Treeni – väsymyksen poistaja

Taas se todistettiin, nimittäin liikunnan mahti.
Kävin eilen aamulla jo aerobisella, mutta illaksi oli vielä tiedossa tärisyttävä jalkatreeni. Töistä päästyäni ja istahtaessani kotimatkalle junaan väsymys iski koko päivän edestä. Vaikka istuin silmät auki yrittäen piristyä, tuntui että olisin unen ja valveilla olon rajamailla. En muista milloin olisin viimeksi ollut noin poikki alkuillasta. Olin aivan varma, etten selviäisi salille väsymyksen enkä ruokailujeni takia. Olin syönyt jo kolme tuntia ennenkuin pääsin töistä, edessä olisi vielä kotimatka, joten salille päästessäni viimeisestä (kunnon) ruokailusta olisi neljä tuntia. Tämä ei ole itselleni tosiaankaan ideaali, enkä halua näin käyvän kuin pakon edestä – eilen oli sellainen. En halunnut treenaamaan todella myöhäsillasta, sillä nyt aamusta oli tiedossa taas aerobista eli aikainen nousu.
Kävellessäni juna-asemalta kotiin, tein päätöksiä. Salille on mentävä. ”Aikataulutin” samalla loppuiltani.

Kotiin – hetki rauhoittumiselle > banaani & latari nassuun.
Salille – ruuhkaisin aika, parhaimmalla temmolla läpi. Käytettävä aika max 1h.
(Jalkatreenissä menee nykyisin todella kauan, koska joudun treenaamaan suurimman osan liikkeistä jalat erikseen)
Pukkarissa – ota rauhassa, banaani & prode.
Kotiin – uuni päälle, sytytä kynttilät, mausta kanat, suihkuun, kanat uuniin. Keitä vihannekset, lämmitä pasta.
Syö.
Rauhoitu.
Nukkumaan.

Treenin jälkeinen fiilis oli todella hyvä. Jalat sain hyvin treenattua ja siinä sivussa vähän vatsojakin. Leikatun jalan voimat selkeästi palailevat, sillä pusketaan prässissä jo 50kg ja saattaisi nousta enemmänkin. Hyvä niin, mutta varovasti pitää edetä. Hölkkäilin myös ensimmäistä kertaa juoksumatolla. Hieman hankalaa, mutta samalla todella nautinnollista. Oli outoa nähdä hölkkäävä heijastuksensa ikkunasta.. Valoa tunnelinpäässä, polven kanssa menee taas hyvin. :)
Mietin samalla leikkausta, siitä on jo 3,5 kuukautta. Aika menee käsittämättömän nopeasti.

Tänään on aerobiset jo poljettu ja illalla rinta-ojenta-olkapää rääkki edessä. Olen innoissani, tänään ei nimittäin ole niin tulen palava kiire salille. Ruokailujenkin kanssa toivon parempaa sumplimista omalta puoleltani, saa nähdä miten toimii.

Illat aion ottaa rennosti, sytyttää kynttilöitä ja laittaa rauhallista musiikkia taustalle. Spotifysta etsin ”relaxing music” ja ensimmäinen ehdotus oli relaxing music for dogs. En tiennyt että koirillekin on omaa musiikkia. :) Tuo musiikki on hassua, ihanaa taustalla soivaa nautiskelua.
Muistakaa rauhoittua tämän kiireisimmän ja stressaavimmalta tuntuvan loppuvuoden rutistuksen aikana. Jokaisesta päivästä löytyy varmasti hetki jolloin voi vain olla, tekemättä mitään ja kuuntelematta ketään.


Miten te rentoudutte?

xxo,
Janina

6 ajatusta artikkelista “Treeni – väsymyksen poistaja

 1. Jennika sanoo:

  Jos vaan mahdollista niin juon aamukahvini rauhassa ja luen jopa parikin tuntia blogeja aamuisin. Illalla riittää vain se, että saa olla rauhassa ja kattoa vaikka telkkaria kullan kanssa. Mut täydellinen rentoutuminen olisi kyllä joku kova treeni ja sen jälkeen saunaan, valot pois ja kynttilöitä lauteille :)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Kuulostaa aivan omalta rentoutumiseltani. Blogit ovat yksi parhaimmista keinoista ainakin päästä omasta elämästä irti. :) Tulin tuossa vähän aikaa sitten salilta, sain kengät jalasta ja olin jo sytyttelemässä kynttilöitä. On ihana kun suihkun jälkeen voi rauhottua samantien, tarvitse alkaa järkkäilemään mitään. :) Hyviä vaihtoehtoja. Huomenna vielä tuo saunakin toteutuu meillä. Jee!

   Tykkää

 2. emilia sanoo:

  Mulla oli eilen ihan sama juttu!! Tulin töistä ja kun sain syötyä niin iski ihan hirveä väsymys ja semmonen kooma, että olis tehny mieli vaan nukkua. Potkin kuitenkin itseni ylös ja lähdin salille, jossa tein varmaan parhaan treenin ikinä! En olis malttanut ollenkaan enää kotiin lähteäkään ja energiaa riitti loppuillalla vielä muuhunkin :) Mä rentoudun iltaisin lähinnä silleen, että laitan kynttilöitä ja kuuntelen myöskin rauhallisia biisejä (kannattaa kuunnella myös Spotifysta ”relaxing piano music” – ainaki ite tykkään!) ja esim. tänään illalla ajattelin töiden jälkeen oikeen kunnolla rentoutua eli noiden edellisten lisäksi myös vaahtokylpy kynttilänvalossa ja kasvonaamio ;) I can’t wait! Aamuisin rentoudun ihan vaan rauhassa heräämällä, syön kunnon aamupalan, kuuntelen musiikkia ja luen blogeja :)Tulipa romaani, heh :D

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Tietkö, eilinen jalkatreeni meni multakin pitkästä aikaa oikein kunnolla perille. Ei oo hirveen hauskaa ollu vessassa käynti kun kyykkäys on hieman hankalaa. Toisaalta oon kaivannut tuota fiilistä, joten en valita! :)Pitääkin kuunnella noita pianoversioitakin, itse kun oon junnuna soittanut monet vuodet. Meillä ei oo kylpyammetta tällähetkellä, joka on aika kamalaa! Varsinkin kun on tottunut siihen, että sellainen on. Huoh. Onneksi huomenna sentään saunavuoro! Ja kuorinnat mukaan. :)Pitkät kommentit on todella tervetulleita! Eipä vastauskaan jäänyt lyhyeksi! ;)

   Tykkää

 3. * sanoo:

  Moi,Oon silloin tällöin lukenut postauksiasi ja sulla on tosi miellyttävä blogi! :)Anyway, mua kiinnostaa toi sun (polvi?)leikkaus, oletko siitä postannut? ja jos olet, niin voisitkos laittaa suoran linkin?Itse tässä kuntoutan omaa polvea leikkauksen jäljiltä ja olisi kiva kuulla sun kokemuksia jne. :)http://creatingabetterpast.blogspot.fi/

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: