LAYOVER 1O1 – NÄIN SELVIÄT ODOTUKSESTA

Minulla on teille tunnustus. Olen matkustusholisti. Matkustus on elämäni suola, ainoa asia maailmassa, johon laittamalla rahaa rikastuu. Uudet kulttuurit, ihmiset ja kohtaamiset laajentavat ymmärrystämme maailmasta. Uudet ruoat avartavat ja totuttavat makuhermojamme kohtamaan uusia oivalluksia. 

Äidin odottaessa minua matkustin jo Portugalissa ja siitä lähtien olenkin nähnyt toinen toistaan mielenkiintoisempia paikkoja. Rakastin matkustamista jo pikkuisena, autolla Eurooppaa kiertäessä nautin takapenkin ikkunasta vilisevistä maisemista tyytyväisenä. En tiedä onko reissaaminen veressäni, mutta vanhempani, isovanhempani sekä lähisukuni ovat matkustaneet säännöllisesti, siihen olen tottunut. 

Monet teistä ovat varmasti huomanneet minun maininneen useaan otteeseen nauttivani ihmisten katsomisesta. Heidän eleitään, ilmeitään, kehonkieltä – leikittelen ja rakennan heille elämiä pienessä päässäni. Lentokenttä on siihen yksi suosikkipaikoistani, mutta viihdyn siellä muutenkin. 

Janina Pohja, lentokenttä

Lentokentillä leijuu maaginen ilmapiiri – tunteet tuntuvat olevan hyväksyttävämpiä siellä kuin muualla. Eroamiset, jälleennäkemiset ja yhdessä lähtemiset, mihin suuntaan katseesi käännätkään todistat vahvasti läsnäolevia henkiöitä. Lempipaikkani lentokentällä on kiitoradalle päin katsovien, lattiasta kattoon kohoavien, ikkunoiden edessä. 

Meidän layoverimme Tukholmassa kesti viisi ja puoli tuntia – aika, joka monille tuntuu liian pitkältä. Istuessani taas lempipaikallani ja katsellessani lentokoneita nousemassa ilmoihin, kyydissään innoissaan olevia matkalla kohti uusia seikkailuja ja väsyneitä reissaajia palaamassa kotiin, mietin mitä vinkkejä antaisin? 

KUINKA VIIHTYÄ LENTOKENTÄLLÄ?

 1. Käytä aika hyödyksi – Nuo viisi ja puoli odotustuntia menivät kuin hujauksessa keskittyessäni bloggaus-, koulu- sekä duuniprojekteihin. Mieheni taas valmistautuu ennakkotehtävien palautukseen piirtämällä paljon. Tykkäätkö lukea? Nappaa mukaasi mielenkiintoinen kirja ja löydä itsellesi mukava paikka, nykyään lentokentät tarjoavat isoja sohvia ja mukavia nojatuoleja joiden suojassa on helppo upota kirjasi maailmaan.

  Joe & the juice, kahvila

 2. Liiku – Lentokoneessa liikkuminen on hyvin rajoitettua ja istuinasentosi pysyy samana pitkän pätkän. Rauhallinen kävely ympäri lentokenttää tarjoaa paljon nähtävää. Voit myös tehdä kevyitä joogaliikkeitä, joista kehosi varmasti kiittää lentojen välissä. Sukella kurottaen eteen ja avaa rintarankaa levittämällä kädet sivuille samalla kun suoristat selkäsi.

 3. Älä kiirehdi – Olen saanut jokaisella lennollani todistaa ihmisten hurjaa tunkemista boarding hetkessä. Sinun ei tarvitse seistä jonossa ensimmäisenä eikä portin avattua nousta jonottamaan, istu paikallasi rauhassa tai käy vielä täyttämässä vesipullosi – kone ei tule lähtemään ilman sinua.

 4. Inspiroidu – Katsele ympärillesi ja vapauta mielikuvituksesi. Kaipaatko uusia tuulia pukeutumiseen? Mistä seuraavaksi kirjottaisit blogissasi? Mitä tanssiliikkeitä voisit kehittää? Huomaatko jossain heikon kohdan, jonka voisit parantaa liikeidealla? Ole avoimin mielin, sillä vastaanottavana pystyt hyödyntämään ympärillä liikkuvan maailman.

  SAS

 5. Nauti – Olet pois omasta arjestasi, nyt on aika nauttia matkasta – ole stressittä, sillä aikataulujenkaan muutos ei ole käsissäsi. Syö hyvin, juttele tuntemattomien kanssa ja nauti.

 6. Nuku – Monilla lentokentillä on nykyään myös mahdollista vuokrata tila, joka sisältää sekä sängyn että suihkun. Kuulostaa hyvin houkuttelevalta ja voi olla, että kokeilemme sitä paluumatkallamme sillä layoverimme Tukholmassa tulee olemaan kevyet 9 tuntia.

Minkälaisia kokemuksia teillä on matkustamisesta? Miten te saatte aikanne kulumaan odottaessa? Mitä vinkkejä antaisitte muille?

xxo,
Janina

Avainsanat: , , ,

2 ajatusta artikkelista “LAYOVER 1O1 – NÄIN SELVIÄT ODOTUKSESTA

 1. Siiri Saarela sanoo:

  IHANA POSTAUS! t.just ootellaan hkivantaalla omaa lentoa eka lontooseen ja siitä losiiiin, awuhuuu!<3

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: