Ai mikä kehonhuolto?

”Uusi tavoitteeni on parantaa oman kehoni huoltoa tämän vuoden aikana. Ottaa se viikottaiseksi tavaksi, tehdä siitä säännöllistä.”

Montakohan kertaa olen todennut tämän teille ja itselleni? Liian monta kertaa saamatta tuloksia. Olen kehittynyt tässä nopeasti ja yhtä paljon kuin etana 100m juoksussa. Eli silmin näkemättömän matkan. Se on noloa.

Kilpailutavoitteeni lyötiin virallisesti lukkoon kaksi viikkoa sitten. Minun focukseni unelmaani kohtaan on syventynyt mittoihin joita en ole aikaisemmin kokenut. Treeni-intensiteetti on (ja tulee jatkossakin olemaan) kova. Mitä sillon kuuluu tehdä? Tasapainoittaa treenaus sekä kehonhuolto. Miksi puhun kehon- enkä lihashuollosta? Koska en huolla vain lihaksia. Huollan kehoani kokonaisuutena, juuri kuten sitä treenaankin.

DSC_0989

Elämääni on siunattu ystävällä, joka urheiluhierojana/PT:nä ja tulevana fysioterapeuttina on lupautunut pitämään minusta huolen. Hän on se henkilö, jota ilman ei tule yksikään viikko menemään. Olen käynyt viimeisen vuoden aikana ainoastaan hänen luonaan hieronnassa, joten lähtökohdat toimivalle kehonhuolto-ohjelmalle on loistavat. Tapasimme ensisuunnitelmien parissa noin kaksi viikkoa sitten ja teimme aloitussuunnitelmat valmiiksi. Minun kehonhuolto viikko-ohjelmani.

Viikko-ohjelmaani kuuluu monelle meistä tuttu trio: venyttely, rullaus & hieronta. Hierontaa yritämme saada järjestymään alustavasti kerran viikossa, vuorotellen joka toinen kerta pääosassa on jalat + yläkropan nopea läpikäynti ja toisella viikolla toisinpäin. Tässäkin opettelemme kuuntelemaan kropan tarpeita; tuntuuko jalat olevan toisen hierontakerran tarpeessa? Jumittaako niskat? Mikä paikka kaipaa huoltoa? 

Kotona tulen venyttelemään vähintään kaksi kertaa viikkossa ja toiset kaksi kertaa rullaamaan. Rullia on monenlaisia ja olen käynytkin niistä monet läpi. Olen kuitenkin löytänyt luottotuotteeni. Se on kovempi kuin urheilukaupoista löytyvät rullat. Se on nahkapäällysteinen ja tuntuu paljaalla iholla paremmalta. Se ei anna juurikaan periksi ja näin pystyy hoitamaan faskiaa. Venyttelyt ovat olleet itselleni aina hankalia, mistä löydän oikeat venytykset? Teenkö oikein? Nyt Jonin avustuksella sain minulle suunnitellun venyttelyohjelman, jonka myös kävimme yhdessä läpi. En olisi luultavasti koskaan yksikseni ymmärtänyt hengityksen tärkeyttä venytellessä.

DSC_0990

Nyt teen sen taas. Aion sanoa ne sanat, johon olen tähän mennessä kompastunut liian usein. Lupaan oppia huoltamaan kehoani säännöllisesti. Se on vaadittua, sillä arvostanhan sitä. Kuten ihana työkaverini minulle totesi ”treenaat, jotta vartalosi pysyy terveenä eikä mene rikki mutta et huomioi sen huoltoa ollenkaan? mikä logiikka siinä on?” Eihän siinä olekaan. Eiköhän oteta yhteinen tavoite parantaa kehomme huoltoa? Kuinka usein te huollatte kehoanne?

Minun luottorullani takana seisoo suomalainen yrittäjä, jonka verkkokaupasta foamroller.fi saatte 10% alennuksen koodilla ”fittimes”. Verkkokaupasta löytyy myös esimerkiksi putkirullauksen DVD, joka on itselleni aivan välttämättömyys, jotta hankalasta rullauksesta tulisi helpompaa oikeiden tekniikoiden kautta.

xxo,
Janina

PS. Kuvat on otettu Utahissa Canyonlands nimisessä luonnonpuistossa, jossa emme tavanneet kuin noin kymmenen ihmistä muutaman tunnin aikana. Ihana hiljaisuus ja mitkä näkymät!

Avainsanat: , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: