Motivaation ylläpitäminen ja lisäys!

On hauska seurata kuinka vuodesta toiseen ihmiset panikoituvat ja ”motivoituvat” treenaamaan, koska kesäkuntoon on päästävä ja kesän jälkeen huomataan taas kuinka on pöhöttynyt alkoholin ja kaiken ruuan takia. Itse olin samanlainen, toisaalta en koskaan kesän jälkeen huomannut mitään. Viimeistään huhtikuussa iski paniikki mahasta, se oli saatava piiloon! Koskaan en kuitenkaan siinä ole onnistunut. Tiedä sitten mistä on kiikastanut, aika monesta asiasta. 

Olenkin nyt huomannut olleeni alkuvuodesta asti, todella – TODELLA – motivoitunut treenaamiseen. Onnellinen tilanne siltä osaa, että olen kehittynyt koko ajan eikä motivaation katoamisia ole tapahtunut. Tässä kohtaa pitäisi varmaankin koputtaa puuta, sillä vielähän on vuotta jäljellä. En kuitenkaan voi kuvitella motivaationi häviämistä sillä polvileikkaus ajoi sohvanperälle niinkin pitkäksi aikaa. 
Tämä ei tietenkään tarkoita että se olisi itsestäänselvyys. Siksi päivästä toiseen surffailen mm. Pinterestin, Weheartit ja facebookin kautta esikuvieni linkkejä. TÄSTÄ pääset Pinterest-tilini Find Greatness -boardille katsomaan motivaatiokuvia. :) Motivaatiokeinoja, -kuvia, -tekstejä ei koskaan voi olla liikaa! 
Tästä saatte vinkkejä motivaation ylläpitämiseen ja sen lisäämiseen.
Treenikaveri
Parasta mitä on olemassa! Itselläni löytyy treenikaveri kotoa kihlatusta sekä naapurista ystävistäni. Kesäaamut menivätkin juuri niin, että kun sovittiin aika treenaamiselle siitä pidettiin kiinni sillä ei haluttu tuottaa pettymystä toiselle. Pieni paine on hyväksi ja treenikaveri myös vetää mukanaan !
Treenin jälkeinen fiilis
En itse ainakaan pysty mainitsemaan kovinkaan montaa asiaa, jotka saisivat itselleni yhtä hyvän fiiliksen kuin treeni. Laiskottelu on kivaa, mutta tiedän kuinka paljon kaduttaa sen jälkeen etten treenannut. 
Keep It Real
Kuinka varmasti lähdet innolla treenaamaan jos odotat itseltäsi epärealistisia suorituksia? Rasva palaa hitaasti, lihakset voimistuvat varmasti ja kuntokin nousee – ajan kanssa. Pieniä saavutettavia, hieman haastavia tavotteita matkalle kohti sitä suurinta tavoitetta. Tämä on itselläni opetteluvaiheessa. Olen hieman ”kaikki heti, mulle nyt” -ihmisiä, joten kärsivällisyys on välillä koetuksella. 
Tavoitteet, saavutukset
Mikään ei ole varmempaa kuin tavoitteellinen treenaaminen. Keksi, mieti, päätä itsellesi tavoite, joka saa juuri sut salille – huonoinakin päivinä. Esimerkiksi pienempään vaatekokoon mahtuminen, juoksuajan parantaminen, maratoonille osallistuminen.. Mitä ikinä mieleesi tulee. Itselleni pitempiaikaiset tavoitteet ovat hyvinkin selvät: polvi kuntoon, jotta helmikuussa pääsen aikataulun mukaisesti aloittamaan täyspainoisen treenaamisen. Fitnessmalli 2013-kisa, ajatukseni ovat finaalissa jo nyt. Haluan sinne enkä luovuta ennenkuin jokainen mahdollisuus on käytetty. 
Musiikki !
Kaikki sen tietää. Musiikki ja filis kulkevat käsi kädessä. Mistä ikinä sitten innostutkaan, lataa ipodiin kunnon soittolistat ja anna mennä! Itselläni on soittolistat lihaskuntotreeneihin, aerobiselle, venyttelyyn.. Erilaista musiikkia eri treeneihin. Tällähetkellä yksi suosikeistani on Pinkin uusi levy, The Truth About Love. 
Kick some butt
Miltä tuntuisi kun olet itse käynyt treenaamassa ja muut ovat laiskotelleet? Mahtavalta! Näytä esimerkkiä muille ja haasta heidät liikkumaan. Yhdessä kaikki on kivempaa! Pieni kaverillinen kisailu on hyvästä ja se puskee parempiin suorituksiin.
PT & ammattilaiset
Jos treeni- /ruokaohjelman tekeminen tuntuu hankalalta, niinkuin se välillä onkin – hanki Persoal Trainer tai muu valmentaja. Heidän kanssaan tulee pakostikkin treenaamaan tiettyinä ajankohtina. Itselläni ei näistä ole kokemusta ollenkaan, muutakuin kaveri-PT:ltä.
Ohjelma
Teen itselleni jokaiselle viikolle aikataulun, jota noudatan. Aamucardiot, lihaskunnot ja nykyään myös lihashuollot ovat nätisti listassaan. Tämä auttaa ainakin itseäni pitämään treeneistä kiinni, sillä asennoidun jo edellisenä iltana tai samana aamuna siihen, että tiettyyn aikaan päivästä olen treenaamassa jotta kerkeän tehdä muutakin. Myös hyvä treeniohjelma on avain motivaatioon! Tässä auttavat juurikin yllämainitut asiantuntijat.
Fitness-lehdet
En itse juurikaan osta fitness-lehtiä, mutta luen heidän nettisivujaan. Ainoan poikkeuksen tässä tekee yhdysvaltalainen Oxygen-lehti. Aivan täydellinen! Voisin jatkaa ylistäviä adjektiiveja tähän sadoittain, mutta jätän välistä. Jos vaan saatte käsiini tuon kultaisen kuukausien pelastajan, ottakaa kiinni ja tiukasti! TÄÄLTÄ pääset heidän sivuilleen. :) Onko teillä suosikki lehtiä, joita voisitte suositella?
Stop Talking About It, Just Do It
Tämä on omasta mielestäni liian monen ongelma nykyään. Kaikki puhuvat treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta, mutta niin harva omia puheitaan noudattaa. Mitä enemmän puhetta, sitä vähemmän tekemistä ja toistepäin. Joten vähemmän selitystä ja enemmän tekoja. Niin se motivaatiokin nousee kun näkee tuloksia!
kuva
Nämä mielessä nostan peppuni ja suunnistan sateessa kohti selkä-hauis -treeniä. 
xxo,
Janina

2 ajatusta artikkelista “Motivaation ylläpitäminen ja lisäys!

 1. Anonymous sanoo:

  Ihan hyviä pointteja, mutta itseäni hämmentää vähän tämä motivaatiotoitotus. Itse treenaan myös kolmesti viikossa salilla, tavoitteena näyttää muskelikimpulta, mutta en koe tarpeelliseksi katsella päivittäin erilaisten lihaksikkaiden naisten kuvia. Treenaamisen ilo, ja se treenin jälkeinen tunne, ne ovat ne asiat mitkä tekevät siitä ihanaa. Tai minusta se on outoa, jos treenaa niin usein, ja jaksaa sitä vain sen takia että pitää mielessään sen miltä haluaa näyttää. Jos tarvitsee motivaatiota niin paljon boostata päivittäin, niin onko sitten ihan oikealla ns alalla? Toki tämä on ns mielipidekysymys, mutta itseäni hämmentää tämä. Näin suuri motivaatiotoitotus tuo fiiliksen, että itse tekeminen on niin perseestä, että kokoajan tarvitsee pitää mielessä se tavoite, jotta ei vain lipsahda ja unohda miltä se treenattu vatsa näyttää.En tiedä sainko pointtiani yhtään nyt selitettyä, mutta olen pohtinut tätä jo useiden motivaatiopostauksiesi kohdalla niin päätin nyt avata sanallisen arkkuni.-miia

  Tykkää

  • msbottom sanoo:

   Sait pointtisi läpi, hyvinkin. Taas eri näkökulma tähän asiaan. Rakastan mitä teen, enkä tarvitse noita kuvia päivittäin. Pidän niistä, ja ehkä sen takia niitä melkein päivittäin katselen, jotta löydän ne tietyt jotka motivoivat itseäni sitten päivinä jolloin ei jaksaisi. Hyvä, että kommentoit motivaatiopostauksien määrästä – itse sitä ei välttämättä tajua, enkä olekkaan tajunnut. Toisaalta, tähän aikaan vuodesta monilla se motivaatio on kadoksissa kun päivät pimenevät jne. Kiitos kommentistasi, on tärkeää kuulla lukijoiden mielipitetä. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: