MITÄ ALPPIMATKA MAKSAA?

Korkeat vuoret, pitkät rinteet, aurinkoiset säät, ainutlaatuiset after ski:t, toinen toistaan upeammat kuvat. Ensiajatus Alpeista on kallis, eihän tuollaisiin maisemiin voi päästä edullisesti. Paljonko lysti todellisuudessa kustantaa?

Les Deux Alps, Janina Pohja, STS Alppimatkat

Varasimme reissumme STS Alpresorin kautta, sillä Suomen Alppimatkojen kausi loppui viikkoa ennen lomaamme. Lennot Tukholmasta Torinoon sekä bussimatka Torinosta Les Deux Alps-kylään maksoivat yhteensä 1000 € kahdelta. Tämän lisäksi jouduimme ostamaan itse lennot Helsinki-Tukholma välille, jotka kustansivat yhteensä 200 € kahdelta.

Me olimme onnekkaassa asemassa, sillä pystyimme asumaan reissumme ajan ystäväni luona, joten säästimme asumiskustannuksissa paljon. Normaali hotelli kuitenkin on mielestäni yllättävän edullinen, noin 600 € viikosta kahdelta.

Les Deux Alps, STS Alppimatkat

Kaikista kalleinta reissussa on kuitenkin hissiliput. Nuo pirulaiset kustantavat enemmän kuin mikään muu – 3 päivän hissiliput kahdelle maksoivat 270 €. Meille ne kuitenkin koituivat vielä kalliimmiksi, sillä luulimme, että sama hissilippu käy myös viereisellä vuorella, mutta niin ei kuitenkaan ollut. Jouduimme maksamaan kolmannesta päivästä vielä 100 € extraa. Voitte kuvitella hetken kun tämä todellisuus iski vasten kasvoja. Irvistettiin ja taidettiin kirotakin. Hissiliput kokonaisuudessaan veloittivat budjettiamme 470 € eurolla – neljästä päivästä.

Hissilipuillahan ei hirveästi tee ellei ole suksia, joilla mennä. Suksivuokrauksen hinta yllätti itseni hissilippuhirviöiden rinnalla, maksoimme neljästä päivästä 160 € kahdelta. Ei mielestäni hurjan hirveä hinta, kannattaakin katsoa vuokraamojen nettisivuja sillä mekin saimme sitä kautta vuokrastamme -20 % ! Vuokraamoja Alppi-kylistä löytyy pilvin pimein, melkein joka toinen kauppa oli vuokraamo – kilpailun ollessa kovaa heillä ei ole varaa pitää korkeita hintoja, mikä tietenkin kannattaa käyttää hyödyksi.

Les Deux Alps, STS Alppimatkat

Ruokailu maksaa jokaiselle varmasti hieman eri summia, meillä taisi mennä viikon aikana noin 600 €. Saimme tehtyä aamupalat sekä muutamat päivälliset kotona, mutta esimerkiksi lounaat söimme rinneravintoloissa, joissa laskut lähenivät 40-50 €. Toki mieheni joi yleensä oluen, joka jo itsessään maksoi 6-9,50 €. Vesipullo kustansi osassa paikoista 6 €, sillä hanavettä ei ollut kaikkialla tarjolla. Muutamia ostoksia ja lentokenttäsyöntejä en laske nyt mukaan, sillä ne ovat täysin vapaaehtoisia päätöksiä.

Lennot 1200 €
Hissiliput 470 €
Suksivuokra 160 €
Ruokailut 600 €

Meidän Alppi-reissumme summaksi tuli siis 2430 €. Mikä on enemmän kuin itse alunperin ajattelin, sillä tiesin ettemme joudu majoituksesta maksamaan mitään. Mitä mieltä te olette? Mitä teidän reissunne ovat maksaneet?

xxo,
Janina

Avainsanat: , , ,

6 ajatusta artikkelista “MITÄ ALPPIMATKA MAKSAA?

 1. Marissa sanoo:

  Tää oli mielenkiintoista luettavaa! :) muutenkin ollut kiva seurailla teidän laskukuvia ja intoilua.

  Oon laskenut alpeilla koko ikäni (itävalta + italia pääosin) ja muistan miten nuorempana moni aina ihmetteli miten me käytiin niin paljon laskemassa. No, kappas kun alpeilla laskeminen tulee paljon Suomea halvemmaksi ja tuskinpa meidän 6 hengen perheellä ois sellaseen ollut varaa millään Suomessa. Hinnat on moninkertaiset Kotimaassa ja pelkät lennot jo maksaisi paljon enemmän, puhumattakaan ruokakuluisya. Sen on huomannut nyt vanhempana itsekin, kun reissaa itsekseen. Ja no rinteitä nyt ei voi edes verrata Suomeen, pituutta hitusen enempi kun siellä kotona ja pääsee kunnolla ottamaan vauhtia ;)

  Teillä on ollut melko kallis kohde, ainakin jos vertaa tänne Itävallan suuntaan Ski amaden alueelle. Meillä lentoliput maksaa yleensä n. 130-180 euroa/naama Saksaan ja siihen päälle junaliput kohteeseen. Isommalla porukalla jos ollaan, vuokrataan auto. Kahdelta matkakulut reissua kohden on about 450 euroa. Kohteessa ski bussi on ilmainen, sillä pääsee liikkumaan kylässä vapaasti ja se vie rinteeseen suoraan. Myös muihin lähirinteisiin pääsee kulkemaan sillä samalla bussilla vapaasti.

  Meillä on täällä asunto, joten sama super hyvä juttu kuluja ajatellen kuin teillä, säästetään asumiskuluissa iso summa. Katselin kuitenkin, että viikoksi hotellin saisi hintaan 500 euroa. Aamiaisineen. Hinnat varmasti vaihtelee paljon, mutta jos varaa ajoissa, saa edullisen ja hyvän paikan aivan varmasti varattua :)

  Ravintolaan menee meillä mäessä noin 12-30 euroa päivässä kahdelta, juomineen. Hinnoista esimerkkinä esim keittolounas on 3-5 euroa, grillattu kananfilee 11 euroa ja hamppariannos ranskalaisilla 10 euroa. Olut maksaa rinteessä 3-4 e, lasi viiniä 4 e, limu 2,5 euroa ja hanavettä saa ilmaiseksi. Vettä joka on raikasta ja hyvää, alpeilla se on aina paras valinta. Kylässä on hitusen kalliimmat hinnat ruoissa, mutta juomat on yhtä edullisia. Ravintolassa kun käydään kylässä, menee n. 40 euroa. Pääosin tehdään ruokia kotosalla, siinä vähän säästää. Jos laskee kuitenkin niin, että söisi vain ravintolassa viikon, niin meidän kulutuksella menisi kahdelta maksimissaan noin 450 euroa viikossa. Tämä tosiaan vaan arvio, varmasti saa menemään enemmänkin jos syö kalleimpia ruokia (kallein annos esim. tämän päivän ravintolassa 22 euroa) tai juo aamusta iltaan. Täällä alkoholi on tosin super halpaa, melkeen saa itsensä vararikkoon nopeammin limuilla kun alkoholilla :D

  Me ollaan aika urheilullisesti eleleviä matkaajia eikä olla koko ajan kuppilassa istumassa tai tilaamassa jälkkäreitä, joten lisätääs tuohon äskeiseen summaan vielä 100 euroa. Sillä satkulla jo saa vaikka mitä ja se vähän tasoittaa kulutusta, kun monella on tapan kuitenkin lomalla herkutella vähän normaalia enemmän. :)

  Hissiliput on muuten hullun kalliita, se aina järkyttää joka vuosi yhtä paljon!! Kauheet hinnat siitä että liukuu alas mäke, hehehe. No okei, en ihmettele, niin on hienot ja hyvin hoidetut rinteetkin, että kelpaa niistä maksellakin. Meillä maksee Ski amaden lippu viikoksi 280 euroa ja sillä saa laskea 760 kilometriä rinteitä ja näitä alueita on yhteensä 25 joilla saa laskea. Ei siis ihan pikku pläntti. Voit täältä kurkata lisää:
  http://www.skiamade.com/en/winter/ski-pass/ski-pass-

  Meillä on nyt muuten käytössä kausiliput, kun ollaan niin pitkään. Opiskelija sai niistä alennusta ja kun mun lippu maksoi 540 euroa niin Villellä oli vaan vähän päälle 400. Ihan kiva alennus :) (kauheita hintoa silti, auts!)

  Meillä on omat sukset käytössä, mutta katsoin että viikon vuokra olisi 200 euroa/hlö. Valitsin keskitasoiset sukset, halvemmallakin saa aloittelijatason sukset.

  Hmmm.. Olikohan siinä kaikki? Ainakin kauheen pitkä sepustus siitä tuli! :D Koko summaksi 7 päivän lomalta tulisi näillä luvuilla kahdelta hengeltä 2460 euroa. Tässä siis viikko laskuja, ruoat ja asumisetkin mukana :)

  Heh, olipa hauska laskeskella ja miettiä. Suosittelen Itävaltaa laskukohteeksi jos seuraavaa matkaa haaveilette. Tää on oma lemppari aina ja ikuisesti, vaikka monissa muissakin kohteissa oon käynyt. Rinteet on loistavat, ruoka edullista ja ihmiset ihania :)

  Koskas olikaan teidän seuraava reissu? ;)

  Tykkää

  • janinapohja sanoo:

   Hyvän info-setin oot säkin koonnut! Ja hyvää vertailua. Blogin facebook-sivuillakin puhuttiin, että aika paljon kohteesta riippuu osa kuluista. Ainakin Alppimatkoilla tuo oli aivan uutuuskohde tälle vuodelle, joten en tiedä onko se vaikuttanut kuinka paljon hintoihin. Myös transfer on hoidettu lentokentältä bussilla kohteeseen, joka varmasti lisää hintaa.

   Ruokailun kanssa saa kyllä sumplittua hintaa varmasti alemmas, nehän on aika makukysymyksiä. Mekin pysyteltiin ihan yhden ruuan kanssa, mutta kahvikin velotti 4,20! :D Ja niitä kun joi melkein jokaisella lounaalla tai kahvipaussilla niin kyllähän siinä melkonen rahareikä syntyy. Ensi kerralla sitten tuonne sun suosittelemaan paikkaan, jotta budjetti pysyy pienenä ja voidaan reissata toisenkin kerran! ;) Ensi kaudeksi ois myös itse tarkotus ostaa oman kamat, jotta pitkällä aika välillä tulisi halvemmaksi – koska nyt on taas päässyt laskemisen makuun, niin onhan sitä jatkettava. Itse kun en polvileikkauksien jälkeen ole jotenkin päätynyt rinteisiin, pelon takia ehkä, mutta en anna itseni elää enää pelossa – ei sillä pääse mihinkään, varsinkaan kun jättää tekemättä asioita joista on aina nauttinut! Me käytiin perheen kanssa joka talvi laskemassa – Suomessa tosin. Rinteessä oltiin aamusta iltaan ja mä rakastin sitä vapauden tunnetta! :)

   Meidän seuraava reissu toivottavasti ensi vuoden keväällä, melko samoihin aikoihin kuin nyt jotta päästään nauttimaan alkukevään auringosta! Ja etukäteis-rusketuksesta kesää varten, hihi! Mä en hirveästi voi lähteä tän vuoden puolella enää reissaamaan koska duunaan työharjottelun kesällä ja opparin + viimeset kurssit syksyllä pois alta, niin ensi vuonna sitten täydeltä laidalta ulkomailla ;)

   Tykkää

   • Marissa sanoo:

    Ihan varmasti joo paikka vaikuttaa, voi hyvin olla että ihan muutamien kilometrien erotuksellakin jo hinnat eroaa toisistaan. Ranska on mun kuuleman mukaan kalleimpia kulujen suhteen, mutta ihan varmasti löytyy jokaisesta maasta kalliita paikkoja. :) Vaihtelee myös tosi paljon se, että pääseekö johonkin paikkaan suoraan junalla vai pitääkö ottaa bussi tai auto. Täällä on se hyvä, että junalla pääsee kentältä suoraan parin kilsan päähän asunnosta, kun taas niihin kohteisiin joissa Italiassa tykkään, joutuu meilkeinpä mennä autolla. Ei vaan oikeen pääse muuten, se taas nostaa aina hintaa heti ylös, auto kun on aika kallis. Bensat, parkit tms.

    Täällä on selvästi erityisen edulliset nuo kaikki syömiset ja juomiset, kun tosiaan kahvi ja olutkin on noista hinnasta puolet mitä mainitsit ja ruoat on ihan älyttömän halpoja. Varmaan tulee kauhea ikävä, kun lähdetään kohta kohti Italiaa. Siellä on kalliimpaa, varsinkin kaikissa turistikohteissa joissa käydään. Tyhjenee lompakko nopsaan.. Kääk! :D Ja siis oon sitä mieltä, että kun on lomalla, niin ei sillon tarvitsekaan pahemmin miettiä ottaako vähän enemmän ruokaa vai ei, tai ottaako vaikka jälkkäriä. Pitää nauttia lomasta, pihistelemättä :)

    Me oltiin aluksi vuokraamassa Villelle laskukamat, mutta lopulta saatiin samaan hintaan ostettua ne kuin mitä vuokra olisi maksanut kuukaudelta. Ihan hauskaa, että se onnistui niinkin, saatiin eka testata eri suksia ja monoja ja sitten päättää mitkä otetaan. Tuli lopulta ihan hyvä hinta ja hyvät kamat. Nyt aloin haaveilla jo uusista kamoista itekin, mulla on jo useen vuoden vanhat. Tuli kateus :D Tottahan se on, että jos ei usein laske, niin ei omia kamoja kande välttämättä olla.. Niitä on raskas kuljetella eestaas ja lopulta on sen maksun arvoistakin, jos kerran vuodessa laskee lyhyesti ja vuokraa kamat. Tuo helpotusta matkustamiseen :)

    Ens keväänä on varmaan meidänkin reissut ens kerran. Maaliskuu on mun lempiaikaa lasketella, eli luultavasti sitten. Haaveilin myös, että jos voisi olla huhtikuun alpeilla ja kiertää eri paikoissa ihan vaan vaeltamassa. Nytkin on jo +17 asteen molemmin puolin päivisin, joten huhtikuu olisi ihan täydellistä aikaa käppäillä ympäri kauniita maisemia. :)

    Kivaa kun oot innostunut laskemaan ja toivon ainakin kovasti, että voit jatkossa lasketella hyvillä mielin ilman huolia polvesta :)

    Tykkää

   • janinapohja sanoo:

    Ohh! Siis tartun heti tohon vaeltamiseen, mun frendi on ollut vaellusoppaana just Itävallassa ja voin ainoastaan sanoa että oon sanaton. Me ollaan Mikon kanssa nyt löydetty toi luonto jotenkin aivan eri tavalla, tiedä sitten että miksi just nyt, mutta en vois olla onnellisempi. Ehkä uskallan pikku hiljaa elämässä rauhottua niinä vapaina hetkinä ja nauttia vaan siitä rauhasta mikä tuolla luonnon parissa vallitsee. Nyt mä unelmoin myös Lofooteista ja sellasesta telttareissusta, että kun avaa teltan niin näkee vaan järven ja korkeet vuoret. Ois kans kiva sellanen teltta missä on katto, josta näkee tähtitaivaan. En mä paljoa pyydä! ;)

    Pitää tosiaan tehdä jotain vertailua ensi vuotta varten, toisaalta muitakin reissuja on tulossa, joten katotaan mihin meijän rahkeet riittää. Ens vuoden kesälle ollaan suunniteltu perheen kanssa reissua Como/Lugano-järvelle, joten ehkä yhdistetäänkin siihen reissuun sit laskettelu koska Luganosta taisi olla ajomatkan päässä vuoret! ;) Kheheee! Tai, jos vaikka sais sellaisen työn, ettei tarvisi olla ihan kokoajan läsnä vaan etätyöt onnistuis niin lähtisin kyllä tuollalailla kuin te! Ah. Unelmia, tai sanoisin, tavoitteita. :)

    Mä uskon kanssa että maaliskuu on aika bueno aika lasketella, on aurinkoa eikä välttämättä niin paljon porukkaa koska harvoin ihmisillä on talvilomia jne enää maaliskuussa vaikka vielä sesonkia onkin. Ai hitto että rakastan reissaamista ! <3 Tästä vois vaikka kuinka paljon höpöttää ja jututtaa.

    Tykkää

 2. Punttimimmi sanoo:

  Tosi mielenkiintoinen teksti! :)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: