Oma ”Bucket Listani”

Hetki on vierähtänyt The Bucket List -postauksestani (pääset lukemaan sen täältä). Moni toivoi näkevänsä listani ja heti sitä aloin miettimään. Olen nyt löytänyt sekä vanhan ”ennen 30-vuotis syntymäpäivää” -listani että kirjoittanut ylös uusia tavoitteita ja toiveita.
Keskustelimme tuossa postauksessa listan surullisesta nimestä. Miksi kukaan haluaisi miettiä kuolemaansa etukäteen? Näin listasta syntyi tavotteiden ja toiveiden lista.

Miltä sitten nuo listani näyttävät?

Ennen 30 ikävuotta

 • Matkustelua: Australia, Uusi-Seelanti, Tyynenmeren pikkuvaltioita (Tonga, Samoa, Fiji..), Brasilia, Jamaica..
 • Benji-hyppy (Piti päästä menneenä kesänä se hyppäämään, mutta aika ja rahat loppuivat kesken ennen polvileikkausta, joten se on taas pannassa..)
 • Laskuvarjohyppy
 • Interrail kuukausi
 • Lapsi
 • Vesisuksilla hiihto
 • Jatko-opinnot suoritettuna
 • Moottoripyörän kyytiin!
 • Oma asunto
 • Oma piano + tunneilla käynti (Soitin pianoa päälle lapsena monet vuodet, mutta se jäi ja vanha pianoni myytiin pois)
 • Lätkän MM-finaaliin
 • Barcelona-Real Madrid El Classico -peliin
 • Kasinolle
Näin oon listannut varmaan neljä vuotta sitten. Vesisuksilla oon hiihtänyt tai oikeastaan vain yrittänyt. :) Mutta se toivottavasti saa jatkoa ensi kesänä. Australiassa olen käynyt 2 kuukauden reissulla ja oman asunnon kohtaa voidaan kohta laittaa check-merkki. Jatko-opintopaikkakin on plakkarissa ja opiskelu alkaa ensi vuonna. 
Onko muutamassa vuodessa tapahtunut suuri muutos listaani? 
 • Matkustelu on edelleen ykkösenä. Uusi-Seelanti ja Tyynimeri vetävät puoleensa.
 • Benji
 • Laskuvarjohyppy
 • 8 ruokalajin illallinen
 • Syömään ravintolaan, jossa menussa ei ole hintoja ja voisi nauttia ihan mitä haluaa, huolimatta rahasta.
 • Hauva
 • Isot häät! ;)
 • Viikonlopun Get Away.
 • Voittaa jotain isoa, jossain. 
 • Oman alan työ, josta nauttii.
No, muutama uusi. Aika montakin itse asiassa. Matkusteluun voisin listata niin monet paikat, mutta nuo ovat ehkä ne itselle läheisimmät kohteet. Paras ystäväni on puoliksi tongalainen, joten olisi mahtavaa päästä käymään siellä hänen kanssaan!
”Oma ala” on mietittänyt mua paljon lähi aikoina. Sain tänä syksynä paikan Haaga-Helian International Business -linjalta, mutta polvileikkauksen takia aloitan vasta ensi vuoden elokuussa. Jo nyt, ennen aloitusta olen alkanut epäilemään liiketalous-linjaa. Nautin niin paljon liikunnasta ja muiden auttamisesta, että löytyisikö se oma unelmatyö kuitenkin siltä puolelta? En tiedä, mutta uskon näin. 
Olenkin alkanut hakemaan tietoa Personal Trainer -koulutuksista ja päättänyt käydä ne. Pidän teidät ajantasalla tästäkin asiasta. Tällähetkellä ne joutuvat hieman odottamaan, sillä maksavat aika paljon, mutta selvitän sitäkin puolta aktiivisesti, jotta pääsen jakamaan intohimoani oikeasti eteenpäin. :)
Nautinko Australian matkasta? :)
Miltä teidän listat näyttävät? Onko joku toive ylitse muiden? 

xxo,
Janina

5 ajatusta artikkelista “Oma ”Bucket Listani”

 1. Kati Santala sanoo:

  Hih. Lapsi on tippunu listalta pois ja tullu enemman matkustelua, omaa nauttimista etc. :o) Ma luulin 16-18 kesasena et mulla on lapsi 24 vuotiaana mut eihan se ihan nii menny. Omat arvot ja fiilikset muuttuu kyl ian myota. :o))Tykkaan kovasti sun listasta. Sielta puuttuu kyl Australiassa asuminen.. hih.. Mun taytyy teha oma lista ja kirjottaa se tahan myos mut ennen sita meinaan uhrata hetken aikaa mietinnalle. :o))

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Siks tässä menikin hetki, koska kaiken kiireen keskellä välillä ei vaan saa ajatuksia kasaan kun pitäis miettiä et mitä kaikkea mä haluankaan vielä tehdä. Aussit nyt on niin selkeenä ajatuksena, että tottakai! Sitä ei tarvitse muistilistaan laittaa. ;) Vauvasta hauvaks. Hieman erilaiset listat oli myös, hauvan haluisin joskus elämässä. Lapsi ois ”ennen 30v” suurinpiirtein. :)

   Tykkää

 2. Kati Santala sanoo:

  Niin siis vauva oli muuttunu hauvaksi! :o)

  Tykkää

 3. Anonymous sanoo:

  Hyvä lista. Samoja löytyy täältäkin ja samaten jouduin omaakin listaa uudistamaan. Kaivoin tosiaan sen edellisen postauksesi jälkeen kanssa vanhan listani esiin ja väsäsin uuden konkreettisemman listan.Mun listalla on tuossa elämysosastossa kanssa laskuvarjohyppy, El Classico ja MM-finaaliksi käy jäkiksen, futiksen tai mestarien liigan finaali! :D Nyt listalle on lisätty vielä Telemark laskettelu ja vaellusreissu (Norja tai Alpit). Ja itse vedin deadlineksi before 25th birthday, jolloin ainakin 1 näistä pitää olla yliviivattuna! :)Itsekin mietityttää paljon tuo oman alan löytyminen, onko lähtenyt kuitenkin opiskelemaan ns. väärää. Mutta tämä tutkinto vedetään nyt kuitenkin loppuun ja tavoitteena tuossa before 25 onkin mulla listattuna DI-paperit ja kiinnostava työpaikka. Saa nähdä sitten kun pääsee oikeisiin töihin, että kiinnostaako ala vai ei, koulunpenkiltä sitä on niin kovin vaikea nähdä! Ehkä on parempi, että harrastus pysyy harrastuksena, eikä siitä tee duunia itselleen. Toisaalta kiinnostus harrastusta kohtaan lisääntyy ja laajenee koko ajan, eli ehkä joskus käy kuitenkin niin, että alanvaihto tulee ajankohtaiseksi! ;D Yrittäjyys kun houkuttaa myös jonkinverran, niin tässä ”treenialalla” vois olla kiinnostusta oman yrityksen pystyttämisestä…Itse laittelin jotain konkreettisia kestävyyskunto ja salitreenitavoitteitakin listaan. Tavoitteena olis saada tuo kehonhuoltokin enemmän rutiiniksi. ;)Sosiaalisen elämän puolelle heittelin tavoitteisiin parista ystävyyssuhteesta kiinnipitämisen ja uuden ystävyyssuhteen löytämisen, todennäköisesti tämän salitreenauksen kautta. Itse oon vasta about 6kk treenaillu ja tuntuu, että laji tunkee yhä syvemmin ja kokonaisvaltaisemmin osaksi elämää, niin olis mukava löytää ystävyyssuhteita sen kautta. Ja tokihan tämän osan alle tulee myös parisuhteeseen panostaminen ja sen eteenpäin vieminen. Mulle tää lista on melko lailla sellainen oman elämän visio ja tavoite lista. Tein aiemmin (20v) listan 5 vuoden päähän, mutta se tuntu nyt liian pitkältä aikaväliltä ja asetin nyt tavoitteet vaan reiluun vuoden päähän. Taidan joutua joustaa tuossa kyllä silleen, että 2014 vuoden loppuun mennessä. :DMutta hyvä postaus, nää on mielenkiintosia aiheita keskustella eri ihmisten kanssa!-EndorphinAddict

  Tykkää

 4. Janina sanoo:

  Todella hyvältä kuulostaa! Jokainen osa-alue on katettuna! :) uudet ystävyyssuhteet olisivat kyllä hyviä, tervetulleita. Kaksi vuotta on oikein realistinen aikaväli. Sellainen jonka voi jopa käsittää tällä hetkellä kun ajattelee eteenpäin. Pitäisi varmaan itsekin jotain aikarajoja miettiä. :)Ihana kommentti, tuli niin hyvä mieli!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: