Julkinen onnistumistarina

Tarkkasilmäisemmät sen huomasivatkin jo, minun elämäntapamuutostarinani julkaistiin tänään Fitfarm:n facebook -sivuilla. Hurja määrä tykkäyksiä ja upeita kommentteja.

Odotin, jopa jännitin, ihmisten reaktioita, mutta onnekseni vastaanotto on ollut uskomattoman hyvä. Moni läheiseni on tullut ssanomaan, etteivät edes ymmärtäneet kuinka isossa koossa olen ollut. En tainnut sitä itsekään muistaa tai ehken vain halunnut?

Totuuden julkituominen oli todella haastavaa, henkisesti. Häpesin ja inhosin historiaani, mutta kuinka pienestä eleestä asiat voivatkaan muuttua? Oloni on tällä hetkellä hiukan kevyempi, rauhallisempi. Olen onnellinen tällä hetkellä, enkä luultavasti olisi tässä paikassa, juuri tällaisenä, ilman noita vuosia.

Julkaisemalla kuvani ja tarinani saatan motivoida edes yhtä henkilöä nostamaan takapuolensa vielä kerran sohvan perukoilta tai jättämään ensimmäistä kertaa jokailtaiset oluet juomatta. Vain senkin henkilön takia, tämä olisi sen arvoista.

Tässä myös teille tuo kirjoittamani teksti:

Olen Janina Pohja, 22-vuotias menopää Espoosta. Lapsuudesta asti olen kärsinyt paino- sekä itsetunto-ongelmista. Nuorena kokeilin jos jonkin sortin urheiluharrastuksia, taitoluistelusta koripalloon ja nyrkkeilystä uintiin, mutta mikään ei tuntunut omalta jutulta. Elämäni yksi upeimmista kokemuksista oli vaihto-oppilasvuosi (2007-2008) Yhdysvalloissa. Nautin vuodesta täysin ja annoin itselleni luvan herkutella, joka varmasti näkyy myös vasemman puoleisessa kuvassa. Painoa vuoden aikana kertyi 15-20 kiloa. Tuon aikaisesta painosta en 100-varmana osaa sanoa, koska häpesin omaa ulkomuotoani sekä pelkäsin vaa’an kovaa totuutta, epäilen kuitenkin keikkuneeni reippaasti 80-85 kilon yläpuolella.

Jojoilin painoni kanssa kuukaudesta toiseen, mutta elämäntapamuutokseni alkoi pikkuhiljaa kesällä 2010. Henkisesti rankan alkuvuoden jälkeen aloin kärsiä hengenahdistuksista. Lääkärit määräsivät melkeinpä kilpaa masennus- ja unilääkkeitä, vaikkei tiedetty mikä minussa oli vikana. Pitkän sairasloman aluksi kihlattuni tyrkkäsi minut kuntosalille, josta elämäni suurin ja tärkein muutos sai alkunsa. Askel ja kilo kerrallaan edettiin.

Treenaus kulki mukana vaihtelevasti kesään 2012 asti. Tuolloin osallistuin FitFarmin ensimmäiseen Superdieettiin ja sain ruokailuni kontrolliin. 6 viikon aikana tiputin noin 7 kiloa ja olin elämäni kunnossa. Ruokaohjeet ja ateriavälit jäivät elämääni lopullisesti. Elokuussa 2012 kuitenkin iski pelkäämäni takapakki, uusinta polvileikkaus. En kuitenkaan antanut sen pilata menoani vaan aloitin blogin kirjoituksen (www.fittimes.net), jonka kautta pidin motivaationi yllä. Unelma Fitnessmalli 2013 -kilpailuista siinsi kirkkaana mielessä ja sitä kohti aioin kulkea.

Juuri ennen kilpailuita päätin toteuttaa yhden suurimmista unelmistani, omasta valmentajasta. Sain toivomani valmentajan ja tuloksia alkoi tulla. Oikean puoleinen kuva on kilpailuiden hakukuvani (maaliskuu 2013), joka siivitti minut semifinaaleihin asti. Unelmat kasvavat päivä päivältä ja tällä hetkellä treenaan tavoitteenani BodyFitness-kilpailut. Luotto valmentajaani, Satu Kalmiin, on kova ja usko omaan tekemiseen kasvaa päivä päivältä. Tavoite on korkealla, mutta niin on motivaatiokin.

Vaikka fyysinen muutos on iso, suurin muutos on tapahtunut pääni sisällä. Uskallan olla täysillä oma, suulas ja hölmö itseni. Pystyn käsittelemään tunteeni ilman herkuttelua ja seisomaan päätöksieni takana. Voin rehellisesti sanoa olevani onnellisempi kuin koskaan ennen.

Kiitos FitFarm. Kiitos Satu. Isoin kiitos kihlatulleni ja maailman parhaimmille ystäville.

Kiitos tätäkin kautta kaikille kehujille, tsemppareille sekä kriitikoille. Tsemppiä, kärsivällisyyttä ja uskallusta elämänmuutostaan aloittaville, jo sillä tiellä oleville sekä ylläpitäjille.
xxo,
Janina

10 ajatusta artikkelista “Julkinen onnistumistarina

 1. Kata sanoo:

  Aivan mahtava juttu! Itse vähän samanlaisessa tilanteessa, elämäntavat alkaa pikkuhiljaa muuttua parempaan suuntaan. Tää antoi hurjasti lisää motivaatiota! Kiitos ja onnittelut sulle :)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Moikka Kata!Kiitos paljon. :) Muistathan nauttia nyt kunnolla näistä muutoksen ajoistakin, vaikka et vielä olisikaan tavoitteessasi. Hirmuisesti tsemppiä ja pitkäjänteisyyttä, otathan yhteyttä jos voin jotenkin olla avuksi. :)

   Tykkää

 2. Siiri Stiina sanoo:

  Katoin ton ja olin ihan shokissa, en tajunnut, että sun lähtötilanne oli tuo. Oot nainen oikeesti upea :) Oon niin ylpeä susta! Toivottavasti osaat vihdoin rakastaa itseäsi, ja tajuat joka aamu peiliin katsoessasi, että ansaitset vain parasta. VAU <3

  Tykkää

 3. Heti piti tykätä. ;)

  Tykkää

 4. Anonymous sanoo:

  kuinka pitkä olet?

  Tykkää

 5. mea sanoo:

  Oot sä kyllä nainen kova!! Wau :) Tulipa toi munkin facebook etusivulle ja oli jännä nähä ”tuttu” kasvo siinä! Oot tehny niin upeeta duunia :)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: