Sain hieman päälle viikko sitten työkaveriltani todella herkullisen kuuloisen smoothie-reseptin. Resepti on alunperin työkaverini serkun, joka tekee Personal Training -hommia Australiassa.
Ainekset ovat olleet jo jonkin aikaa kaapissa, mutta vasta eilen illalla sain aikaseksi tehdä. Tämä smoothie on täynnä vitamiineja ja muita tärkeitä ravintoaineita. Makukin on herkullinen. Reseptistä jäi uupumaan kuinka paljon mitäkin olisi tarkoitus laittaa, joten tein hieman soveltaen. Kokeilulla opitaan. ;)

Vihersmoothieen tarvitse:

  • kookosvettä
  • vihreää omenaa
  • kiiwiä
  • kurkkua
  • selleriä
  • viinirypäleitä
  • pinaattia (käytin pakastettua pinaattia, joka oli sulamassa kuvan otto aikaan)

Kookosvesi oli itselleni uusi tuttavuus. Vaikka olinkin kuullut siitä ystävältäni muutama kuukausi sitten, pääsin maistamaan sitä vasta eilen. Maku oli lempeän miellyttävä. Kookosvesi on erittäin vitamiini- ja mineraalirikasta. Se tukee elimistön toimintaa ja laittaa kuona-aineet liikkeelle. Ravintoarvojensa takia se soveltuukin erittäin hyvin palautusjuomaksi. Monet luottavatkin kookosveden vaikutukseen urheilusuoritusten jälkeen. Hinta on aika kallis, joten itselleni se ei ainakaan jää jokapäiväiseen käyttöön, mutta varmasti nähdään meidän keittiössä vielä uudestaan! :)

Onko teillä kokemuksia tai reseptejä kookosvedestä? Entä smoothieista? :)

Smoothien rakenne oli hieman outo, mutta itse tykkäsin paljon. Pirteä ja raikas juoma sopii osaksi aamupalaa tai välipalaksi – oikeastaan koska vain. Kesällä tämä tulee varmasti olemaan hyvä nestetasapainon ylläpitäjä! :)

xxo,
Janina

Janina Pohja avatar

Published by

6 vastausta artikkeliin “Raikas vihersmoothie”

  1. Anonymous avatar
    Anonymous

    kookosvesi on niiiin hyvää! toimii janoon ja darraan :P -h

    Tykkää

    1. Janina avatar

      Aika herkkua kyllä! ;)

      Tykkää

  2. Senja avatar

    oih kuullostaa hyvältä ja näyttääkin ;) kiitos vinkistä =)

    Tykkää

    1. Janina avatar

      Nam. Yritän saada vielä tarkat määrät reseptin luojalta, jotta päästään kaikki nauttimaan siitä oikeasta herkusta! :)

      Tykkää

  3. Anonymous avatar
    Anonymous

    näytti hyvältä! kokeilin enkä oikeen pitänyt :S harmittaa kun ois saanu kropalle kaikkea hyvää! syynä saattaa toisaalta olla, että pistin vähän liikaa selleriä ja se maistuin pelkästään sille, enkä ole mikään selleri fani :D vois kokeilla seuraavan kerran ilman selleriä tai ihan pikkiriikkisen sitä :D

    Tykkää

    1. Janina avatar

      Heh, voih. Itsellekin jää kokeilulistalle, jotta saa suhteet oikein. :) Niinkuin yllä olevassa kommentissakin sanoin, yritän saada nuo tarkat määrät Tomilta Ausseista, jotta päästään nauttimaan !

      Tykkää

Jätä kommentti