Herkulliset kesäkurpitsaveneet

Ihanaa torstai-iltaa kaikille!

Olen jo pitkään miettinyt tekeväni kesäkurpitsaveneitä. Tänään nautin täydestä lepo- sekä vapaapäivästä, joten mikä olisi ollut parempi ajankohta. Jo pelkästään tuoksu sai veden kielelleni ja maku vei kielen mennessään.

Laitoin ensimmäisenä uunin lämpiämään 200 asteeseen, jonka jälkeen nappasin kesäkurpitsan jääkaapista. Kesäkurpitsan koko oli sen verta iso, että leikkasin sen puoliksi.

Tuon puolikkaan kesäkurpitsan halkasin kahtia. Molemmista puolikkaista kaavin sisälmykset pois, laitoin ne kulhoon odottamaan muita täytteitä.

Ennen täytteen teon aloittamista, laitoin kurpitsan puolikkaat uuniin pehmenemään.
Aikaisemmin olin lisännyt kulhoon siis puolikkaista kaapimani sisällöt. Tuohon kulhoon lisäsin aikaisemmin valmistamaani jauhelihaa, maustettu todella runsaasti. Sekaan vielä hieman punasipulia ja suolaa.

Ennen täytteiden lisäämistä, kannattaa kokeilla ovatko puolikkaat pehmenneet hieman. Tämän jälkeen pelti uunista ulos ja täytteet päälle. Kirsikkana kakunpäällä toimi raejuusto. NAM! edit: Laitoin puolikkaat takaisin uuniin, noin 15 minuutiksi. 

Halusin kesäkurpitsojen rinnalle myös tuore vihannesta, sekin syynä kurpitsan puolittamiseen. Tomaatit ja kurkut on mun herkkuja, joten niitä löytyi myös jääkaapista. Harmitti, ettei kotoota löytynyt tuoretta yrttiä tai rucolaa/pinaattia, se olisi kruunannut annoksen.

Annos oli todellinen herkku ! Hyvä todiste myös siitä, että dieetillä vain mielikuvitus on rajana. :)
Kyllä maittoi! Tästäkin on helppo tehdä monia versioita esimerkiksi tonnikalalla sekä myös vegetaristiversioita.

xxo,
Janina

8 ajatusta artikkelista “Herkulliset kesäkurpitsaveneet

 1. mirkkumirkku sanoo:

  Oi nam, näyttää hyvältä :) kokeiluun menee, ehdottomasti!

  Tykkää

 2. ESSUU sanoo:

  namsnamsnamssnams tuota täytyy kyllä testata joskus.

  Tykkää

 3. Kristina Rt sanoo:

  Eli sie pehmensit kurpitsat ja sitten täytteen ja sit lautaselle. Et enää käyttänyt uunissa? hmm. pitääpä kokeilla kun kaikki kasvikset ovat hyviä. Itse oon hurahtanut myös munakoisoon ja tein kerran munakoisolasagnea, joka ei näyttänyt maailman parhaimalle mutta oli sitäkin maukkaampi :D

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Hyvä huomio. Korjasin sen tuonne postaukseenkin. Eli laitoin täytteet puolikkaiden päälle ja lykkäsin takaisin uuniin noin 15 minuutiksi. :) Oi! Kuulostaapa herkulliselta lasselta, laitan korvantaakse!

   Tykkää

 4. Aino sanoo:

  Kesäkurpitsaveneet on ihan mahteja, kiitos että muistutit näistä ihanuuksista. Onneksi eksyin tänään sun instagramiin – en tiiä miten oon voinut unohtaa sun blogin, oot ihan älyttömän motivoiva muija! Lisäsin tän heti bloggeriin, että en jatkossa jää paitsi sun jutuista :)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Voi Aino, piristit kyllä niin oikealla hetkellä päivääni! :)Ihanaa, että tykkäät! Yritän saada enemmän reseptejä laitettua jakoon, välillä tuppaa oma luovuus kyllä tyssätä salaattiin ja kanaan. :) Itsekin piristyin kun jaksoin kokeilla noita! Kiitos!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: