Biokia -kuivamarjat

Biokia -merkki ja heidän tuotteet ovat yksi mun lempilöydöistäni lauantain messuilta!
Olen aikaisemminkin kuullut ja varmasti nähnytkin, mutta jotenkin kiertänyt kaukaa. Nyt kuitenkin kun ohitimme heidän boothinsa, yksi esittelijöistä tuli kertomaan tuotteista ja kyselemään kokemuksia. (Tämä on itselleni yksi asioista mikä saa mut pysähtymään, ottavatko esittelijät kontaktia vai seisovatko vain)
Kyseinen nainen oli pirteänä ja hymyilevänä, hänestä huokui innostus tuotetta kohtaa. Ja mikä vaikutus sillä olikaan! Lähdin kuuden erilaisen tuotteen kanssa hymyilevänä jatkamaan matkaa. ;) Positiivisuus siis kannattaa, tarttuu ympärillä oleviin ja saa hyviä asioita tapahtumaan!

Biokian messu-booth vangitsi oman katseeni.

Mitä tuotteita sitten tarttui mukaani?

Ostin monesta tuoteryhmästä jotain. Tyrni- ja puolukkajauhetta, kuivamarjasekoitus sekä suklaapuolukoita että tumma luomusuklaakarpaloita. Kuulostaa aika jänniltä, mutta hyviltä?
Mitä terveellisiä vaikutuksia ja ominaisuuksia tuotteissa on? Sitä itsekin ihmettelin kun katsoin ravintosisältöjä, kaloripitoisuudet olivat todella korkealla. Kyseltyäni ja tarkasteltuani tarkemmin unohdin kalorit – nehän ei loppupeleissä kerro tuotteen terveellisyydestä.

Hyviä puolia heidän tuotteissaan:

 • Marjat ovat Suomen luonnosta, tyrniä & karpaloa lukuunottamatta
 • Poimitaan käsin
 • Hellävarainen kuivaus takaa marjojen luontaisten antioksidanttien, vitamiinien ja kivennäisaineiden hyvän säilyvyyden.
 • Eivät sisällä torjunta-ainejäämiä eikä valmistuksessa käytetä lisäaineita
Jauheet
”Jauheissa terveys tiivistyy”. Nappiin meni. 
100grammaa Biokian marjajauhetta vastaa noin kiloa marjoja, joten pienellä määrällä saa tarvittavan annoksen päivässä! Helppo yhdistää ruokaan kuin ruokaan. Rahkan seassa varmasti herkkua, maku tulee nopeasti ja tosiaan pienistä määristä, joten vaikka tuotteet ovatkin hiukan kalliimpia kaupassa niin rahalle saa vastinetta. Jauheet sisältävät 100% marjaa, ei mitään lisättyä. Täydellisen terveellistä! Nämä jäävät varmasti omaan maustekaappiin vakituisesti! Jauheita voi myös helposti lisätä esimerkiksi vauvanruokiin, paljon hyviä ravintoaineita ilman kovia paloja.

Kuivatut marjat
Lisättyä sokeria löytyy, se pehmentää marjojen kirpeyttä. Marjat sisältävät luonnollisesti myös jonkinverran sokeria, joten ravintosisällön kertoma sokerimäärä ei tarkoita ainoastaan lisättyä sokeria.
”Uusimpien tutkimusten mukaan marjan kanssa nautittu sokeri ei ole niin haitallista elimistölle kuin ilman marjaa nautittu sokeri, sillä marjan polyfenoliset yhdisteet estävät veren sokeri- ja insuliinitasojen nousua elimistölle hyödyllisellä tavalla.” (Biokian sivuilta)
Tämä marjamix on tällähetkellä ainoa tuote, josta löytyy mustaherukkaa – mun herkkua!


Suklaakuorrutteiset marjat
Suklaakuorrutuksen alta löytyy aito marja. Terveellisyydessään ne menevät helposti ohi esimerkiksi suklaarusinoiden. Myös pienet pussikoot ovat hyödyksi, helppoja naposteltavia ja pysyy syömiset kurissa. Käyttöesimerkkinä Biokia mainitsee kakkujen ja jäätelöannosten koristelut. Miltä kuulostaa? Itse odotan vesi kielellä dieetin loppumista, jotta pääsen nauttimaan näistä! :)
Tumma luomusuklaa -tuotteet ovat laktoosittomia, joten kaikille löytyy vaihtoehto. 

Oma messusaalis. (Puuttuu Titi-Nallen suklaamarjat,
jotka annoin pikkusiskolleni – TYKKÄSI :) !) 

Tuotteet vertailussa. 
Tässä siis pieni briiffi Biokian tuotteista. 
Olen iloisesti yllättynyt ja aionkin varmasti käyttää näitä moniin tilanteisiin. Maitorahkan kanssa, leffanaposteluna (kuten Ellu taisi suositella blogissaankin ;), ruuanlaitossa.. 
Esittelijä myös kertoi että joku kuulemma suunnitteli tekevänsä tyrnijauheesta lihalle kastikkeen, kuulostaa eksoottiselta. Mistäköhän sellaisen reseptin löytäisi? 
Lisää tietoa löytyy Biokian -kotisivuilta. Myös heidän facebook-sivuiltaan saa tietoa ja pysyy ajantasalla uusista tuotteista. Esimerkiksi tänä syksynä he toivat markkinoille pakastemarjat. 
Kaikki kuvat omiani taulukkoa lukuunottamatta.
Onko teillä kokemusta Biokiasta? Jakakaa ihmeessä reseptejä ja kokeilujanne, mielelläni laitan korvantaakse ja kokeilen itsekkin! :)

xxo,
Janina

4 ajatusta artikkelista “Biokia -kuivamarjat

 1. Elisa sanoo:

  Herkkua on ;) mutta tosiaan Biokialla on aika kovat hinnat noissa. Se on ehkäpä ainut miinuspuoli.

  Tykkää

 2. Johki sanoo:

  Hm, hinta ei liene siinä mielessä kovin korkea kun laskee miten paljon marjoja on per 100g? Itse käytin jonkun aikaa vakituisesti noita jauheita – marjathan ovat ihan huipputerveellisiä ja edistävät terveyttä monellakin tapaa, superruokaa vaikka niiiiin tuota sanaa ylikaiken inhoan. Minulla on 450g marjoja per pvä ruokavaliossa, edistävät ainakin maksan rasva-aineenvaihduntaa, jostain muistelisin että koko kropankin? Sitten eri marjoilla eri terveysvaikutuksia huikeasti.En vain koskaan pitänyt jauheiden mausta, esim. johonkin rahkaan – yök. Sekoitin ne yleensä pirtelöihin. Nykyään ostan marjat pakasteena, on paljon herkumpaa niin. Mutta jauheet ajavat asiansa monessakin kohtaa ja niille on myös asiakkaansa.

  Tykkää

  • msbottom sanoo:

   Marjoja menee munkin napaan helposti 300g päivässä. Ovat herkkuja ja koko kroppa kiittää. Eivät siis toimi rahkassa? Hyvä tietää, kokeilen silti, mutta todella pienellä määrällä. Smoothie-reseptit alkoivatkin itsellä pyöriä mielessä kun tuolla boothilla olimme, kunhan dieetti on ohi niin varmaan tulee kokeiltua päivittäin eri reseptillä! Jaa ihmeessä reseptejäsi, uudet ideat ovat aina tervetulleita!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: