ARCHES; luonnonpuisto, joka vetää sanattomaksi

Varoitus! Sisältää paljon kuvia uskomattomista maisemista. Saattaa nostattaa matkustuskuumetta. 

——————————————-

Aurinko paistaa. Kello lyö seitsemän aamulla. Lämpötila hipoo jo +20 rajaa.  Aamupala ei ole ihmeellinen; kahvia, jogurttia, kalkkunaleikettä ja puolikas muffinssi! Tästä päivästä tulisi hyvä. Olimme aikaisemmin ostaneet kylmälaukun ja viisi kiloa jäitä, jotta eväämme pysyisivät kylmänä. Quest bareja, tonnikalaa pussissa, porkkanoita, tomaatteja ja banaaneja – meidän eväämme. 

Arches on luonnonpuisto Utahin itälaidalla. Niin lähellä Coloradon rajaa, että pystyt näkemään Coloradon Pikes Peak vuoret. Ne vuoret, jotka koristavat Mikon lempioluen, Coors Lightin, etikettiä. Ajomatka Green Riverilta kohti luonnonpuistoa on uskomaton, eikä ihme – ajoimme Scenic Roadia. 

Arches luonnonpuiston sisäänmaksu on $10 per auto tai $5 per henkilö/polkupyörä. Puisto on täynnä toinen toistaan upeampia vaellus-, pyöräily- sekä ajoreittejä. Niistä on hankala tehdä valintansa, jos viettää puistossa vain yhden päivän. Me ajoimme mahdollisimman paljon, nähden sanattomaksi vetäviä näkymiä ja luonnon muokkaamia vuoria. Luonto on ihmeellinen. Se on voimakas. Se saa aikaan mahdottomalta tuntuvia asioita; miten muka kolmen Hulkin kokoinen kivi voi pysyä myyrän kokoisen kiven päällä kaatumatta? 

IMAG0232

Lämpötila ylitti +30 astetta. Vaelsimme vajaan viiden kilometrin mittaisen matkan nähdäksemme Utahin ylpeyden aiheen. Sen kivikaaren, joka koristaa jokaista Utahin matkaopasta, auton rekisterikilpeä ja julistetta. Delicare Arch. Jokaisen kiipeämismetrin arvoinen nähtävyys. Sitä ei näe puiston autotieltä, se on vähän kuin piilossa kanjonien välissä. Se seisoo korkeana kahden kanjonin välissä. Kaarelle päästäksesi tulee kävellä todella kaltevaa vuoren reunaa pitkin, aivan kuin jyrkkää alamäkeä olisi kävellyt poikittain ei alaspäin. 

En pysty sanoin kuvaamaan puistoa, joten antakoon kuvien puhua puolestaan. Kuvien, jotka eivät loppupeleissä tee näkymille oikeutta. Nämä pitää nähdä omin silmin. 

DSC_0758

DSC_0774

DSC_0788DSC_0790DSC_0814DSC_0822DSC_0827DSC_0839DSC_0841DSC_0860DSC_0871DSC_0873DSC_0879DSC_0896IMAG0186IMAG0214IMAG0234IMAG0216IMAG0191

 

WAU. 

xxo,
Janina

Avainsanat: , , , ,

6 ajatusta artikkelista “ARCHES; luonnonpuisto, joka vetää sanattomaksi

 1. Petra sanoo:

  Oh my god…aivan upeeta! :D Mulle tulee noista aavikoista niin mieleen Arizona :)

  Tykkää

 2. Aino sanoo:

  Hei naineeen, mun blogissa on sulle tunnustus <3

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   ÄÄ ihana rakas! <3 Yritän muistaa katsoa, road trip vie mukanaan enkä oo kerennyt lukemaan kenenkään blogeja moneen viikkoon! <3

   Tykkää

 3. Lilja sanoo:

  Hehhe ootte ihan perinteisen turistin näköisiä! Ja on kyllä upeita maisemia, vau! (kateus ::D) <33

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: