Treenimotivaatiota etsimässä

Motivaatio on asia, joka tuppaa tulemaan ja menemään. Varsinkin kesäaikaan treeneihin lähtö saattaa vaikeutua. Minun ainakin tekisi mieli ennemmin loikoilla tai puuhailla ulkona ystävien kanssa. Nauttia piknikeistä, terasseista, matkustelusta ja hyvästä ruuasta. Sisällä olo ja kuntosalin tunkkainen ilma eivät tunnu houkuttelevilta. Tietenkin, aina voi treenata ulkona ja näitä säitä kannattaakin käyttää hyödyksi, aurinko ja raitis ulkoilma tekevät ihmeitä mielelle. Lukijan toiveesta jaan muutaman vinkin, joilla saan itseni motivoitua treenien pariin.

1. Fiilis treenin jälkeen
Hankalimpia tapauksia itselleni ovat olleet aamuherätykset. Olen käynyt itseni kanssa lukemattomia keskusteluja herätyksen soidessa, en jaksaisi nousta mutta halu treenaamaan on kova? Olen muutaman kerran jäänyt herätyksen jälkeen nukkumaan ja herätessä ollut kiukkuinen itselleni laiskuudesta. (Tässä on kuitenkin hyvä tiedostaa laiskuuden ja väsyneisyyden ero.) Treenin jälkeinen euforinen ja kaikkensa antanut olo on paljon parempi kuin treenin lykkääminen. En ole koskaan katunut treeneihin lähtöä.
Mieti, minkälainen sinun olotilasi on treenien jälkeen? 2. Treenikumppani
Treenit on helpompi jättää tekemättä yksin. Kun sovit ystävän tai tuttavan kanssa paikan ja ajan, et tohdi lipsua lupauksesta. Viime sunnuntaina oli vähästä kiinni etten olisi jäänyt vain kotiin laiskuuttani, mutta Mikon suostuttua lenkille mukaan menikin suunnitellun puolen tunnin sijasta kokonainen. Lenkiltä palatessamme ei hymyni hyytynyt pitkään aikaan.

3. Uudista treenejäsi

Kyllästyttääkö jokaviikkoiset samat treenit? Oletko tehnyt monta kuukautta samalla ohjelmalla? Tee uusi treeniohjelma, vaihda liikkeiden järjestystä, toistojen/settien määriä.. 
Teetkö aina maanantaisin selkää? Mitä jos tekisitkin välillä jalat? Kulutatko treeneihin monia tunteja? Hyvän ja tehokkaan treenin saa tehtyä myös 30 minuutissa. Tee treeni hyvällä intensiteetillä, tekemällä esimerkiksi supersarjoja. Kroppa tottuu tietyn ajan jälkeen ohjelmaan ja kehitys hidastuu, pienilläkin muutoksilla pidät lihakset ”varpaillaan” ja mielen virkeänä. 
Vaikka itse saan treeniohjelmani valmentajaltani, vaihtelen liikkeiden järjestystä ja toistojen määriä. Ohjelmassani on esimerkiksi kapea kyykky sekä kapea prässi, vaihtaen näiden tekojärjestystä on tuntuma jaloissa aivan toinen. Pidän myös treenipäiväkirjaa, jonka avulla muistan millä painolla tein viime kerralla ja kuinka monta toistoa. Tämän avulla pystyn joka treeneissä haastamaan itseäni lisäämään painoa tai tekemään enemmän toistoja. Nämä lisäävät omalla kohdallani halua kehittyä, joka taas buustaa motivaatiotani.

4. Löydä oma rytmisi
Jokaisen meistä elimistö on erilainen. Toiselle toimii vähähiilihydraattinen ruokavalio kun toinen tarvitsee niitä enemmän. Sama on sisäisen kellomme kanssa. Minulle itselleni toimii aamu- sekä aamupäivätreenit, niillä saan päiväni käyntiin ja loppupäiväksi riittää energiaa. Osa ystävistäni taas käyvät treenaamassa aina töiden jälkeen, koska se toimii heille samalla stressinpurkajana. Kokeilkaa ja vertailkaa eri aikoihin treenaamista ja löytäkää itsellenne sopivin aika. Ehkette tarvitse lisää motivaatiota mutta vain itsellenne oikean ajan treenata.
5. Ole esimerkkinä
Olen blogini kautta saanut teiltä, lukijani, ihania kommentteja teksteistäni ja kuvistani saadusta motivaatiosta ja uskosta jatkaa. Myös läheiseni ovat huomanneet minulle tulevan hyvän olon ja saaneet motivaatiota aloittaa huonoistakin lähtökohdista. Motivaation jakaminen on mielestäni kuin oravanpyörä; kun ihmiset saavat minusta motivaatiota, saan heidän kehityksestään ja onnistumisistaan motivaatiota omaan tekemiseeni. Laitetaan siis hyvä kiertämään.

Muistakaa siis teitä – ehkä salassakin – seuraavat ihmiset, eikä tämä päde pelkästään bloggaajiin. Salilla saattaa olla joku uusi asiakas, joka katselee ympärilleen ja saa ehkä motivaatiota juuri sinusta. Työpaikalla kollegasi huomaa kuinka saat treenaamisesta energiaa ja positiivisuutta elämään, ehkä hän alkaa hiljalleen itsekin treenaamaan? Miettikää heitä, joita motivoitte, kun oma tsemppi on lopussa.

Miten te motivoitte itsenne lenkille/treeneihin? Jakakaa ihmeessä minulle sekä toisillenne vinkkejä, laitetaan motivaatio kiertämään! :)

xxo,
Janina

Kuvat: Pinterest & Tumblr

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: