Kuivatut mansikat

AHOY! 

Blogitauko on ollut melko pitkä, mutta pikkuhiljaa on elämä taas rauhoittumassa. Tai siltä ainakin tällä hetkellä vaikuttaisi. Ennenkuin palaan pitkällä kuulumis-postauksella takaisin, toivottavasti, tiivimpään postaustahtiin haluan vinkata teille mahtavasta ja helposta naposteltavasta. Kyseessä on nimittäin kuivatut mansikat!
Olen todella aktiivinen instagramin-käyttäjä (@msbottom). Joku voisi jopa sanoa addiktoituneeksi, ehkä vähän. Sieltä bongasin ihanan pure and simple -blogia pitävän Essin (@essihoo) lisäämän kuvan herkullisen näköisistä kuivatuista mansikoista! Innoistuin heti ja kyselinkin nopeasti ohjetta. Ei muutakuin uuniin tunneiksi ja valmista olisi – kuulosti riittävän simppeliltä, jotta tällainen poropeukalokin osaisi. Jääkaapista löytyikin vielä tuoreita mansikoita ja olin valmis koitokseen!
Ensimmäisenä laitoin uunin lämpenemään, vaikkakin 50 astetta riittää vallanmainiosti. Mansikat leikkuulaudalle ja leikataan siivuiksi. Kuormasta pitää tietenkin syödä. ;)

Siivuista ei kannata hurjan ohuita leikata, ainakin itselläni hieman paksummat onnistuivat paremmin. Laitetaan siivut leivinpaperille ja ei muutakuin uuniin.

Uunin luukku jätetään auki, jotta ilma kiertää ja kosteus pääsee ulos. Mansikat viihtyvät uunissa 10-12h, ne kannattavat kääntää välissä. Voitte myös tehdä kuten kärsimätön minä eli säätää uunin hieman kovemmalle ja antaa olla 5h. Hyviä olivat, mutta rapeisuus jäi vain unelmaksi. 

Oma tulokseni on alla. Liian ohuita paloja ja liian vähän kärsivällisyyttä kokilla.

Toisaalta, mansikat olivat valmiina elokuvailtaamme, joissa näitä mussutinkin hyvällä omallatunnolla ja ylpeänä. Alla Essin kuva, josta unelmani lähtivät liikkeelle. Hieman on vielä parannettavaa, mutta ei kukaan mestarina synny. :)
Mahtavaa alkanutta viikkoa kaikille! Itselleni tämä on kevyt viikko eli yritän pitää motivoituneet jalkani salin puolelta pois ja keskittyä lihashuoltoon! 
xxo,
Janina

6 ajatusta artikkelista “Kuivatut mansikat

 1. Anonymous sanoo:

  Hei Janina,ihana huomata että sinulla on ollut onnellinen kesä! Onnellisuutesi oikein sätelee ruudun tälle puolelle saakka :) Toivottavasti kuitenkin saadaan taas useammin postauksia! Näitä on niin kiva lukea ja oma motivaatiokin kasvaa aina!!Voisitko tehdä joskus postauksen siitä kun kisat on ohi ja aika alkaa palailla normaaliin syömiseen? Olen lukenut/ kuullut, että monille saattaa tulla kiloja jopa parisenkymmentä :o Voidaanko siltä välttyä helposti oikeanlaisella ruokavaliolla? Ja miten raskas tuo koko kisadieetti on kropalle? Kaikillehan kisaaminen ei ole edes mahdollista kun kroppa laittaa dieetillä hanttiin (kilpirauhanen alkaa oireilla tms.) Olisis tosi kiitollinen :) Itseänikin vähän kutkuttelisi tuo kisaaminen, mutta nuo asiat hieman mietityttää…Tsemppiä treeneihin! :)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Moi!Kiitos paljon, mukava kuulla näin vaikka postaustahti on ollut vähäinen. :) Voin toki tehdä. Tuo aihe puhuttaa tällä hetkellä todella paljon, joten hyvä olisi sitäkin avata. Kiitos ideasta! Kisavalmennus ei lopu kilpailupäivään vaan valmentajan kanssa jatketaan kisojen jälkeenkin töitä. Nimittäin kropan palauttamista. Siihen on yhtä tarkat ruokavaliot, kumpikaan vaihe ei ole toistaan tärkeämpi. Jokaisen elimistö on uniikki ja siksi on hankala ennustaa miten se reagoi tiettyihin asioihin. Pureudun tähän postauksessa tarkemmin! Kiitos samoin! Hyvä, että mietit kilpailemista jokaiselta kantilta ja otat selvää asioista – niin se kannattaakin :) Mukavaa loppukesää!

   Tykkää

 2. Anonymous sanoo:

  Olin juuri kirjoittamassa samaa postaustoivetta kuin edellinen kirjoittaja:) kiinnostaisi myös mitä kaikkea treenaat? Onko treeni pelkästeen salia ja lenkkiä? Vai kuuluuko ohjelmaasi muutakin?

  Tykkää

 3. Essi sanoo:

  Munki pitäis koittaa itse tehdä noita, mutta taitaa se kärsivällisyys puuttua kun ei oo ihan vaa yhen tunnin juttu.. Mutta looks great ;)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: