listaa niin ala säkin, kerrot sitten mitä oot miettiny ja muistanut kun kirjotan oman listan julkiseksi! ;) Muistan kuinka pienenä aloin innoissani kirjoittamaan kirjaa, niin kovasti halusin kirjoittaa jostain söpöstä tuliörkistä. En muista nimeä. :)Ehkä lista pitäisi ennemmin nimetä uudestaan, kutsua sitä toisella nimellä, jotta siitä saa positiivisen kuvan tavotteista, unelmista ja ideoista. :) Mietitäänpä yhdessä miksi se muutetaan!

   Tykkää

 3. Anonymous sanoo:

  Hyvä postaus!!Itse olen bucket listan sijaan ennemminkin tehnyt jonkinlaisen vision elämälleni 5 vuoden päähän (tehty vuonna 2009) ja sen rinnalle jonkinlaisen savuuttamisplanin. :D Mutta mind map piirros on kyllä valitettavasti jäänyt laatikostoon… Pitäisi varmaan tehdä uusi vielä konkreettisempi lista ja laittaa se komeasti jääkaapin oveen, jolloin se olisi koko ajan tietoisesti läsnä eikä pääse unohtumaan! ;) Olisi erittäin kiinnostavaa, jos tekisit itsekin ihan konkreettisen postauksen omasta listastasi! :)Tosin tuleehan sitä ilman listaakin toteutettua unelmia! Mutta en tiedä, ehkä listan avulla sitä voisi arvostaakin enemmän kokemuksiaan kun saisi vetää rasteja tavoitteisiin. Kunhan elämä ei sitten ole listan suorittamista ja aiheuta masennusta, jos tavoitteet ei toteudukaan!”There are two separate skills involved in living well. One is the skill of achieving your goals. The other is enjoying what you already have. Although getting what you want is obviously important, the skill of being happy right now is even more important.”-Vivation: The skill of happiness (Jim Leonard)-EdorphinAddict

  Tykkää

  • msbottom sanoo:

   Omaa listaani moni onkin pyytänyt ja julkaisu tulee kunhan saan sen kirjoitettua ulos itsestäni. Ja aion myös etsiä tuon vanhan listan, jotta voin vilkuilla sitäkin! :) Toi on tosi, suorittamisen ja positiivisen listauksen raja on häilyvä, jokainen tehköön itselleen toimivalla tavalla. Itse en ainakaan osaa unelma-listauksesta ottaa stressiä, toivottavasti ei kukaan muukaan! :) Kunhan uskaltaa toteuttaa niitä myös, eikä jää junnaamaan toiveisiin.Ihana quote! Samantien yhdeksi lemppareista. Kiitos! :)

   Tykkää

 4. EmAn sanoo:

  Enpä itsekään tuota varsinaisena bucket listinä pitänyt vaan vain sellaisena epämääräisenä suunnitelma/haavelistana, joista osa jutuista on enemmän realistisempia ja osa vähemmän ja osa tarkempia ja osa aika ympäripyöreitä, jotka vaatisivatkin yksityiskohtaisempia tarkennuksia.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: