Ensi treffit

Kävelen keskustassa kohti sovittua treffipaikkaa. Vatsanpohjassa kutkuttaa, tulisikohan tästä jotain mahtavaa? Emme ole aikaisemmin tavanneet, onneksi olen kuullut pelkkää hyvää. 

Kohtasin (itsetehdyn) raakasuklaan ensimmäistä kertaa. Oletukseni raakasuklaan valmistuksesta olivat ehkä hieman negatiiviset, se vie hirveästi aikaa ja minkä sotkun se jättääkään jälkeensä! Olihan meidänkin keittiönkaapista löytynyt valmistuspaketti kohta vuoden päivät ilman koskemista. Jonkinlainen näkymätön kynnys lähteä kokeilemaan on ollut vastassa.

IMG_6195 IMG_6200

Kuinka väärässä olinkaan. Sulata voi – sekoita kuiva-aineet sekaan – maista – mausta – jäähdytä – syö & nauti!. Todellisuudessa prosessiin menee ehkä 15 minuuttia eli samanverran kuin että laittaisit takin päälle ja kävelisit kaupan suklaahyllylle. Laatuerot vain ovat todella suuret. Sellaiset, että suklaat tuntuvat olevan eri maailmoista ihan jokaisella tasolla. Suklaa valmistetaan kaakaosta, jota kaupan suklaissa on vain muutamia prosentteja. Niistäkin prosenteista on kuumennettu kaikki suklaan hehkutetut terveysvaikutukset pois.

Viime keskiviikko mullisti hetkeksi pienen maailmani. Se avasi silmäni raakasuklaan teon helppouteen sekä sen voittamattomiin hyvinvointi-vaikutuksiin. 10 % kaakaon painosta on antioksidantteja. Raa’an kaakaon sisältämä magnesium edistää aivojen toimintaa, energian tuotantoa sekä nukahtamisongelmia. Se sisältää myös esimerkiksi teobromiinia, joka stimuloi aivoissaimme mielihyvän tuontatoa lisäten mm. innokkuutta ja seikkailunhalua. Tässä vain muutama mieleeni päällimmäiseksi jäänyttä faktaa. Aikamoinen pommi, eikö? (Ei siis ihme, että Ainolla ja koko GreenStreet porukalla on hyvä flow päällä käytännössä kokoajan!)

IMG_6202 IMG_6221

Ostin suoraan workshopista kaikki valmistukseen tarvittavat aineet. Arvaatteko mitä seuraavana cheat meal -päivänä löytyy minun näpeistäni? Olen päivä päivältä enemmän vakuuttunut siitä, ettei kauppojen karkit ja herkut ole minua varten. Menneenä cheat mealina kävimme hakemassa irtokarkkeja, joista ensimmäiset kymmenen maistuivat hyvältä. Taisin syödä vielä tapaan tottuneena muutaman lisää kunnes havahduin olotilaani – ei ollut hyvä. Tähän lisäksi vielä leipää, jota en ole juurikaan syönyt, ja raskausmaha oli valmiina.

Yksi aikaisemmista lempisuklaistani oli Maraboun kookossuklaa, jota syystä tai toisesta ei ole vuosiin löytynyt Suomesta. Olen yrittänyt miettiä miten saisin kaikista parhaiten kookoksen balanssiin raakasuklaan sekaan. Se veisi varmasti kieleni. Samalla tavoin kuin workshop vei sydämeni. Se myös palautti rakkauteni suklaaseen, mutta kauppojen suklaat jäävät itseltäni jatkossakin ostamatta.

IMG_6222

Ootteko te kokeilleet kaupan raakasuklaa-valmistuspaketteja? Tai tehneet alusta loppuun itse? Mitä mieltä olette? Kumpi on parempaa, kaupan suklaa vai itsetehty raakasuklaa? Minkälaisia versioita ootte tehneet? 

xxo,
Janina

*Yhteistyössä GreenStreetin kanssa.

Avainsanat: , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: