Sporttiliivit – naisen tärkein varuste

Urheiluliivit – treenaavan naisen kiistelemättä tärkein varuste. 

Moni pyysi urheiluliiveistä saman tyylistä kirjoitusta kuin rintaliiveistä tekemäni. Ne jotka eivät ole sitä lukeneet, löytävät sen täältä. Tässä tulee siis omanlaiseni briiffi niiden tärkeydestä, istuvuudesta, mitä liiviä suositellaan mihinkin lajiin.. Omat sporttiliivini toimivat nyt esimerkkeinä. :)

Katsooko kukaan teistä salilla ympärillään olevia muita treenaajia? 
Itse huomaan katseeni kiertävän salin ympäri lämmitellessäni, muutenhan keskityn vain treenin. Eikö näin? :) Monesti olenkin huomannut, että osa naisista treenaa rintaliiveissä. Siis tavallisissa arkirintsikoissa. Tein sitä itsekin nuorempana. ”Kyllähän nää tukevat yhtälailla” – luulo ei todellakaan ollut tiedon värtti. Olen kuullut puhetta siitä, että kun rintaliivit eivät kelpaa enää arkipäivä käyttöön ne siirretään urheilutilanteisiin. Oletteko te kuulleet samaa? 

Oikean kokoiset ja kunnolla tukevat urheiluliivit ehkäisevät ihovaurioita ja helpottavat treenausta. Itsellä on ainakin mukavampi treenata kun liivi tukee, olkaimet eivät tipu ja tissit pysyvät paikoillaan eivätkä hypi puolelta toiselle.
Brittiläisen Portsmouth yliopiston tutkimuksessa kävi ilmi, että urheillessa rinnat liikkuvat 8-muotoista rataa, jopa 21 senttiä joka suuntaan. A-kupillistenkin rinnat liikkuvat 4 senttiä. Eli kaikille tärkeä varuste! Riittämätön tuki myös heikentää rinnan sidekudosmuodotumia. Aika järkyttävän kuuloista? (lähde)

Eli moni asia, joka pätee rintaliivien ostoon pätee myös sporttiliiveihin. Materiaali on tosiaan tärkein asia mitä ainakin itsen otan huomioon liivejä ostaessani. Se kannattaa olla hengittävää, joka ei hikoillessa tunnu märältä vaan kosteus siirtyisi iholta liivin päällyskerrokseen. Pääasiallinen tukikin tulee materiaalista eikä olkaimia kiristämällä. Olkaimien ei pitäisi jättää uria hartioihisi. Joissain liiveissä on perus-vaatekoot, toisissa kuppikoot. Älkää ostako liivejä ”mä tiedän mun koon” -perusteella, sillä jokainen malli istuu kaikille eritavalla. Vaikka kuinka ärsyttäisi mennä sovituskoppiin, varsinkin talvella!, riisumaan ja kokeilemaan – se on tärkeää tehdä. Ei tule kaduttua.

Mitä liivejä itse käytän? 

Nike Dri-FitKyseessä siis aivan perus toppimainen urheiluliivi. Sopii parhaiten esimerkiksi kuntosalille ja joogaan. Lajeihin, jotka ovat rauhallisempia eli ei pomppimista, jouksua tms jossa rinnat liikkuisivat paljon. Materiaali on todella mukavaa päällä. Se tukee tarvittavan määrän ja vaikka olisin hiestä märkä, tuo toppi imee kaiken ilman ”märkyys-efektiä”.
Mulla taitaa kyseistä toppia olla viidet tai kuudet. Yhdysvalloissa reissatessa täytyy satsata, koska hinnat ovat käsittämättömän paljon halvempia. (Uutta reissua odotellessa ;)

Hintataso: n. 35€

Shock Absorber

Musta: RUN B5044                                             Värikäs: MAX SPORTS BRA TOP B4490
Kuvasta puuttuu perus hakakiinnitys, joka löytyy ympäryksestä.

Niinkuin kerroinkin I Love Me-messu kirjoituksessa, ostin sieltä ensimmäiset Shock Absorber -sporttiliivit. Ostin saman tien kahdet, sillä liivit tuntuivat niin hyviltä päällä. Todellakin jämäkkä ympärys!
Olin varma, että tietäisin oikean kokoni, mutta kas kummaa. Kummastakaan liivistä ei ollut sopivin se jota aluksi luulin. Eli muistakaa pyytää apua. Kiitos Bambille avusta! :)
Molemmat liivit ovat tukitasoa 4, eli kaikista tukevinta. Sopivat varsinkin juoksuun ja aerobicciin.
Vasemmalla oleva musta liivi on mallia RUN B5044. Kiinnitys (kuvat) on kahdesta kohtaan plus olkainten säätö eli liivin istuvuudesta saa todellakin omakohtaisen kaikille!
Oikealla oleva uutuus, värillinen liivi on malliltaan MAX SPORTS BRA TOP B4490. Sen takaa löytyy kahdesta kohtaa perus-hakakiinnitys sekä tietysti olkaimet pystyy säätämään haluamalleen kohdalle.

En tällähetkellä pääse juoksussa kokeilemaan näitä, mutta alkuvuodesta sitten juostaan ja nähdään tuen toimivuus. Näillä näkymin pääsen kuitenkin aloittamaan hölkän ensi viikolla, joten pääsen kokeilemaan näitä hieman! :)
Olen silti muutaman kerran laittanut nämä päälleni ja vähän pomppinut (yhdellä jalalla!) nähdäkseni miten tissit pysyvät kuosissa ja voin sanoa että ei kuulkaa liiku yhtään mihinkään! Tuen tuntee vaikka seisoo vain paikoillaan. Suosittelen kaikille!
Eri mallisista liiveistä löytyy myös isommille rinnoille kokoja. Esimerkiksi mallista D+ MAX SPORTS BRA TOP N109 löytyy kokoja 85H asti.

Hintataso: 60€ +
(HUOM! OBS! Tsekatkaa Nelly.com:n alennusmyynnit täältä, muutamat ShockAbsorberit ovat puoleenhintaan!)

Cubus

Kerroin teille eilen löytämistäni pitsisistä sporttiliiveistä. Nämä tosiaan olivat yli söpöt, pakko-ostos! Näitä voisin kuvitella käyttäväni esimerkiksi venyttelyssä ja ehkä joogassa. Todella rauhallisissa oloissa. Tukevat juuri sen verran. Mukavat päällä ja ihanan väriset! Ostin kyllä valkoisetkin. ;) Kotioloihin oikein mukavat, tuovat vaihtelua.

Hintataso: 8 €.
(Nämä olivat myös alennuksessa, jonka takia ostinkin! Eli sain 6€ kappaleelta. :)

Sporttiliivien huollosta:

 • Suositeltua olisi pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. (Itse en tätä tee, mutta max kolme kertaa päällä ennen pesua)
 • Ei saa käyttää huuhteluainetta. Venyttää materiaalia.
 • Ei myöskään valkaisevaa pesuainetta.
 • Muista käyttää pesupussia konepesussa!
 • Seuratkaa oikein pesuohjeita, pysyvät parhaimmassa kunnossa. 

Mitäs tykkäsitte postauksesta? Auttoiko? Jäikö tärkeitä asioita sanomatta? 
Mitä liivejä te käytätte?

Olen erittäin kiinnostunut kokeilemaan Gina Tricotin treenivaatetus puolta. Sekä tietysti kunhan Lorna Janen verkkokauppan avataan niin lähtee tilaukseen kyllä heti! :)

Onko teillä kokemusta Gina Tricotista? Tai muista urheiluliivimerkeistä? Hyviä vai huonoja kokemuksia? 
Käyttökokemuksia on hirmu kiva kuulla, saa itselle tietoa lisää joistakin tuntemattomista merkeistä.

xxo,
Janina

18 ajatusta artikkelista “Sporttiliivit – naisen tärkein varuste

 1. Anonymous sanoo:

  paras tapa pestä urheiluvaatteet on kylmässä vedessä ilman pesuainetta! kokeiltu on ja lisää ”halpiskamojenkin” elinikää huomattavasti

  Tykkää

 2. Kati Santala sanoo:

  Erittain hyva postaus. Itse kuulun niihin leideihin joka rintaliivien sijasta olen tykastynyt sporttiliiveja kunnes aloin imettaa ja nyt siis 24/7 imetysliivit. Hmm. Jotenkin oon aina tykastyny siihen tukevaan oloon ja rintojen paikalla pysymista, ja rintsikoita vain kun mennaan ”ulos” jotta saa ns. rinnat natimmin esille. Hih. :o)Mietinkin tassa onko sporttiliivien ylenpalttisella kaytolla haittavaikutuksia?Pakko viela tokaista etta taalla tallaset kirjoitukset olis aika rohkeaa (jutella nyt rintojen liikkeista) tai ainakin erilaista. Yhesta tv:n mainoksesta tuli taalla haly kun sanoivat sanan ”vagina”. Hullua kansaa. Ma kun taalla reippaasti juttelen rinnoista, ja liiveista ja ynna muista naisellisista asioista. ;o)P.S Millon tuutte tanne vai ennatetaanko me ennen sinne?

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Haha, kaikille toimii omat juttunsa! Et oo varmastikkaan ainut :) En usko, että niillä voi olla haittavaikutuksia juurikaan, sillä ne pitää etumuksen ryhdissä kuten perusliivit. Muistan kun puhuttiin tuosta kun oltiin siellä. Niin eri meininki siellä ja täällä. Matkasuunnitelmia on, paljon. Mutta niin on tuo asunnon ostokin ja se taidetaan hoitaa ensin! :)

   Tykkää

 3. Kati Santala sanoo:

  Kasinpesun oon huomannu ite olevan paras vaihtoehto vaikka suihkuun mennessa treenien jalkeen.. aamulla jo sitten kuivat ja valmiina menoon. :o)

  Tykkää

 4. Anonymous sanoo:

  Tämä voi kuulostaa vähän hassulta mutta itse tykkään urheilla ilman minkäänlaisia rintsikoita. Normaalisti käytän kokoa 60c joten en tiedä onko kyse pienissä tisseissäni vai miksi en koe sitä lainkaan epämukavaksi. Hyppiessä tissit liikkuu joo mutta en edes tunne sittä. Laitan kyllä rintsikat aina julkisille paikoille koska vähän törkeältähän se näyttää, mutta on se omalla tavallaan ahdistavaa kun rinnat eivä tliiku suuntaan tai toiseen milliäkään. Tätä vain poihdin kun luin postaustasi.

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Kaikille toimii eri tavat, hyvä että olet löytänyt itsellesi tavan! :) Itseltänikin löytyy ystäviä, jotka eivät rintsikoita käytä. Kiva kuulla muiden mielipiteitä myös! Kiitos kommentista!

   Tykkää

 5. Reetta sanoo:

  Kiitos Nellyn linkistä! Yleensä skippaan kaikki nellykollaasit blogeista, mutta tästä nellyn alevinkistä oli hyötyä, lähti urheilurintsikat tilaukseen! :)Ginan tuotteista ei oo vielä kokemusta kuin urheilusukista, mutta ne ainakin pelaa hyvin :P

  Tykkää

 6. Essi sanoo:

  Ite vannon shock absorbereiden nimeen! Niitä löytyy joka treeniin:)

  Tykkää

 7. Elisa sanoo:

  Voi hitsi. Oon aina kuvitellut, että pienirintaisten ei tarvitse niin huolehtia noista urheilurintsikoista. Mulla ei siis kunnollisia ole ikinä ollut :D Jospa nyt kuitenkin marssin tämän innoittamana laihduttamaan kukkaroani kunnollisten sporttiliivien verran. Ehkä se hidastaa hiukan tuota maan vetovoiman vaikutusta omaan etumukseeni :DD Kiitos siis tästä!!

  Tykkää

 8. Anonymous sanoo:

  Kiitos vinkistä Nellyn alennuksesta! :) Mulla on vaan yksi kysymys. Siis näistä rintaliiveistä: http://nelly.com/fi/vaatteita-naisille/urheiluvaatteet/urheiluliivit/shock-absorber-750/shock-absorber-max-sports-750003-426/ Kun klikkaa sitä koko-opasta, niin miten mitta rinnan alla voi olla vain 28 koossa 75A? Vai mihin se mittaus viittaa, ei varmaan koko kehon ympäri-mitta, jos ymmärrät mitä tarkoitan. Vaikea selittää (oon ruotsinkielinen) ;)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   No hätä! Ymmärsin varsin hyvin. Eli 28 on ymmärtääkseni tuumakoko. Olen itsekin aikaisemmin nellyssa ihmetellyt, mutta päätynyt tähän ratkaisuun. Toivottavasti auttoi ja löysit oikean kokoiset liivit! Niin ja ole hyvä sekä kiitos! :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: