Lauantai-illan luksus-illallinen

Tein eilen jotain mitä kihlattuni ei uskonut näkevänsä varmasti koskaan. Nimittäin kokkasin yksin kunnon illallisen. Olen hieman huonohko kokkailemaan
yksinsen enempää, mutta yhdessä teemme enemmänkin. Perjantaina kuitenkin jossain vaiheessa itseeni iski keittiötär-kärpänen ja reseptit alkoivat sinkoilla päässäni. Töissä väänsin kauppalistan valmiiksi, jotta pääsisin mutkitta menemään ja tekemään. Miko pääsisi muutama tunti jälkeeni töistä, joten kokkailu aikaa olisi hyvin.
Yllätys jäi kutenkin tekemättä kun Miko meni ystävämme kanssa saunomaan. Eipä siinä haittaa, ihanaa että samanaikaisia vapaita löytyy! :)
Lauantaina tosiaan kun pääsimme keskustasta takaisin kotiin aloin tekemään taikojani. Ruokana olisi uunibataattia kera kermaviilikastikkeen, yrttisiä uunivihanneksia sekä kanaa vuohenjuustolla.
Aikaa meni noin puolitoista tuntia, mutta vaivas ei hirveästi tarvinnut nähdä. Näin se tapahtui :)

Vaikeinta, mutta tärkeää, oli löytää kaksi samankokoista bataattia. Hurjan kokoiset löysinkin! :) Uuni kannattaa laittaa ensin päälle 200 C. Bataatit pestään huolella, mutta ei kuorita. Pistele haarukalla molempiin reikiä. Kypsyminen kestää bataattien koosta riippuen 50-90 minuuttia. Meidän bataatit oli mielestäni todella suuret, taisivat ottaa sen 90 minuuttia. Noin tunnin kohdalla leikkasin veitsellä bataatteihin ”ristit”.

Bataatit tosiaan todella helppoa, törkkää vain uuniin ja odottaa. ;) Sillä aikaa leikkasin vihannekset valmiiksi. Paprikaa, sipulia, porkkanaa, lanttua ja yllätys jääkaappilöytönä, kesäkurpitsaa. Namskis!

Vihannekset levitin uunipellille, johon sitten ripauttelin oliiviöljyä, hieman suolaa, reippaasti kihlattuni herkkua cayenne-jauhetta sekä Italiasta tuomaani yrtti-sekoitusta. Lanttuja keittelin kiehuvassa vedessä aluksi noin 5-10 minuuttia, ne kun kypsyvät muuten hitaasti. Uuniin lykkäsin siinä vaiheessa kun bataatit olivat olleet noin tunnin.

Kävin kurkkailemassa uuniin välillä. Bataattien oltua uunissa noin 1,5 tuntia, paistoin kanat. Kanat saivat ”marinaadikseen” cayenne-jauhetta, currya sekä hieman suolaa. Kun kanat olivat kypsiä leikkasin muutaman siivun vuohenjuustoa niiden päälle sulamaan. Käänsin muutaman kerran jotta sulaisivat tasaisesti. Namnam!

Kermaviilikastikkeen ohje ei voisi olla yksinkertaisempi:

Sitruunamehua, valkosipulin kynsi sekä valkosipuli/pippuri/chili yms-sekoitusta.

Tällaisesta ruuanlaitosta pidän, kiireetöntä ja helppoa. Aikaahan se vaatii hieman enemmän mitä ehkä arkisin olisi aikaa, mutta siksi en niin paljon kokkailekkaan. Saattaa olla vain omaa laiskuuttani, mutta näin meillä.
Ilta oli muutenkin melkolailla vertaansa vailla. Tärkeimpänä oli telkkarin kiinni pysyminen. Liian rutiininomaisesti sitä päivien päätteksi lysähtää sohvalle tuijottamaan. Spotifyista hieman smooth jazzis taustalle soimaan ja lasiin kaatui mun lempi valkoviiniä! Luitte oikein, en ole täyskieltäytyjä. :)
Valojakaan ei hirveästi ollut, mutta kynttilöitä sitäkin enemmän. (Valitettavasti nuo kuvat ovat vieläkin järkkärin syövereissä ja itse en ole kotona.)

Lauantai-ilta oli rauhaa ja rakkautta täynnä. I-HANAA!! :)

xxo,
Janina

PS. Koko valkkari meni! Niin nam! ;P

4 ajatusta artikkelista “Lauantai-illan luksus-illallinen

 1. Sarpukka sanoo:

  Bataatti = ♥Itse en ikinä jaksa odotella noiden suurien bataattien kypsymistä. Sen sijaan leikkaan bataateista reilun 1cm paksuisia viipaleita uunipellille, öljytän ja maustan ne. Eivät ota 200c lämmössä kuin 20-30min! Kiitos tuosta vuohenjuustokana vinkistä. Pakkasessa nimittäin odottelee kanafileet, enkä oikein keksi mitä niistä tekisin :)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Bataatti on myös omaa herkkuani! En tiedä miten on niin käynyt, että tämä oli ensimmäinen kerta kun tein! Mutta NAMNAM! ;) pitääkin kokeilla myös noita suosittelemiasi viipaleita, se voisi olla se arkiversio! :) ihanaa nam.

   Tykkää

 2. Asta sanoo:

  Näyttää ihanalta! ^__^ Voisin tehdä itsekin joku päivä (toki kanan korvaten jollain muulla), kun aina tuskailen, etten jaksa laittaa ruokaa. Uunikasvikset on kyllä niin hyviä ja helppoja, että siinä ei paljon jaksamista tartte :D Kärsivällisyyttä ehkä, kun pitää odottaa, että kypsyvät. Kiitos tästä muistutuksesta!ps. Sulla on tosi samanlainen suhtautuminen alkoholiin kuin mulla :) Kivaa, että on samoinajattelijoita!

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Naureskelinkin yksikseni, että vaikka aikaa meni triplasti sen mitä normaalisti niin samalla makoilin sohvalla viinilasin kanssa. Ei se hirveän rankkaa siis ollut! :) Oli muuten herkkua, mutta kannattaa varoa sen cayenne-jauheen kanssa, hups! kuulu omasta suusta maustaessa ja se sitten maistui myös ;)Alkoholi on hankala aihe, joten on aina kiva että löytyy ihmisiä samalta aaltopituudelta!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: