Lajikokeilu: Redcord -nauhat

Kerroin teille muutama sitten voittaneeni kuntosalillani yhden PT-tapaamisen. Kyseinen PT oli sattumoisin myös henkilö, kenen kanssa käytin Elixian jäsenyyden mukana tulleet kerrat. Hän on nyt vaihtanut myös kanssani samalle salille. Hänen kysyessään tapaamisen toiveita, vastausta ei tarvinnut kauaa miettiä: TRX -nauhat! Olen kuullut niistä niin paljon hyvää. Yksinäni muutaman kerran yrittänyt, mutta pelännyt liikkeiden menevän väärin ja rikkovan paikkoja. Joten mahdollisuuden tullen, oli mahtavaa saada joku neuvomaan! :)

Pääsin vähän aikaa sitten takaisin kotiin tuolta tapaamiselta.. Voi pojat! Olin varmasti hieman jumissa edellisistä treeneistä mutta olipahan rankkaa! Kävimme läpi jokaisen lihasryhmän, jalkoja lukuunottamatta, muutamalla liikkeellä. Luulin käyttävämme TRX-nauhoja, mutta käytimmekin Redcord -nauhoja. Ne ovat melkein samanlaiset kuin TRX, mutta kuulemma vielä hieman paremmat. Itse en ollut Redcordista aikaisemmin kuullut, vaikka nähnyt ne roikkumassa salillamme. Entäs te? 

”Aivot säätelevät ja ohjaavat liikkeitämme, eivät yksittäiset lihakset tai lihasryhmät. Aivojen motorinen liikekeskus lähettää käskyjä lihaksiin luoden ja ohjaten liikkeen muodustusta. Redcord Sport on suunniteltu voimistamaan näiden lihasten yhteistyötä sen sijaan, että ne toimisivat yksittäisinä, erillisinä osina.” 
Kuulostaa järkeen käyvältä, vai kuinka?

Kokeillessani liikkeitä, huomasin kuinka esimerkiksi soutuliikkeessä kohdistus on selässä, treenasin hartioita sekä hauiksia. Keskivartalo oli kokoajan tiukkana sillä kropan täytyy olla suorassa, jotta liikerata on oikea. Keskittyminen tuntui olevan aivan toista luokkaa kuin esimerkiksi ylätaljaa tehdessä. Eikä ihme, sillä Redcordin tarkoituksena onkin ”tarjota syvempää voimaa”.

”Ihmiskeho koostuu useista lihaskerroksista. Yksinkertaistamalla kehon lihasten rytmitystä voidaan ne jakaa kahteen isompaan ryhmään; syviin (LOCAL) ja uloimpiin (GLOBAL) lihaksiin. Syvien lihasten tehtävä on vakauttaa nivelten ja kehon hallinta kun uloimmat lihakset tuottavat liikkeeseen tarvittavan voiman.”
Uutta tietoa ainakin itselleni. Kaikki tietävät, että lihaksia on eri tarkoituksiin pieniä ja isoja, mutta en ole edes ajatellut asiaa tältä kantilta. Huomaa kyllä etten ole mikään alan ammattilainen tai opiskellut alaa, nämä ovat varmasti perusjuttuja. Näin olen oppinut ja tulen aina oppimaan, itsenäisesti tutkiskellen. :)

Jäin kyllä aivan koukkuun näihin nauhoihin. Varsinkin punnerrus-vatsarutistus -liike jäi mieleen itselleni toimivana liikkeenä. Polvea vain täytyy varoa, mutta rauhallisesti kuin tekee niin lihasjännitys pysyy ja polvi pysyy kunnossa. Redcord-treenejä tekemällä syvien ja uloimpien lihasten yhteistyö paranee mikä taas parantaa muidenkin treenien hyötyä ja tehoja.
”Tilanteessa, jossa syvien lihasten kunto on huono, pyrkii uloimmat, liikettä suorittavat lihakset korvaamaan syvien lihasten heikkoutta. Kun syvät lihakset saadaan aktivoitua ja vahvistettua, liikettä suorittavat lihakset pystyvät keskittymään täydelliseen voimantuottoon.” 
Check, check, check! Korvan taakse muistiin.

Itselleni on tällä hetkellä prioriteettina kuntouttaa polvi niin kovaan kuntoon, että lihakset tukevat ja suojaavat sitä tulevaisuudelta. En halua enää koskaan nähdä leikkaussalin valoja sen takia. Enkä tietenkään minkään muun takia. Redcord on siitä hyvä, että sen monipuolisuus ja koko vartalon treenit tuovat suojaa lihaksille ja nivelille. Jopa huippu-urheilijat ovat kehuneet sen tehoa mm vammojen kuntoutuksessa.

Mikä tekee näistä nauhoista vielä monipuolisemman on, että pystyt itse säätämään vastusta. Esimerkiksi soutuliikkeet; mitä suoremmassa olet sitä helpompi liike kun taas mitä enemmän vaakatasossa olet sitä rankempi.
Vinkki, jonka itse koen tärkeimmäksi on keskivartalon tiukkana pitäminen. Ei pidä antaa sen lössähtää. Kroppa suorana ja liikeradat oikein!

TÄÄLTÄ pääset katsomaan liikkeitä ja kuinka ne tehdään. :)

Itse aion sekoittaa näitä treeneihini. Hiki virtasi oikeasti paljon ja huomenna varmasti tutisee kädet. Se siitä ”torstai on lepopäivä” -väitteestäni.

Oletteko kokeilleet TRX tai Redcord -nauhoja? Mitä mieltä olette? 

xxo,
Janina

lähde

3 ajatusta artikkelista “Lajikokeilu: Redcord -nauhat

 1. Finde sanoo:

  TRX on kyllä super kiva treeniväline! :)Tuo syvät ja pinnalliset lihakset-jutun ajattelee aika perus juttuna, mutta oikeasti harva tietää että niitä on olemassa :D Moni jättää syvät lihakset treenaamata, koska ne ei näy eikä niillä saada hyvän näköstä kroppaa, mutta ne on sen kaiken pohja ja perusta. Napaa kohti leukaa ja treenille ;) (ja tosiaan, kohti leukaa, ei rankaa)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   On kyllä omat lihakset hyvin treenattu niinkin lyhyessä treenissä.. Vai onko 40-45 minuuttia lyhyt noilla tehtynä? :) En tiedä yhtään, aivan uus juttu. Tosin semmonen joka varmasti nyt jää mun ohjelmiin! :)

   Tykkää

  • Finde sanoo:

   Mua harmittaa, että nykyään ei ole koskaan aikaan TRX:lle, kun aina pitäisi sopia laina-ajat salin yhden ohjaajan kanssa kun salin puolella ei ole niitä vaan aina lainailen häneltä :/Oon kirjottanut omista treeneistäni ainakin tässä http://youcandoitf.blogspot.fi/2012/08/ejp-trx.html ja tässä http://youcandoitf.blogspot.fi/2012/08/trx-nro-2.html Jos en noissa mainitse niin siihen treeniin on aina tainnyt mennä se 45-60 minuuttia :) Tuo kyllä kannattaa säilyttää ohjelmassa ja jos ei koko kroppa noilla niin edes noita vatsoja kun niissä saa niin hyvin syvät lihakset treeniin, kun vaan tekee oikein (niin kun varmasti osaat tehdä) :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: