Janina Michaela, miten kehittää itseään, valmentajakoulutus, parempi ihminen, NLP Perusteet, True Hearts, hyvinvointi

”Ja miten ne kaikki voi tietää tai muistaa?” olivat ensimmäiset ajatukseni kun muutama vuosi sitten kuulin NLP:stä ensimmäisen kerran.

Tähän aikaan ensi viikolla saan vastauksia moniin tärkeämpiin ja merkittävämpiin kysymyksiin kuin yllä oleva. Olen nimittäin ilmoittautunut NLP Perusteet -kurssille, yhteistyössä True Heartsin* kanssa. Kävin muistaakseni viime vuoden keväällä heidän NLP -aamuseminaarissa ja ajatus sen opiskelusta jäi kytemään. Rakas ystäväni Anna on käynyt sekä NLP Practitioner – että NLPT1-koulutukset ja olemme hänen kanssaan keskustelleet aiheesta useaan otteeseen. On ollut hämmentävää huomata käyttävänsä NLP-metodeja kohtaamisissa ja valmentaessa tietämättään ja sen kautta olenkin saanut vahvistusta ajatukselleni opiskella alaa lisää.

Janina Michaela, miten kehittää itseään, valmentajakoulutus, parempi ihminen, NLP Perusteet, True Hearts, hyvinvointi

MIKSI LÄHDIN MUKAAN?

Yllä oleva antaakin osan vastausta, mutta lisäksi tavoitteeni ja haluni ovat kehittyä ihmisenä, työntekijänä ja valmentajana. Kehittää niin sanotusti koko pakettia. Annan kanssa keskustellessa olen ymmärtänyt NLP:n olevan kaikkien meidän ympärillä, myös sinulla tässäkin hetkessä. Miten tunnistan sen? Miten saisin sen valjastettua hyödykseni? Samalla haluan oppia itsestäni enemmän. Uskon, että muutamat vanhat patoutumat saattavat ensi viikonlopun aikana aloittaa murtumisen. Murtuminen on mielestäni negatiivissävytteinen sana, mutta tässä yhtälössä se olisi positiivista.

MITÄ ODOTAN?

Patoutumia. Olen viimeisten muutamien kuukausien aikana kohdannut tilanteita, joissa minun on ollut todella epämukava olla. Huomaan vetäytyväni kuoreen ja olevani täysin epäitseni. Epäilykseni syyllisestä kohdistuvat nuoruuden aikaisiin tapahtumiin; kiusaamiseen, epävarmuuteen ja puutteisiin keskittymiseen. Kurssilta odotan selvästi tähän hetkeen johtaneen elämän läpikäyntiä ja ymmärrystä. Löytäisinkö uusia näkökulmia, joiden kautta itseäni vieläkin kutittavat haavat paranisivat? Niitä olen vuosien aikana repinyt auki. Pääsisinkö niistä vihdoin täysin yli. Salvaa päälle ja parantumaan. Odotan myös työkaluja valmentamiseen; miten muotoilen lauseeni, miten kohtaan eri taustoista tulleita ihmisiä, miten kannattaisi tietyissä tilanteissa reagoida? Mikä merkitys kosketuksella on? Olen itse todellinen touchyfeely-ihminen, joten onko siinä perää vai voiko se joidenkin kanssa suurentaa kuilua?

Janina Michaela, miten kehittää itseään, valmentajakoulutus, parempi ihminen, NLP Perusteet, True Hearts, hyvinvointi

OLENKO MIETTINYT JATKOA?

Olen. NLP Practitioner on ajatuksissani ollut alusta alkaen, mutta vielä en ole löytänyt sopivaa ajankohtaa. Ehkä se olisi tänä syksynä vai vastako ensi keväänä? Olen aloittanut muutama viikko sitten uuden työn ja kesä tulee olemaan tiukka, kuten myös syksy – jostain ajan kuitenkin löytää kun haluaa, tiedän. Järjestelykysymys.

Tulen kirjoittamaan ajatuksiani myös ensi viikonlopun jälkeen. Katsotaan mitkä odotukset ylittyivät ja koinko yllätyksiä! Koulutukseen on myös ymmärtääkseni vielä tilaa, joten kurkkaa sisältö ja mennään yhdessä itsetuntemuksen matkalle!

xxo,
Janina

*Postaus toteutettu yhteistyössä True Heartsin kanssa. Saat lisäinfoa myös heidän Instagramin kautta.

Janina Pohja avatar

Published by

Yksi vastaus artikkeliin “NLP – KUINKA MONTA KOLMIKIRJAIMISTA LYHENNETTÄ TÄHÄN MAAILMAN MAHTUU?”

  1. KUINKA PALJON HISTORIAMME VAIKUTTAA NYKYHETKEEN? | JANINA MICHAELA avatar

    […] LUE MYÖS: NLP – KUINKA MONTA KOLMIKIRJAIMISTA LYHENNETTÄ TÄHÄN MAAILMAAN MAHTUU? […]

    Tykkää

Jätä kommentti