Musiikista voimaa

Lähes jokaiseen muistooni, elämänvaiheeseeni ja kokemukseeni liittyy tiiviisti bändi, artisti tai kappale. Ensin oli lasten laulu -kasetit, jotka sisälsivät sekoituksia Babaar-norsusta Samu Sirkkaan. Seuraavana tulivat ehkä ne kliseisimmät Backstreet Boys, TikTak, Britney jne. Gimmelin rovion polttavia liekkejä unohtamatta! Heh. Lässynlää rakkauslaulut jäivät ja tilalle tulivat, ystäväni tutustuttamat, Apulanta ja Good Charlotte. Näistä vaihdoin Suomi rap/hiphop vaikuttajiin. Lempigenret ovat vaihtuneet kuin vuodenajat, Fintelligens oli ainoa, joka säilyi läpi kaikkien kasvuvaiheiden.

Musiikki on erikoista. Se saa aikaan ainutlaatuisia tunnelatauksia, joita mikään muu asia ei pysty herättämään. Siitä saa voimaa, se helpottaa murheissa ja korostaa onnentunteita. Monestiko olet kokenut ne kylmät väreet kappaleen lähtiessä soimaan? Monestiko on tehnyt mieli kajauttaa kovaa ja korkealta – vaikka sitten yksin kävellessä? Tai antaa musiikin imeytyä jokaiseen soluun ja antaa mennä, tanssia päättömästi? (Sitä se ainakin omalla kohdallani on, sillä tanssitaito on täydellisen pyöreä nolla.)

Spotify lähetti jokaiselle kuuntelijalleen yhteenvedon heidän musiikki-vuodesta. Minä olin kuunnellut viime vuonna hieman päälle 32 000 minuuttia musiikkia – Spotifyn kautta. Mikähän tuo luku olisi jos lisäisin siihen myös mm. työpaikan musiikkiminuutit ja radion kuuntelut? Musiikki on kokoajan läsnä. Sen voimakkuus on korostunut muutamana väsyneenpänä päivänä. Olen nakannut luurit korville ja puhelimen varoituksista huolimatta lisännyt äänet täysille. Olen etsinyt minun voimabiisini, painanut play ja laittanut silmät kiinni. Olen sitä kautta saanut ladattua akkujani sen verran, että olen päässyt salilla käyntiin. Saanut treeni-flow:n päälle, jonka aalloilla olen selvinnyt treenistä irvistämällä naama rutussa.

Onko teillä valittuja biisejä, jotka potkasevat takamukseen kun tarvitsette energiaa? Biisejä, jotka auttavat läpi kinkkisten tilanteiden? Kommenttikenttään saa (ja pitää, heh) vinkata!

xxo,
Janina

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: