Miten pärjätä lentäessä? Omat eväät lentokoneeseen!

Istun lentokoneessa, lyhyellä lennolla on luvassa pieni ruoka/välipala. Vatsan pohjassa kurnii, olisi hyvä saada jotain syötyä. Kärryt ja lentoemännät lähtevät liikkeelle – kohta se olisi minunkin edessä! Mitähän sieltä saa? Eteeni isketään patonki. Täysin valkoinen. Otan patongin käteenki, kääntelen sitä ympäri. Olen sanaton. Patongin välistä ei näy mitään. Onko meille tarjoiltu pelkkää pullaa? Avaan pakkauksen ja löydän välistä kaksi juustoviipaletta – ei edes voita. 

Lentokoneruoka on huonoa. Sen tiedostaa jokainen meistä. Onnekseni olin tuollekin matkalle varautunut omilla eväillä. Kuten tälläkin kertaa. Kolme lentoa & 21 tuntia = Helsingistä Salt Lake Cityyn. Halusin varmistaa, että saamme matkan aikana syötyä kunnon ruokaa.  Sellaista, josta saa energiaa ja joka ruokkii kehoa jaksamaan. 

IMG_2723

Monella tuntuu olevan ajatus ettei lentokoneeseen saisi viedä ruokia – eihän sinne saa nesteitäkään viedä. Lentokoneeseen saa viedä tietynlaisia ruokia, mutta esimerkiksi rahka sekä raejuusto lasketaan nesteiksi. Mitä olisi sitten helppo sekä kuljettaa mukana että syödä? 

1. Tonnikala: Tölkissä ei saa viedä (sisältää nesteitä), mutta on olemassa tonnikalapusseja. Helppoa ja hyvää! Itse olen myös kuljettanut purkkitonnikalan mini-gripissä. 

2. Pähkinät & kuivatut marjat: Cocovin Trial Mix on oma lempparini, mutta ota sitä mikä itseäsi miellyttää. 

3. Hedelmät & vihannekset: Mikä on lempihedelmäsi? Ota se! Vihannestikkuja, selleriä, kirsikkatomaatteja & babyporkkanoita. 

5. Protskupatukat & -jauhe: Kukaan ei ihmettele mitä jauhetta mini-gripissä on. Hehe. 

7. Valmiiksi annostellut eväät: Voit pakata omat lounaasi eväsrasioihin ja viedä ne mukanasi – tonnikalasalaatti on hyvä esimerkki säilyvästä ruuasta. 

IMG_3007

Lentäminen ei ole este pysyä kiinni terveellisessä ja ravinteikkaassa ruokavaliossa. Lentokenttien ruuat ovat usein suppeita, täynnä huonoja vaihtoehtoja. Jenkkeihin saapuessa on suositeltavaa olla syönyt kaikki tuoreet vihannekset sekä hedelmät. Terveisin yksi jolta vietiin loput porkkanat ja tomaatit. Buu!

Loistavaa lauantaita!

xxo,
Janina

Avainsanat: , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: